Konu: Aydýnlatma için öneri  (Okunma says 5901 defa)

akinkaptan

• Yeni üye
  • *
  • leti: 5
  • Ad Soyad: akýn kaptan
Aydýnlatma için öneri
« : Eyll 05, 2010, 12:56:21 s »
Arkadaþlar 70x25x40 litre tankým için sitemizdeki mayalý sistemi yaptým ve çalýþýyor þuan sorunyok. Sýra aydýnlatmaya geldi tankýmýn içinde 110 kök rotala, tabanda glossotigma , ve kýrmýzý gül beslemeyi düþünüyorum bir kaçda basit bitki olabilir. Sizden ricam aydýnlatmayý kaç lamba vede hangi model ve markayý kullanmalýyým. Aklýmda slyvania 2 adet grolux 2 adet aquastar veya 2 adet grolüx 2 adet dayligt var ama benim için sizlerin fikirleri çok önemli yardýmcý olursanýz sevinirim iyi forumlar.

admin

• Baðýmlý Üye
  • Kurucu Üye
  • leti: 1.624
  • Ad Soyad: Birkan Tatar
Ynt: Aydýnlatma için öneri
« Yantla #1 : Eyll 05, 2010, 21:34:03 s »
Düþündüðünüz aydýnlatmalar gayet uygun hemen her tür bitkinin akvaryumunuzda yaþamasý için. Aquastar mý daylight mý konusunda fikir yürütemeyeceðim ama her türlü sorun çýkmayacaktýr.

akinkaptan

• Yeni üye
  • *
  • leti: 5
  • Ad Soyad: akýn kaptan
« Yantla #2 : Eyll 06, 2010, 16:13:23 s »
Aydýnlatmayý tamamladým ve
1 x 18 watt grolux
1 x 18 watt aquastar
1 x 18 watt dayligt

Olarak bagladým ve çalýþýyor. Biliyorum bu konu yeri degil ama ekstra konu açmamak için sormak istedim. Evde 2,5 litreli mayalý sistemi kurdum çalýþýyor ve kesinlikle bir sorunu yok þuan, Ama ucuna hava taþý bagladým ve yeterli olmadýgý kanatindeyim difüzör alýcam bana mayalý sistem için bir ürün önerirmisiniz.

admin

• Baðýmlý Üye
  • Kurucu Üye
  • leti: 1.624
  • Ad Soyad: Birkan Tatar
« Yantla #3 : Eyll 09, 2010, 23:27:50 s »
Ýsta'nýn difizörleri yaygýn genelde. Ýç filtreye baðlayarak ya da vortex reaktör benzeri ev yapýmý þeyler de kullanabilirsiniz.

reflektor

• Üye
  • **
  • leti: 21
  • Ad Soyad: Celal TOPÇU
« Yantla #4 : Eyll 17, 2011, 12:35:43 s »
Aydýnlatma Kapaklarýnýzýn içine T5 veya T8 Floresan yada LED Aydýnlatma çalýþmalarýnýz için Yüksek Verimde Yansýtýcý REFLEKTÖRLERÝMÝZÝ kullanmanýzý tavsiye ederiz. Gerçekten mevcut lambalarýnýzýn ýþýk gücünü iki katýna yakýn artýrarak Akvaryumunuzun içini daha fazla ve daha güzel aydýnlatmanýza yardýmcý olacaktýr. Resimde gördüðünüz gibi Beþgen Parabolik , Alüminyum, Ayna Tipi Paslanmaz, Kararmaz, Sararmaz ve kolay temizlenir bir malzemedir.
Eni 7cmdir. Boylarý/Fiyatlarý: 60cm:6TL, 90cm:9TL, 120cm:10TL ve 150cm:13TL dir. Yerimiz Bakýrköy, Hüsreviye Sokak.7/21 Günay Ýþ Haný Giriþi, A Bank Karþýsý, Ýstanbul adresindedir. Ýster adresimizden alabileceðiniz gibi 6TL Kargo bedeli ödeyerek PTT Kargo ile adresinize de alabilirsiniz.
Çok sayýda akvaryum sahibi bu Reflektörlerden benden aldýlar, çok memnun kaldýlar.
Sizede tavsiye ediyorum.
Alacaksanýz bana bu mesaja cevap vererek, istediðiniz adet ve boy (cm) bilgisini birde T5 veya T8 hangi tip floresan için kullanacaðýnýzý yazarsanýz onagöre malzemesini yanýna koyar gönderirim.
Ýsteðiniz durumunda size banka hesap numaramýzý vereceðim. Havalenizi yaptýðýnýz ayný gün Reflektörleriniz PTT Kargoya verilmiþ olacaktýr.
http://web.kobiline.com/web/floresanreflektoru/default.asp

Selamlar
Celal TOPÇU
celaltopcu1@gmail.com
0535-6201261