Konu: Su MErcimekleri hakkinda  (Okunma says 6058 defa)

kvrym

• Yeni üye
  • *
  • leti: 4
  • Ad Soyad: ugur celik
Su MErcimekleri hakkinda
« : Ekim 09, 2010, 20:03:18 s »
Merhabalar. Akvaryumuma az miktarda su mercimegi koymak istiyorum. acaba dogru bi kararmi ? bi zarari veya faydasi varmidir?
biraz arastirabildim ve cok fazla bilgi edinemedim. cok koyunca isigi engelledigi icin iyi olmadigini ogrendim. fakat benim koymak istedigim miktar cok az. sadece biraz gorsellik katsin ve bakteriler icin iyi oldugunu duydugum  icin
Yardimci olursaniz sevinirim.
« Son Dzenleme: Ekim 09, 2010, 21:36:09 s Gnderen: kvrym »

mightymurat

• Üye
  • **
  • leti: 25
  • Ad Soyad: Murat Binali
Ynt: Su MErcimekleri hakkinda
« Yantla #1 : Ekim 10, 2010, 11:40:50 »
Su mercimeðinin hiçbir zararý yoktur.Aksine suyu temizlemesi ve balýklara yem olarak kullanýlabilmesi nedeniyle popüler bir bitkidir. Iþýðý engellediði doðrudur.Ama o kadar çok ürediði zaman rahatça çevrenizdekilere satabilir yada hediye edebilirsiniz :)

kvrym

• Yeni üye
  • *
  • leti: 4
  • Ad Soyad: ugur celik
« Yantla #2 : Ekim 11, 2010, 20:46:25 s »
tesekkur ederim. mercimekleri akvaryuma koydum bakalim ne olacak :)

Ümit Birkol

• Üye
  • Özel Üye
  • leti: 57
  • Ad Soyad: Ümit BÝRKOL
« Yantla #3 : Ekim 12, 2010, 08:59:34 »
Su mercimekleri bir çok su koþuluna çok dayanýklý ve hýzla üreyen bir bitkidir. Ancak bu üreme hýzlandýðý durumda su yüzeyini kaplayarak ýþýðýn akvaryuma girmesini engellediði gibi, suyun içeriðinde bulunan ve diðer bitkilerin geliþimi için de önemli olan materyalleri hýzla yok ederek diðer bitkiler için olumsuz bir duruma yol açabilir. Bu sebeple; miktarýný iyi kontrol etmek gerekir. Çok hýzlý üremeye baþlarsa japon balýðý veya diðer bitkisel yemle beslenen balýklara yem olarak verilebilir.
Dayanýklý bir bitki olduðunu söylemiþtim ama dayanýksýz olduðu tek konu su sýcaklýðýdýr. 26 C'lerden itibaren yok olduðunu görürsünüz. Bu sebeple su sýcaklýðýnýn 24-25 C'nin üstüne çýkmasýna izin vermemek gerekir.