Konu: Pangasius  (Okunma says 6365 defa)

janghood

• Yeni üye
  • *
  • leti: 1
  • Ad Soyad: cankut yunuslar
Pangasius
« : Ekim 26, 2010, 13:39:46 s »
Bundan yaklaþýk 10-15 gün önce 1 adet pangasiusumun yanýna tesadüfen gezme, keþif amaçlý girdiðim akvaryumcuda birlikte 15-20 litrelik kaplarda pangasiuslarla bakýlan türü görünce akvaryumcuya ýsrarla detay sorup alýmý gerçekleþtirdim. Akvaryumcu bu balýðý bana silver dollar olarak sattý ve ben geldiðimin ertesi günü fazla bilgim olmamasýna raðmen bu balýðýn Tinfoil Barbus olduðunu anladým biraz araþtýrýnca. Tekrar kendisine gittiðimde hala silver dolar olduðunu da iddia ediyor bu da iþin enteresan kýsmý. Neyse benim sormak istediðim birkaç þey var. Öncelikle pangasiuslarýn çok ürkek ve görme duyularýnýn çok zayýf olduðunu biliyorum çok tedirgin bir hayvan, barbus ise tam tersi çok hareketli ve çok iyi niyetli olmasýna raðmen pangasiusum için sürekli bir tedirginlik kaynaðý olduðunu hissediyorum zira pangasiusum neredeyse gününün tamamýný akvaryumun bir köþesinde cama yapýþýk yukarý aþaðý gidip gelerek geçiriyor yem yemesinde sýkýntý yok yani yeme ilgisi var tabi barbustan arta kalan biþeyler bulabilirse (barbus inanýlmaz bir yem canavarý çünkü). Pangasiusun genel davranýþý bu þekilde midir yoksa streste, huzursuz olduðundan mý bunu yapýyor anlayamýyorum sizlerin fikirleri bana yardýmcý olacaktýr.10-15 gün kadar gözlem yapmak istedim çünkü iki balýkta yavru sayýlýr yani pangasius 8-9 cm civarý barbus ise 12 cm kadar sanýrým. Ancak deðiþen çok birþey yok akvaryumun her alanýnda çok aktif olan bir barbus ve köþede kendini izleyen bir pangasius ara ara sudaki bu çok hareketlilikten de rahatsýz olduðunu gözlemliyorum eðer bu pangasiusun normal davranýþý deðilse. Sizlerin yorumlarýnýza göre barbusu elimden çýkarmayý düþünüyorum en iyisi bu olacaksa. Ýlginize þimdiden teþekkürler.

Buda akvaryumcunun ýsrarla silver dollar olarak iddia ettiði barbus

Ümit Birkol

• Üye
  • Özel Üye
  • leti: 57
  • Ad Soyad: Ümit BÝRKOL
Ynt: Pangasius
« Yantla #1 : Ekim 31, 2010, 19:53:27 s »
Pangasius malesef akvaryum balýðý olarak satýlan ancak aslýnda akvaryum koþullarýna çok da uyumlu olmayan bir türdür. Bir defa balýðýn damýzlýk boyu 2 metreyi bile bulabiliyor. Çok büyük akvaryumlarda belli süreler yaþatýlabilir ancak sonuç malesef kaçýnýlmazdýr. Bu sebeple barbus yerine pangasiusu elinizden çýkarmanýzda fayda görüyorum.