Konu: denizden bitkiliye geçiþ..  (Okunma says 3823 defa)

umutguclu

• Yeni üye
  • *
  • leti: 1
  • Ad Soyad: umut güçlü
denizden bitkiliye geçiþ..
« : Kasm 07, 2010, 23:51:56 s »
deniz akvaryumlarý ile ilgileniyorum.1000 litre denizden sonra
nette gezinirken amana akvaryumlarýný gordukten sonra
evde nano bitkili bir akvaryum kurmaya karar verdim.her kademesýný sizle paylasacagým.

*45*40*45   bir pico yapacagým.kare akvaryumlarýn görsel olarak daha güzel göründüðünü düsünüyorum.

*taban alta seraflora depot 1 veya 2 cm üstüne siyah hagen kum yaymayý düsünüyorum.4 cm civarlarýnda

*aydýnlatma olarak 2adet grolux 1 adet aquarelle veya daylight veya önerecegýnýz baska býr secenek olabýlýr.,aydýnlatmaya gore  akvaryum boyutta degýsebýlýr *2*24watt t5 gibi 1 adet fiji purple(grolux yerýne gecer galýba mor ve pembe) býr adet aqua plus

*filtre için en kucuk boy eheým altta substrat uste zeolýt en üste elyaf gibi .

* co2 için, sera nýn ýc aparatýna co2 tabletlerýnden kullanmayý dusunuyorum
* gübrelemeyi sývý olarak kullanacagm.

*bitki olarak tabana yayýlan kaplayan bitkiler ve sizden ögrenecegm tavsiyelerýnýze uyacagým.

*balýk olarak neon tetra ve ýký adet melek

* görüþ ve önerileriniz için acýgým

YILDIRIM ÖZDEMÝR

• Baðýmlý Üye
  • Özel Üye
  • leti: 387
Ynt: denizden bitkiliye geçiþ..
« Yantla #1 : Kasm 08, 2010, 20:33:17 s »
* Akvaryum ölçüsü güzel, kare akvaryumla ilgili görüþlerinize katýlýyorum.
* Taban uygundur ancak hagen kalýnlýðýný 1-2 cm daha artýrmanýzi öneririm.
* Fiji purple renkleri güzel gösterecektir ancak bitkiler için faydalý olmaz. Bunun yerine 2 grolüx 1 aquastar gibi 3lü bir t5 karýþýmý daha yerinde olur.
* Zeolit yerine substrat pro tavsiye ederim. Zeolit güvenilir bir eleman deðildir.
* Tüplü sistem her zaman ilk tercihimdir. Bahsettiðiniz CO2 sisteminden istediðiniz performansý elde edemeyebilirsiniz.
* Sývý gübre tercihiz doðru.
* Taban bitkileri ve arka planda hýzlý geliþim gösteren 1 yada 2 tür bitkiyle birlikte güzel bir kurulum gerçekleþtirilebilir.
* Neon uygundur ancak küçük akvaryumlara melek pek tavsiye edilmez. Ayrýca melek bazý bitkileri yer.