Merhaba üstadlar. Bir süredir forumdayým bol bol okuyorum ama ne kadar çok okudukça o kadar kafa karýþýklýðý ver korku yer alýyor. Güzel bir þey yapmak istiyorum. Göze güzel gözükecek bir þey.
Öncelikle akvaryum seçimi için öneri alabilirim. Ýçince Molly Lepistes platy vatoz(Canlý doðuran) beslemeyi planlýyorum. Düþündüðüm ölçüler 65x35x35 80 Lt ediyor.
Ekipmanlara geldi sýra. resimleri aþaðýda koyacaðým…
Elimde bir adet iç filtre
Isýtýcýmý yeni aldým..100W lýk… ve resimdeki kadar kum. Eski akvaryumumum resmi aþaðýda zaten.
Ýlaç olarak Sera Nitrivec bakteri kültürü sera nýn su düzenliyici. Mineral tuz. Contra Ichtyo
Bunlar elimde olanlar. Ve tabiki 3 molly 1 platy 3 çöpçümde var
Ben 65x35x35 80 ölçülerinde bir akvaryum ve bu akvaryumun içine anibuas(doðrumu yazdým emin deðilim) bitki düþünüyorum. Bana gerekecek malzemeler nelerdir? Bitki için gübre kum vs… ve miktar… Burada hepsini öðrenebilirsem akvaryumcuda ne istediðimi bilirim ve ona göre maliyet hesaplayabilirim…Çünkü akvaryumcular tamamen ticari düþündükleri için ve sizi etkilediklerine inanýrlarsa tekrar oraya ne gelmeniz için ne gerekiyorsa yapýyorlar. Fazla balýk verip balýklarýn ölümüne sebep olmak gibi…
Ayrica resimdeki akvaryumumuda bitki akvaryumu yapmak istiyorum sadece. güzel görüntüsü olsun yeterli... önerilerinizi bekliyorum
By
gokhantiknaz at 2010-11-09