Büyük biþey yaparsam teþekkür edin yahu daha biþey yapmadým
Caný gönülden dilemiþtim kabul olmuþ
Sevindim sizin adýnýza.. Madem seçme þansýmýz var eni 50 cm olaný hemen kapalým derim.. Uzunluklar iyi yükseklikte iyi eni en geniþ olan tank size bitkilide maksimum keyfi verecektir emin olabilirsiniz.
Þimdiii , misket gübrelerimizin büyüklüðü ne kadar acaba ? 40 belki iyi bir rakam gibi gelebilir ama azda olabilir.. Þöyle düþünün Taygun bey... Biz bir inþaat yapýyoruz ve zeminimiz ne kadar kuvvetli ve yüksek olursa bitkilide baþarýnýz o kadar çok olur.. Sonuçta bitkilerimiz çoðunluklu olarak köklerinden beslenecekler.. O yüzden tabanýn gübre yönünden zengin , tabanýnda bitkilerin rahatça tutunmasý için yüksek olmasý lazým.. Benim tankým 130*45*55 60 kg kum var.. Önce yapacaðýnýz dekora kafanýzda bir karar verin.. Sitelerde ki bitkili tank fotoðraflarýna bakýn bi þekil çýkarýn ki belki katlý ve engebeli yapmak istersiniz o zaman taþlarla yükselti yaparak daha az kumda kullanabilirsiniz.. Ama malzemeyi eksik kullanýrsanýzda bitkilide istediðimiz aþamalarý kaydedemeyebiliriz.. Ama low tech tank yapacaðýmýz için ilk baþta baþarýsýzlýðý düþünmüyoruz kesinlikle.. Forumda ki konularý mutlaka okumanýzý tavsiye ederim.. Çok yararlý bilgiler mevcut.. Ben eksik söylemiþ olabilirim o sebepten.. Bu arada tankýnýzýn büyüklüðü ne olursa olsun 8-9 cm taban iyidir.. Sanýrým sizin 45 lt kuma daha ihtiyacýnýz olacak..
Þimdilik benden bu kadar devamýný siz sordukça gene yazmaya çalýþýrým. Ama dediðim gibi konularý mutlaka okuyun..
Saygýlar