Konu: PARAZÝT  (Okunma says 7894 defa)

akaracan

• Yeni üye
  • *
  • leti: 15
  • Ad Soyad: ahmet karacan
PARAZÝT
« : Ocak 13, 2011, 15:55:26 s »
Merhabalar,
Akvaryumu kuralý 6 gün oldu. Bugün tankýn içinde yaklaþýk 1cm civarýnda beyaz çok ince S çizerek dolaþan bir kurtçuk gördüm, burada bir akvaryumcuya gittiðimde akvaryumda karþýlaþabileceðim en kötü olayýn baþýma geldiðini ve her þeyi çýkarýp dezenfekte etmemi söyledi. Acaba doðrumu ben pek inanmadým (daha doðrusu inanmak istemiyorum). Henüz balýk koymadým ama iki gün önce 5-6 kiraz karides ekledim acaba onlarlamý geldi? Bitkilerle gelme ihtimali varmýdýr yada mangrow kökleri yýllardýr duruyordu o yüzden sadece sýcak su ile yýkayýp koydum (kaynatmadým)nedeni bu olabilirmi?

-Boyutlar:120x40x50
-tabanda AquaCare Plant Substrate 5 lt ve siyah kum
-tüplü CO2 var ama henüz baþlamadým.
-Bitkiler:Blyxa aubertii ,Rotala rotundifolia , Ludwigia repens 'Rubin' , Bacopa caroliniana , Heteranthera zosterifolia , Cabomba caroliniana, Cryptocoryne crispatula var. balansae, Echinodorus Ozelot, Echinodorus osiris, Lilaeopsis brasiliensis (ön kýsýmlara ektim sanýyorum ismi bu)

akaracan

• Yeni üye
  • *
Ynt: PARAZÝT
« Yantla #1 : Ocak 13, 2011, 18:42:00 s »
Planaryadan þüphelendim ama nette ki resimlere hiç benzemiyor. Bu arada akþamüzeri baktýðýmda camda birkaç çok küçük salyangoza da rastladým ve tekrar akvaryumu boþaltýp dezenfekte etmeye karar verdim. . Ancak bitkileri nasýl dezenfekte edeceðim hakkýnda hiçbir fikrim yok.

Baþlamýþken tertemiz bir akvaryum olsun istiyorum.

fantastik3

• Üye
  • Özel Üye
  • leti: 133
  • Ad Soyad: Mutlu Metin CANSEVER
« Yantla #2 : Ocak 13, 2011, 21:14:25 s »
Hidrojen peroksit-perhidrol (H2O2) ya da bilinen adýyla oksijenli su kullanarak genel bir defenfekte iþlemi yapabilirsiniz.
"Dezenfekte amacý ile 6,5 ml (10 lt su için 1 ml) perhidrol suya karýþtýrýlýr.Yaklaþýk 5 saat sonra %50 su deðiþimi yapýlýr. Bu su deðiþiminin yapýlma sebebi dezenfektaný (perhidrol) sudan uzaklaþtýrmak içindir. Farklý dezenfektanlarýn kullanýmýnda onlara ait yöntem uygulanabilir. Su deðiþimlerinde (þimdi ve ilerde) su çekerken kumu kaldýrmadan kum yüzeyinden çekim yapýlmalýdýr." Mustafa Erdoðar'dan alýntýdýr.
Bakteri kültürü ilave ediyormusunuz? Ediyorsanýz bu yöntemden sonra 7 gün boyunca belirtilen miktarda bakteri kültürü ilavesi yapýn.
« Son Dzenleme: Ocak 13, 2011, 21:14:52 s Gnderen: fantastik3 »

akaracan

• Yeni üye
  • *
« Yantla #3 : Ocak 17, 2011, 17:55:35 s »
Ýlk baþlarda düþüncem tanký tamamen boþaltýp, bitkileri ve tanký dezenfekte ettikten sonra tekrar kurmaktý. Ancak þu ip gibi küçük paraziti bir daha görmeyince bir süre beklemeye karar vermiþtim. Ama bugün temizlik yapmak için elimi ve kolumu suya sokunca kolumda yanma ve kabarmalar oluþtu. Suya çok dikkatli baktýðýmda nokta kadar küçük beyaz þeyler var ama canlý olmadýðýný düþündüðüm seylerdi bunlar. Baþýma ilk defa gelen bu olay nedir bilgisi olan varmý? þimdiden teþekkürler.

Ümit Birkol

• Üye
  • Özel Üye
  • leti: 57
  • Ad Soyad: Ümit BÝRKOL
« Yantla #4 : Ocak 20, 2011, 10:36:39 »
Açýkçasý sorunun ne olduðu hakkýnda pek bir yorum yapamadým ancak bu tip canlýlar doðada balýklarýn canlý yemleridir. Bu sebeple öncelikle birkaç balýk ekleyin akvaryumunuza ve bir hafta, on gün kadar bekleyin. Eðer halen bu canlýlarý görüyorsanýz o zaman dezenfeksiyon vs. düþünebilirsiniz. Bence þu anda gerek yok.
Salyangoz konusuna gelirsek, malesef bitkili akvaryumlarýn olmazsa olmaz canlýlarýndan bu arkadaþlar. Ne kadar dikkat edersek edelim malesef oluyor. Ben yýllarca birçok kimyasal kullandým. Farklý bir sürü ilaç ve yöntem ama sonuç nafile. Bir þekilde tekrar akvaryumuma girmeyi baþardýlar. Hatta bundan 3 yýl kadar önce bu sebepten kullandýðým akvaryumu ve bitkileri komple sattým ve yeni bir akvaryum ile yeni bitkiler aldým (dezenfekte ettim vs) ama gene geldiler :)
O dönemde kabus gibiydiler benim için. Ancak sonrasýnda düþman olarak görmek yerine onlarý dost olarak görmeye baþladým. Belli bir miktar üremelerine izin veriyorum artýk. Yeterince büyük olanlarý haftalýk su deðiþimlerimde falan kýrarak balýklarýma canlý yem yapýyorum. Ben baþka bir seçenek bulamadým.