Konu: Yeni baþlýyorum CO2 konusunda yardým rica ediyorum  (Okunma says 5525 defa)

cetrefil

• Yeni üye
  • *
  • leti: 18
  • Ad Soyad: erkan
Yeni baþlýyorum CO2 konusunda yardým rica ediyorum
« : Ocak 14, 2011, 14:55:03 s »
Bitkili bir nano tank kurmak üzereyim elimde
bacopa australis
hemianthus micranthemoides
Egeria Densa (Elodea)
Biri java diðeri bilmediðim moss iki tür moss var CO2 konusunda uygulamayua yönelik hiç bir bilgim yok. Evde yaptýðým bir mayalý sistem düþünüyorum ama CO2 yi tanka verirken nasýl verilmeli hangi aparatlar kullaýlmalý hangi satlerde ne kadar vercez. AYrýca su sýcaklýðý ne olmalý. Sýcaklýk arttýkça gaz çözünütlüðü azalýr ve CO2 yi sisteme verdiðimizde diðer þözünmüþ gazlar O2 ortamdan uzkalþacaktýr vs teorikte bir sýkýntým yok ama pratikte ilei derece acemiyim yardýmlarýný bekliyorum. Herkese teþekürler...

Harun Söylen

• Baðýmlý Üye
  • Ýçerik Geliþtirici
  • leti: 418
  • Ad Soyad: Harun Söylen
Ynt: Yeni baþlýyorum CO2 konusunda yardým rica ediyorum
« Yantla #1 : Ocak 16, 2011, 16:06:16 s »
forumda co2 ve ekipmanlar kategorisine bakarsanýz size ayrýntýlý bilgi verecektir. ayrýcakendin yap kategorisinde de mayalý sistem hakkýnda bilgiler var. Kolay gelsin.

mehmetbabacan

• Yeni üye
  • *
  • leti: 2
  • Ad Soyad: Mehmet Babacan
« Yantla #2 : Mart 25, 2011, 10:36:43 »
Merhaba, 15 yýl aradan sonra yeniden akvaryum kurmaya karar verdim ve hemen hemen herþeyi hazýrladým. Mayalý sistem ile CO2 üretmeyi de becerdim. Ancak bu difüzör iþi zahmetli geldi uðraþmak istemedim. Amaç CO2 kabarcýðýný suda küçük parçalara ayýrmak ve akvaryumu terk etmeden önce uzun süre suda kalmasýný saðlamak ise þöyle birþey yapayým dedim. Dýþ filtrenin akvaryuma tazyikle döndüðü yere yakýn CO2 çýkýþ borusunu koydum. Bu þekilde CO2 borudan çýkar çýkmaz tazyikle su tarafýndan akvaryumun altýna doðru itiliyor. Bu esnada minicik parçalara ayrýlýyor ve 1 kabarcýðýn tamamen sistemi terk etmesi yaklaþýk 10 sn sürüyor. Resimde minik kabarcýklarýn çoðu görünmüyor ancak yüzlerce kabarcýk oluþuyor.

Acaba bu þekilde akvaryuma CO2 konusunda katký saðlamýþ olabilir miyim?

http://www.flickr.com/photos/8250120@N03/5558218148/

Resim eklemeyi becemerediðim için link koydum. Bakýp bana fikir ve tavsiyelerinizi yazar mýsýnýz?

mehmetbabacan

• Yeni üye
  • *
  • leti: 2
  • Ad Soyad: Mehmet Babacan
« Yantla #3 : Mart 25, 2011, 10:49:17 »
Olayýn daha iyi anlaþýlmasý için 15 sn'lik kýsa bir videosunu da ekledim. Yardýmlarýnýzý bekliyorum.

http://www.flickr.com/photos/8250120@N03/5558233804/

volkantr34

• Üye
  • Özel Üye
  • leti: 102
  • Ad Soyad: Volkan GÜRSOYLAR
« Yantla #4 : Mart 27, 2011, 12:52:04 s »
Valla Mehmet bey hiç yoktan iyidir yani az çok katkýsý olur.. Bitkileriniz size en iyi cevabý verecektir.. Maksimum düzeyde faydalanamazsýnýz ama en azýndan bitkileriniz birazcýkta olsa co2 alýrlar.. 2 - 3 güne sinyaller gelir merak etmeyin..