Merhaba herkese.. Forumda yeniyim. Bitki konusunda tecrübesizim ama araþtýrmalarým sonucunda anubias türlerinin bana en uygun bitkiler olduklarýna kanaat getirdim, fazla ýþýða ihtiyaç duymuyorlar ve dayanýklýlar, yeni baþlayanlara öneriliyor. Þu an iki tane anubias congensisim var, bunlarý önce topraða gömmüþtüm ama sonradan mangrow köküne ve red moora paket lastiðiyle(lastiði çok germedim tabi, bitkiye zarar verecek þekilde deðil) sabitledim. Iþýklandýrmam zayýf, 50cmlik su içinde çalýþabilen florasaným var(su içinde çalýþtýrmýyorum ama), akvaryumun yüksekliði 45cm. Bitkileri direk ýþýðýn altýna yerleþtirmedim ama ýþýk alýyorlar yine de. Gübre olarak sera florena kullanýyorum, üzerinde haftada bir kez kullanýlmasý gerektiði yazýyor. Soruma gelecek olursam: Bu bitkiden yetiþtiren var mý? Gübre olarak ne kullanýyorsunuz, ne sýklýkta kullanýyorsunuz? Iþýklandýrma yeterli mi? 80lik su içinde çalýþan florasanlardan alsam nasýl olur? gerek var mý? önerilerinizi bekliyorum, teþekkürler þimdiden...