Konu: Anubias Congensis hakkýnda?  (Okunma says 4571 defa)

Emirk

• Yeni üye
  • *
  • leti: 5
  • Ad Soyad: Emir Kaskan
Anubias Congensis hakkýnda?
« : Ocak 20, 2011, 04:36:54 »
Merhaba herkese.. Forumda yeniyim. Bitki konusunda tecrübesizim ama araþtýrmalarým sonucunda anubias türlerinin bana en uygun bitkiler olduklarýna kanaat getirdim, fazla ýþýða ihtiyaç duymuyorlar ve dayanýklýlar, yeni baþlayanlara öneriliyor. Þu an iki tane anubias congensisim var, bunlarý önce topraða gömmüþtüm ama sonradan mangrow köküne ve red moora paket lastiðiyle(lastiði çok germedim tabi, bitkiye zarar verecek þekilde deðil) sabitledim. Iþýklandýrmam zayýf, 50cmlik su içinde çalýþabilen florasaným var(su içinde çalýþtýrmýyorum ama), akvaryumun yüksekliði 45cm. Bitkileri direk ýþýðýn altýna yerleþtirmedim ama ýþýk alýyorlar yine de. Gübre olarak sera florena kullanýyorum, üzerinde haftada bir kez kullanýlmasý gerektiði yazýyor. Soruma gelecek olursam: Bu bitkiden yetiþtiren var mý? Gübre olarak ne kullanýyorsunuz, ne sýklýkta kullanýyorsunuz? Iþýklandýrma yeterli mi? 80lik su içinde çalýþan florasanlardan alsam nasýl olur? gerek var mý?  önerilerinizi bekliyorum, teþekkürler þimdiden...
« Son Dzenleme: Ocak 20, 2011, 04:47:08 Gnderen: Emirk »

Ümit Birkol

• Üye
  • Özel Üye
  • leti: 57
  • Ad Soyad: Ümit BÝRKOL
Ynt: Anubias Congensis hakkýnda?
« Yantla #1 : Ocak 20, 2011, 10:23:00 »
Anubias türleri çok yoðun besin, ýþýk vs. ihtiyacý duymazlar. Tüm gerekli olan þeylerden minimum miktarda kullanmanýz yeterlidir.

Floresanýnýzý deðiþtirebilirsiniz. Dalgýç floresanlar genellikle bitki ihtiyaçlarýna yönelik floresanlar deðildir. Ýyi bir bitki floresaný alabilirsiniz. Bu hem sizin seyir zevkinizi, hem de bitkilerinizin geliþim hýzýný arttýracaktýr. Ama mucize beklemeyin tabi. Anubiaslar genel olarak yýlda 10-15 yaprak çýkartýr. Iþýk, gübre ve CO2 takviyeleriyle bu miktarý en fazla 15-25 yapraða kadar çýkartmak mümkündür. Ancak yalnýzca anubiaslarýn olduðu bir akvaryumda bunlarý kullanmak çok gereksiz olacaktýr.

Emirk

• Yeni üye
  • *
  • leti: 5
  • Ad Soyad: Emir Kaskan
Ynt: Anubias Congensis hakkýnda?
« Yantla #2 : Ocak 24, 2011, 04:26:13 »
Teþekkürler.. Açýkçasý yýlda 10-15 yaprak çýkarmasý beni fazlasýyla tatmin eder :) Kýsa sürede florasanýmý deðiþtireceðim, ama yeni alacaðým florasanýn fazla ýþýðý bitkiyi olumsuz etkiler mi? Bana önerebileceðiniz bir florasan markasý var mý? Akvaryumum 80cm uzunluðunda ve tam 80cm florasan bulamadým netten araþtýrdýðým kadarýyla, 55, 59, 89cm var. Bir de akvaryum plastik kapaklý, bu kapaða nasýl bir düzenek kurulabilir :s