Konu: Yeni kuracaðým tanka tavsiye istiyorum.  (Okunma says 7449 defa)

antebi

• Yeni üye
  • *
  • leti: 6
  • Ad Soyad: Þükrü Yýldýzdal
Yeni kuracaðým tanka tavsiye istiyorum.
« : Ocak 21, 2011, 10:33:40 »
Arkadaþlar aþaðýdaki linke þu an mevcut olan tankýmýn tanýtýmý var.Bu tankým 100*50*40 ebatlarýndaiAncak ben 120*50*50 tanka geçmek istiyorum.Arka fon Mat siyah olacak.Zemine hagen siyah kuartz kullanmak istiyorum.Aydýnlatma olarak led kullanmak istiyorum.Yalnýz led olarak hangisinden kaç tane kullanmam gerekiyor.1 haftadýr araþtýrýyorum ama karar veremedim.Tabiki amaç bitki yetiþtirmek.Birde zeminde kuartzýn dýþýnda ne kullanayým.Aklýmda hindistan cevizi torfu var ama önerilerede açýðým.

http://www.bitkiliakvaryum.com/forum/index.php/topic,1617.0.html

admin

• Baðýmlý Üye
  • Kurucu Üye
  • leti: 1.624
  • Ad Soyad: Birkan Tatar
Ynt: Yeni kuracaðým tanka tavsiye istiyorum.
« Yantla #1 : Ocak 26, 2011, 02:22:03 »
Taban tamamen size ve yetiþtireceðiniz bitkilere kalmýþ, birçok ürün birçok seçenek var. Açýkçasý ben taban malzemesinin bitkiler için bu kadar hayati olduðunu düþünmüyorum, abartýp da 3 markadan 4 ürün alýp kumun altýna sermek bana mantýklý gelmiyor açýkçasý. Bazý akvaristler tabana böyle özen gösterip ardýndan doðru düzgün sývý gübre kullanmayarak büyük çeliþkiye düþebiliyorlar. Sadece hindistan cevizi torfu bile baþlý baþýna iyi bir taban bence ama eser elementler vesaire açýsýndan da daha besleyici bir taban olsun isterseniz ticari bir ürün de kullanabilirsiniz torfa ilaveten.

Led konusunda çok fazla bilgim yok, çoðu kiþi de yetersiz bilgiye sahip sanýrým. Bu konuda en iyi bilgiyi Yýldýrým Abi verebilir sanýrým, led aydýnlatma sistemlerinin satýþýný da yapýyorlar ulaþýrsanýz yardýmcý olabilir Aqua-botanic bu konuda

Ümit Birkol

• Üye
  • Özel Üye
  • leti: 57
  • Ad Soyad: Ümit BÝRKOL
« Yantla #2 : Ocak 26, 2011, 08:38:39 »
Birkan Kardeþim, ben taban konusunda senden farklý düþünüyorum. Çünkü iyi kurulmuþ bir taban sývý gübre verilmese bile çok uzun süre birçok bitkinin saðlýklý yaþamasýna olanak saðlýyor. Gül, Zeytin gibi bitkiler sývý gübreyle çok güzel geliþir ancak amazon türleri cripto türlerinde sývý gübre ile çok baþarýlý olmazsýn. Sonuçta bunlar balýk deðil, bitki. Ve bitkiler her zaman daha çok kökleri ile gerekli materyalleri bünyelerine katarlar. Bunun yanýnda aydýnlatmayý, CO2 sistemini, sývý gübreyi istediðin zaman kullanýp kullanmama konusunda özgürsün. Ýstediðin her an kullanabilir veya kullanmayabilirsin ama tabaný deðiþtirmek istediðin an bütün akvaryumu komple boþaltman ve tekrar kurman gerekecektir. Bu sebeple ben bitkili akvaryum kuracak tüm arkadaþlara güzel bir taban kurmalarýný tavsiye ederim. (Baþtan güzel kurulacak taban uzun vadede mali açýdan tablet gübre kullanýmýna göre çok daha avantajlý olacaktýr.)
Ancak bu illa gidip de ticari ve çok pahalý ürünler kullanýlmasý gerektiði anlamýný da taþýmasýn. Güzel bir dere kumu, torf vs birçok ürünle bu iþ uygun fiyatlara halledilebilir.

Led konusunda benim de bilgim yok. Bilgisi olan bir arkadaþ varsa ve bilgilerini bizimle paylaþýrsa ben de çok memnun olurum.

harunoztu

• Üye
  • **
  • leti: 30
  • Ad Soyad: Harun ÖZTÜ
« Yantla #3 : Ocak 26, 2011, 08:59:50 »
      Taban konusunda Birakan'a tamamen katýlýyorum çok pahalý ürünlere kesinlikle gerek yok.2 ay önce kurduðum 65x40x50 bitkili akvaryumumda sadece altta dere çekýlý üste lav kýrýðý kullandým. Daha önce de quarz kullanmýþtým. ikisindede sonuçlar gayet güzel bitkilerim çok iyi durumda. gübre olarak. Bir ara (garibanlýktan :-[ ) bemiks diye bir vitamnin hapý ile ferro sanal bile kullandým bunlar bile yosun yapmasý dýþýnda bitkilerime çok iyi geldi.
      Birkanýn dediði gibi aydýnlatma konusunda bu iþi yapan insanlarla görüþmen çok daha mantýklý.   

admin

• Baðýmlý Üye
  • Kurucu Üye
  • leti: 1.624
  • Ad Soyad: Birkan Tatar
« Yantla #4 : Ocak 26, 2011, 15:08:57 s »
Ben biraz radikal fikirler öne sürmüþüm galiba Ümit Abi ;D Bazý bitkiler için gerçekten tabanýn kalitesi ön plana çýkabiliyor ama tabanýn bir süre sonra ilk günkü besin deðerini yitireceðini ve 4 marka taban malzemesini boy boy dizmenin de masraftan çok öteye geçmediðini unutmamak gerek sanýrým :)

Ümit Birkol

• Üye
  • Özel Üye
  • leti: 57
  • Ad Soyad: Ümit BÝRKOL
« Yantla #5 : Ocak 26, 2011, 19:11:42 s »
Evet Birkan kardeþim aynen katýlýyorum dediklerine. Örneðin 130*80*70(h) akvaryumumda yaklaþýk 7-8cm kalýnlýðýnda bir taban var. Bu kadar tabanda toplam 2 kova prodacýn substratý var. Ancak onun üzerinde her pet shopta bulabileceðiniz (þimdi markasýný unuttum ama sanýrým ecocat gibi biþeydi) 15 kilosu 15-20 lira olan zeolit kedi kumu var. Onun üzerinde dere kumu ve kuartz kum. Yani bu büyüklükte bir akvaryumun tabaný için toplam harcadýðým para 150 TL'yi geçmez. Bu da oranlarsanýz çok makul bir rakam bence.
Çok para harcamadan güzel iþler ortaya çýkarýlabilir.
Ama yine altýný çizmek istiyorum; Akvaryumda herþeyi kolaylýkla deðiþtirebilirsiniz ancak tabaný deðiþtirmek o kadar kolay deðil. Bu sebeple baþtan biraz yatýrým yapýlabilir. :)

reflektor

• Üye
  • **
  • leti: 21
  • Ad Soyad: Celal TOPÇU
« Yantla #6 : Eyll 17, 2011, 12:32:52 s »
Aydýnlatma Kapaklarýnýzýn içine T5 veya T8 Floresan yada LED Aydýnlatma çalýþmalarýnýz için Yüksek Verimde Yansýtýcý REFLEKTÖRLERÝMÝZÝ kullanmanýzý tavsiye ederiz. Gerçekten mevcut lambalarýnýzýn ýþýk gücünü iki katýna yakýn artýrarak Akvaryumunuzun içini daha fazla ve daha güzel aydýnlatmanýza yardýmcý olacaktýr. Resimde gördüðünüz gibi Beþgen Parabolik , Alüminyum, Ayna Tipi Paslanmaz, Kararmaz, Sararmaz ve kolay temizlenir bir malzemedir.
Eni 7cmdir. Boylarý/Fiyatlarý: 60cm:6TL, 90cm:9TL, 120cm:10TL ve 150cm:13TL dir. Yerimiz Bakýrköy, Hüsreviye Sokak.7/21 Günay Ýþ Haný Giriþi, A Bank Karþýsý, Ýstanbul adresindedir. Ýster adresimizden alabileceðiniz gibi 6TL Kargo bedeli ödeyerek PTT Kargo ile adresinize de alabilirsiniz.
Çok sayýda akvaryum sahibi bu Reflektörlerden benden aldýlar, çok memnun kaldýlar.
Sizede tavsiye ediyorum.
Alacaksanýz bana bu mesaja cevap vererek, istediðiniz adet ve boy (cm) bilgisini birde T5 veya T8 hangi tip floresan için kullanacaðýnýzý yazarsanýz onagöre malzemesini yanýna koyar gönderirim.
Ýsteðiniz durumunda size banka hesap numaramýzý vereceðim. Havalenizi yaptýðýnýz ayný gün Reflektörleriniz PTT Kargoya verilmiþ olacaktýr.
http://web.kobiline.com/web/floresanreflektoru/default.asp

Selamlar
Celal TOPÇU
celaltopcu1@gmail.com
0535-6201261