Konu: Anubias ve benzerleri için aydýnlatma  (Okunma says 6882 defa)

Emirk

• Yeni üye
  • *
  • leti: 5
  • Ad Soyad: Emir Kaskan
Anubias ve benzerleri için aydýnlatma
« : Ocak 25, 2011, 01:58:28 »
Merhaba.. Anubias ve benzeri az ýþýða ihtiyaç duyan bitkiler için, 100 lt, 45cm yüksekliðinde, 80cm uzunluðundaki akvaryumuma ne tür aydýnlatma kullanmalýyým? þu an 50cmlik dalgýç floresan kullanýyorum, sanýrým yetersiz. Kapaðým plastik kapak, aydýnlatma düzeneði kurabilmek için çok uygun görünmüyor, zira floresaný koyabileceðim yerin uzunluðu 60cm. Önerilerinizi bekliyorum, teþekkürler þimdiden...

Ümit Birkol

• Üye
  • Özel Üye
  • leti: 57
  • Ad Soyad: Ümit BÝRKOL
Ynt: Anubias ve benzerleri için aydýnlatma
« Yantla #1 : Ocak 25, 2011, 12:05:36 s »
Emir Bey, ayrý baþlýk açmak yerine keþke önceki baþlýktan devam etseydik de konu daðýlmasaydý. Neyse artýk.

Akvaryumunuzda yalnýzca anubias ve benzeri bitkileriniz varsa 1-2 adet sylvania grolux kullanabilirsiniz.

Emirk

• Yeni üye
  • *
  • leti: 5
  • Ad Soyad: Emir Kaskan
« Yantla #2 : Ocak 25, 2011, 20:57:59 s »
Aydýnlatma kýsmýna taþýyim dedim, biraz daha alakalý olur diye, saðolun ilgilendiðiniz için, 55-60 cm boyunda takabilirim ancak. Ve sanýrým bitkileri direk ýþýðýn altýna yerleþtirmemem gerekiyor deðil mi? Akvaryumun yanlarýnda, gölgede kalan kýsýmlara daðýtmalýyým diye düþünüyorum. Ya da direk ýþýðýn altýna koysam bu ýþýk zarar verir mi? Teþekkürler...

Ümit Birkol

• Üye
  • Özel Üye
  • leti: 57
  • Ad Soyad: Ümit BÝRKOL
« Yantla #3 : Ocak 26, 2011, 11:16:02 »
Floresanýn ýþýðý akvaryumun her noktasýna yayýlýr, gölgede kalan kýsým pek olmaz. Yalnýzca anubias kullanacaksan 1 tane floresan kullansan da yeterli olur. Bitkiyi nereye koyduðunun da pek bir önemi olmaz.

reflektor

• Üye
  • **
  • leti: 21
  • Ad Soyad: Celal TOPÇU
« Yantla #4 : Eyll 17, 2011, 12:33:52 s »
Aydýnlatma Kapaklarýnýzýn içine T5 veya T8 Floresan yada LED Aydýnlatma çalýþmalarýnýz için Yüksek Verimde Yansýtýcý REFLEKTÖRLERÝMÝZÝ kullanmanýzý tavsiye ederiz. Gerçekten mevcut lambalarýnýzýn ýþýk gücünü iki katýna yakýn artýrarak Akvaryumunuzun içini daha fazla ve daha güzel aydýnlatmanýza yardýmcý olacaktýr. Resimde gördüðünüz gibi Beþgen Parabolik , Alüminyum, Ayna Tipi Paslanmaz, Kararmaz, Sararmaz ve kolay temizlenir bir malzemedir.
Eni 7cmdir. Boylarý/Fiyatlarý: 60cm:6TL, 90cm:9TL, 120cm:10TL ve 150cm:13TL dir. Yerimiz Bakýrköy, Hüsreviye Sokak.7/21 Günay Ýþ Haný Giriþi, A Bank Karþýsý, Ýstanbul adresindedir. Ýster adresimizden alabileceðiniz gibi 6TL Kargo bedeli ödeyerek PTT Kargo ile adresinize de alabilirsiniz.
Çok sayýda akvaryum sahibi bu Reflektörlerden benden aldýlar, çok memnun kaldýlar.
Sizede tavsiye ediyorum.
Alacaksanýz bana bu mesaja cevap vererek, istediðiniz adet ve boy (cm) bilgisini birde T5 veya T8 hangi tip floresan için kullanacaðýnýzý yazarsanýz onagöre malzemesini yanýna koyar gönderirim.
Ýsteðiniz durumunda size banka hesap numaramýzý vereceðim. Havalenizi yaptýðýnýz ayný gün Reflektörleriniz PTT Kargoya verilmiþ olacaktýr.
http://web.kobiline.com/web/floresanreflektoru/default.asp

Selamlar
Celal TOPÇU
celaltopcu1@gmail.com
0535-6201261