Konu: beyaz otz gibi pul gibi þeyler  (Okunma says 5866 defa)

kuka

• Yeni üye
  • *
  • leti: 5
  • Ad Soyad: kadir özen
beyaz otz gibi pul gibi þeyler
« : Mays 04, 2011, 14:55:47 s »
Akvaryumu yeni kurdum, içinde gül, marselia, zeytin,  saz falan var .Alt zeminde aquaclay, üstünde tül, onun üstünde de hagen siyah kum var. Hepsini iyice yýkadým koyarken, suyu koydum, bitkileri diktim, 2-3 gün sonra beyaz toz gibi pul gibi þeyler çýktý, su bunlarla doldu. Dýþ filtre kullanýyorum, eheim 2213. Ýçinde seramik var, elyaf var, karbon var, substrat var, mavi sunger var, siyah sünger var. Akvaryumda da çuþ an canlý yok, az önce gördügüm iki küçük salyangoz dýþýnda. Bunun sebebi ne olabilir sizce ? Biraz araþtýrdým ama filtre diyor herkes. Ben filtre olduðunu sanmýyorum. Sizde öyle derseniz yarýn filtreyi temizlemek þart oldu ki filtre yeni içindekiler de.Görüþlerinizi bekliyorum, saygýlar

admin

• Baðýmlý Üye
  • Kurucu Üye
  • leti: 1.624
  • Ad Soyad: Birkan Tatar
Ynt: beyaz otz gibi pul gibi þeyler
« Yantla #1 : Mays 17, 2011, 16:22:59 s »
Kum kirlidir belki de aldýðýnýzda, kumu temizlemek de o kadar kolay biþey deðil, sefalarca yýkasanýz da suyu dumana çevirebiliyor kirli bir kum. Hagen kum normalde yýkanmýþ oluyor bildiðim kadarýyla ama belli olmaz. Filtereden de bir þekilde kaynaklanabilir elbette. Yine de filtre bir süre zarfýnda suyu berraklaþtýracaktýr diye düþünüyorum. gerçi mesajýn üstünden iki hafta geçmiþ. Geliþmelerden haberdar ederseniz sevinirim.

kuka

• Yeni üye
  • *
  • leti: 5
  • Ad Soyad: kadir özen
Ynt: beyaz otz gibi pul gibi þeyler
« Yantla #2 : Haziran 21, 2011, 10:27:58 »
teþekkür ederim ilginiz için.herþeyi denedim ama geçmedi o tozlar bende akvaryumu arkadaþýma verdim sonunda :) ama onda hiç öyle biþey olmamýþ. gýcýklýgý banaymýþ akvaryumun :) teþekkür ederim tekrar ilginize