Konu: Bitki Akvaryumuna Heves Ettim  (Okunma says 9386 defa)

mavivesiyah

• Yeni üye
  • *
  • leti: 3
  • Ad Soyad: Ýsmail ELMALI
Bitki Akvaryumuna Heves Ettim
« : Temmuz 20, 2011, 20:17:32 s »
Öncelikle tüm foruma merhabalar demek istiyorum. Aranýza yeni katýldým :)

Ýlkokul 2. sýnýftan beri akvaryumum var. O zaman 50 cm akvaryumlar büyük diye geçerdi. :)  Bitki akvaryumu olmasada her zaman akvaryumumunda bitki vardý. Yeþile hayran olarak ! bitki akvaryumu yapayým istedim.

Þuan küçük bir ilçede olduðum, akvaryumcu olmadýðý ve özel ölçü istediðim için de kendim hemen projesini yaparak 80x80x50 cm ebatlarýnda bir tank ve mobilyasýný sipariþ verdim. Yaptýðým çizimleri yarýn forumada ekleyeceðim.

Tabiki düþük teknoloji yüksek teknoloji kum bitki vs. yeni öðreniyorum. Siteden uðraþtýðým ve öðrendiðim kadarý ile !!! Tabiki konu ile ilgili sizden yardým ve yorum istiyeceðim... :( Yardýmlarýnýz için þimdiden teþekkür ederim.

Soru 1 : 2 Adet 310 ml. siyah akvaryum silikonu aldým. Bu akvaryum yapýmýnda yeterli gelir mi ? Buhar cam ve kuþakta tasarladým.

Soru 2 : Ölçüler doðru mu ? Derinlik olsun diye en ve geniþliði ayný tuttum. Yükseklikte buhar cam payý 3.4 cm. tutuyor. 8 cm kadarda taban malzemesi düþünsek 40 cm altýnda bir su yüksekliði olacak ki !!! Buda ýþýðýn dibe kadar düþmesini engellemez. Yorumlarýnýzý bekliyorum.

mavivesiyah

• Yeni üye
  • *
Ynt: Bitki Akvaryumuna Heves Ettim
« Yantla #1 : Temmuz 20, 2011, 20:24:25 s »
Soru 3: Taban malzemesi olarak altýna torf koyacaðým. Torfun üstüne makro element gübresi ve sinek teli, sonrasýnda da hagem siyah kuvars kumu. Bu kum yerine dere kumuda olabilir. Hafta sonu akarsu kenarlarýna gideceðim. Ürün test edeceðim ....

Soru 4 : Torf ve kumdan ne kadar almalýyým....

Soru 5 : Torfun üstüne div misket gübrelerine güvenmiyorum. önerilerinizi ve yorumlarýnýzý bekliyorum.

Soru 6 : Torf akvaryumcularda çok pahalý söyle akvaryum harici satýþ yapan bir firma buldum. Bu iþimi görür mü  ?
http://www.smoothgarden.com/index.php?title=cocopeat_coco_peat_hindistan_cevizi_lifi_alman_steril_tek_kalip&b=94112/2830

Soru7 : 250 w lýk ortalama bir aydýnlatma yapmam lazým. Bu aydýnlatma flörasan yada ne önerirsiniz. Bitki yetiþtirme adý altýnda deðiþik malzemeler yine yukarýdaki sitede mevcut ama fiyatlar oldukça pahalý. Flörasan veya bunlarla karma önerileriniz. Þunu yap diyeceðiniz önerilere ihtiyacým var.

mavivesiyah

• Yeni üye
  • *
« Yantla #2 : Temmuz 20, 2011, 20:29:35 s »
Soru 8 : CO2 için fazla maliyeti olmamasý için mayalý sistem yapayým dedim. Önerir misiniz ? Yoksa uzak mý durayým !!! Tüplü sistem mi ? Düzenleyici ve suya kaynaþtýrýcý olarak önerileriniz. Benim tank için ne önerirsiniz !!!

Soru 9 : Dýþ motor olarak Fluval 305 , Eheim Ecco Pro 300, Tetra 1200 den birini alayým diyorum. Yada fiyatý daha ucuz ama ayný iþi yapar dediðiniz bir model, marka var mý ?

Soru 10 : Zamanlayýcý priz almak istiyorum. Daha önce siyah mekanik ayarlý uzakdoðu ürünlerinden aldým fakat üç günde bozuldu. Iþýklandýrma için öneriniz !!!!

Soru 11: Okumamý istediðiniz makale ve döküman.

Yeniden teþekkür ederim. Forumdaki hata nedeni ile cevap gibi devam ettim.

admin

• Baðýmlý Üye
  • Kurucu Üye
  • leti: 1.624
  • Ad Soyad: Birkan Tatar
« Yantla #3 : Austos 01, 2011, 14:58:28 s »
1- Bir tüp yeterdi
2- Yükseklik sorun olmaz gibi. En-boy oraný da tercih meselesi biraz dizayna kalmýþ.
3.4- Þu an aklýmda bi hesaplama olmadýðý için deðer veremiyorum ama torfla ve kumla ilgili sitede onlarca baþlýk var. Bir de sineklik teli konusunu iki kere düþünün derim bu da bazý baþlýklarda tartýþýldý, ilerde sorun olabiliyor.
5- Bence tabana torf, element takviyesi vesaire koyduktan sonra tablet gübrelerle misket gübrelerle zaman harcamak yerine sývý gübrenizi kaliteli kullanýn, çok daha önemli.
6- Genelde tabanlarda bu tip torflar kullanýlýyor zaten. Filtreler için satýlan super peat ile bu tip coco peatler çok çok çok farklý ürünler.
7- 60cm 18w standart T8floresanlardan 10-15 tane alýp kapaða dizmeniz yerinde olur. Besleyeceðiniz bitki türüne göre 12 ve üstü floresan kullanmaya çalýþýn derim. Akvaryumculardan ve akvaryum malzemesi satan herhangi bir siteden flroesan almak zaten akýl karý bir iþ deðil, uygun floresanlarý araþtýrýp elektrikçilerden temin edin ancak ilçede zor ama internet ve telefonla ayarlanabilir.
8- Mayalý sistemle de gayet yürütülebilir. Çözme için vortex reaktör ya da iç filtreye baðlama gibi diy projeler kullanýn. Sitede de örnek çalýþmalar var.
9- Dolphin C-500 kullandým senelerce, sorun çýkarmadý hiç. C-1000 ya da artýk hangisi ölçüye uyuyorsa düþünülebilir, daha ucuzdur muhtemelen. Bir de bu arada sorduðunuz sorularýn yarýsý sizin balýk ve bitki tür ve popülasyonlarýna göre büyük deðiþkenlik gösterir.
10- Valla bu soruyu elektrikçiye sorsanýz daha iyi olur.
11- Öncelikle sitenin anasayfasýnda yer alan her þeyi okuyun sonra da forumda sizi ilgilendiren konularý okuyun derim.
« Son Dzenleme: Austos 01, 2011, 15:00:07 s Gnderen: admin »

Tr-Merces Letifer-Tr

• Üye
  • **
  • leti: 62
  • -TÜRK-
  • Ad Soyad: Burak Özbay
« Yantla #4 : Aralk 02, 2011, 22:06:46 s »
Bitkiler bol, balýk az olucaksa büyük bir dýþ filtre alma.