Konu: bitki akvaryumlarý hakkýnda sýfýr bilgi  (Okunma sayýsý 6192 defa)

kadirtolga

• Yeni üye
  • *
  • Ýleti: 2
  • Ad Soyad: kadir tolga ülkü
bitki akvaryumlarý hakkýnda sýfýr bilgi
« : Ekim 19, 2011, 21:00:34 ös »
merhabalar arkadaþlar, bende 240 lt. juwel marka akvaryum var. çiklet besliyorum. þimdi bitki akvaryumuna merak saldým. bu konu hakkýnda güvenilir kaynaklara nasýl ulaþýrým. taban malzemeleri, co2 ekipmanlarý, ýþýklandýrma, bitki ekimi, filitre gibi konular, örneðin tabana konulan maddeler nelerdir ne iþe yarar. co2 ekipmanlarý tüpten baþlayarak akvaryumun içine kadar sýrasýyla nelerdir. bunun gibi sorular bana forum demeyin çünkü buradaki arkadaþlar çok daha bilgili ve forumda yazýlan konular hiç bilmeyen birini aþar hiçbirþey anlamaz.

admin

• Baðýmlý Ãœye
  • Kurucu Ãœye
  • Ýleti: 1.624
  • Ad Soyad: Birkan Tatar
Ynt: bitki akvaryumlarý hakkýnda sýfýr bilgi
« Yanýtla #1 : Ekim 19, 2011, 23:12:13 ös »
Forum demeyin diyorsunuz ama sorularýnýz çok genel, bitki türlerinize ve sýklýðýnýza göre büyük deðiþiklik gösterecek þeyler. Daha dar kapsamlý sorulara cevap alabilirsiniz, çiklet türlerinden ne beslediðiniz de önemli. Genel olarak malawi çiklitleri beslenen bir akvaryumu bitki odaklý bir akvaryum yapmak pek mümkün ve tercih edilen bir þey deðil, bitki seçimleriniz kýsýtlý olacaktýr. Bununla ilgili konular da var. Bitki yoðunluðu az olacaksa karbondioksit takviyesi gerekmeyebilir. Onun dýþýnda mayalý karbondioksit sistemi genel olarak yetecektir. Bitkileri ekledikten sonra böyle bir sistem kurabilirsiniz. Tabanýnýza kumun altýna Sera floradepot veya baþka markalarýn baþka taban takviye ürünleri koymak yerinde olacaktýr. Torf koymak ya da bu tip ürünlerle torfu kombine etmek de sýkça tercih ediliyor. Taban malzemeleriyle ilgili forumda onlarca konu var. Kum olarak da Hagen'in siyah kumu benim favorim mesela dekoratif ve bitki akvaryumu için elveriþli bir ürün. Aydýnlatma besleyeceðiniz türlere göre litre baþýna 0.5-1 watt aralýðýnda olmalýdýr diyebiliriz kabaca. Yani hemianthus veya glossogtima gibi türler, kýrmýzý bitkiler tercih edecekseniz. Toplamda 100-120watt'lýk floresan kullanmanýz gerekir. Akvaryumun yüksekliði de önemli bu konuda elbette. Akvaryum kurulumu ve bitkileriyle ilgili kýsýtlý da olsa türkçe kitaplar mevcut, bunlar da alýnýp okunabilir.

kadirtolga

• Yeni üye
  • *
  • Ýleti: 2
  • Ad Soyad: kadir tolga ülkü
« Yanýtla #2 : Ekim 20, 2011, 20:21:04 ös »
ben çiklet akvaryumunu bozup sýrf bitki akvaryumu yapmak istiyorum. bitki akvaryumlarý ile ilgili kitap varsa nereden bulabilirim.

admin

• Baðýmlý Ãœye
  • Kurucu Ãœye
  • Ýleti: 1.624
  • Ad Soyad: Birkan Tatar
« Yanýtla #3 : Ekim 21, 2011, 22:56:03 ös »
Büyük kitapçýlardan ya da internette kitap satan sitelerden bilemiyorum.

volkantr34

• Ãœye
  • Özel Ãœye
  • Ýleti: 102
  • Ad Soyad: Volkan GÃœRSOYLAR
« Yanýtla #4 : Ekim 28, 2011, 13:41:15 ös »
Biz herþeyi bu forumlar sayesinde öðrendik.. Bizlerde sýfýr bilgiye sahiptik ve saðolsun buralardaki deneyimli arkadaþlarýn yazýlarý ve yardýmlarý sayesinde farklý yöntemler önümüze gümüþ tepside sunuldu.. Bizde bu sayede sizler gibi yeni arkadaþlara yardýmcý olmaya çalýþýyoruz.. Güncel bilgilerin olduðu bir kitap bulabileceðinizi sanmýyorum..