Konu: floresan çeþidi  (Okunma says 21316 defa)

muratulper

• Üye
  • **
  • leti: 23
Ynt: floresan çeşidi
« Yantla #15 : Aralk 25, 2007, 20:20:39 s »
     Akvaryumum taymur'un 85lik bombeli akvaryumu,4 damacanadan fazla su alıyor, sanırım yaklaşık 80-90 lt arası, üst kapağı tamamen kapalı, plastik kapaklı, fakat lamba yeri 2 tane. Lambaları akvaryumcudan almıştım, çin malı idi, tanesine 7.5 ytl verdim. Üstünde 20w, 220V, 50 mh. yazıyor.  Renkleri ise dediğim gibi birisi mavi, diğer ise pembe-beyaz. ( mavi olan yandığında mavi oluyor, sönük iken normal beyaz florasan gibi. ) .
     Kapak yaptıracak olsam nasıl yaptırabilirim? Ne kadara mal olur? Bilgi verirseniz minnet duyarım. Birde bugün elektrikçide lamba sordum, daylight denen florasanlardan, 18w 60 cm, 2 ytl dedi, elimdekinden farkı ne bilemiyorum. Yardımlarınızı ve önerilerinizi bekliyorum. Teşekkürler.
« Son Dzenleme: Aralk 25, 2007, 20:34:10 s Gnderen: muratulper »

aqua_boy

• Baðýmlý Üye
  • Ýçerik Geliþtirici
  • leti: 263
  • Rainbow
  • Ad Soyad: Cenk Sinor
Ynt: floresan çeþidi
« Yantla #16 : Aralk 25, 2007, 21:42:22 s »
Bence direk balastlara baðlayýn 100 watt olacak þekilde ...

muratulper

• Üye
  • **
« Yantla #17 : Aralk 25, 2007, 21:57:36 s »
Balast nasýl biþey ki?? fazla maliyetli birþey olmazsa iyi olur benim için  ::)

Nuri Üçüncü

• Baðýmlý Üye
  • Özel Üye
  • leti: 266
  • Ad Soyad: NURÝ ÜÇÜNCÜ
« Yantla #18 : Aralk 25, 2007, 22:59:03 s »
Balast nasýl biþey ki?? fazla maliyetli birþey olmazsa iyi olur benim için  ::)

Akvaryumunuzun aydýnlatma sistemini þu aþamada deðiþtirmenize gerek yok. Mavi ýþýk tuzlu su akvaryumlarý için uygundur. Sadece mavi flourasaný çýkararak, yerine grolüx türü flourasan takmanýz þimdilik akvaryumunuza yeterlidir.

muratulper

• Üye
  • **
« Yantla #19 : Aralk 25, 2007, 23:52:52 s »
Tamam Nuri bey, çok teþekkür ediyorum...Birde grolux florasan bulabilseydim keþke, bugün forumda okuduktan sonra elektirikçilere baktým ama grolux yok, hatta bilmiyorlar bile...Tahmini fiyatý nedir bunun biliyor musunuz?  Kaç walt'luk almamý önerirsiniz?