Konu: Bitkiyle Gelen Kurtçuklar  (Okunma says 9722 defa)

AngelsLament

• Üye
  • Özel Üye
  • leti: 56
Bitkiyle Gelen Kurtçuklar
« : Austos 19, 2007, 21:59:44 s »
2-3 ay öncesine kadar internet üzerinden aldýðým bitkileri akvaryuma yerleþtirdikten sonra bitkilerden inen pembemsi 2-3 mm yi geçmeyen kýl kadar ince kývrana kývaran yüzen kurtçuklar gördüm.Yüzmektan ziyade kaçar gibi kendilerini kuma gömdüler.Balýklar tarafýndan yenilir düþüncesiyle dikkat etmedim.Birkaç gün içersinde hastalýklar baþladý.Tedavi ettikçe yeniden baþa dönüyordu herþey.Bir türlü durduramadým.Kýsa zamanda dip çekimi esnasýnda kurtçuklarý farkettim.Kumlarýn arasýna iliþmeye çalýþýyorlardý.Huylandým ve bütün akvaryumu boþalttým ve güya kumu temizleyip akvaryumu tekrardan kurdum..Ne fayda hastalýklar devam etti ve bir ay sonra yine o mahluklar..Dün akvaryumu yeniden boþalttým.Kuma olduðu gibi sofra tuzunu boþalttým ve üzerine 1 litre kadar su ekledim.1-2 saat içinde hepsi mefta oldu..Riske atmak istemedim ve kumuda çöpe attým sonra.Þuan kumsuz bi akvaryumda yaþýyorlar.Balýklar normale dönmesini bekliyorum.Bu arada 30 litrelik ve lepsiteslerin olduðu bi akvaryum kendisi.Küçük olmasý iþleri dahda kolaylaþtýrdý tabi.Büyük olsaydý ne yapardým düþünmek bile istemiyorum.

Uzun lafýn kýsasý nerden nasýl geldiðini bilmediðiniz bitki ve balýklarý müþayede altýnda tutuktan sonra ana tanka alýn derim.Tabi birde iyice dezenfekte etmek lazým..Tecrübeyle sabittir ;D

admin

• Baðýmlý Üye
  • Kurucu Üye
  • leti: 1.624
  • Ad Soyad: Birkan Tatar
Ynt: Bitkiyle Gelen Kurtçuklar
« Yantla #1 : Austos 19, 2007, 23:02:04 s »
internetten ve piyasadan aldýðýmýz bitkilerin hemen hemen hepsi uzak doðuda ilginç ilginç metotlarla üretilir. hatta çoðu su dýþýnda üretildiði için böcek ilacý kullanýlýr. Ben þahsen yapmýyorum ama bir süre dezanfektanda bekletmek ve iyice durulamak iþi riske atmamak için çok önemli.

redpapillon

• Üye
  • Özel Üye
  • leti: 62
« Yantla #2 : Austos 19, 2007, 23:04:04 s »
 Neyazýkki bazý arkadaþlarýmýz dogadan topladýklarý bitkileri sattýgý için bu gibi sorunlar kaçýnýlmaz oluyor.Bunun için bitkilerimizi dezenfekte etmek en iyisi.

admin

• Baðýmlý Üye
  • Kurucu Üye
  • leti: 1.624
  • Ad Soyad: Birkan Tatar
« Yantla #3 : Austos 19, 2007, 23:14:14 s »
Evet bu ihtimali tamamen unutmuþum  :-\ Ben de dereden bitki getirdiðimde dibinden kýrmýzý kurtçuklar çýkmýþtý. Aldýðýnýz yeri belirtirseniz herkes bilinçlenmiþ olur ve bir mahsuru da olmaz sanýrým.

AngelsLament

• Üye
  • Özel Üye
« Yantla #4 : Austos 20, 2007, 13:48:49 s »
Yok belirtmesem daha iyi olur. :-X

Nuri Üçüncü

• Baðýmlý Üye
  • Özel Üye
  • leti: 266
  • Ad Soyad: NURÝ ÜÇÜNCÜ
« Yantla #5 : Austos 20, 2007, 18:48:42 s »
Geçmiþ olsun Ayþegül Haným.

Yeni alýnan bitkileri ayrý bir akvaryumda, 3-4 saat POTASYUM PERMANGANAT (PERMASOL)çözeltisinde tutulursa  içinde barýnan bir çok bakteri ve zararlý organizmalardan kurtulursunuz. Permasolü bütün eczanelerde bulabilirsiniz. 10 litre suya yarým tablet katýlýr.   

canlibitki

• Yeni üye
  • *
  • leti: 19
« Yantla #6 : Austos 20, 2007, 19:25:12 s »
aysegul haným merhaba
kendý kendýme rahatsýz oldugum ýcýn cevap yazmak ýstedým ben býr satýcý olarak 17 adet tankýmýn her gun 4/1 su deýsýmý yapýyorum (ankara sular kesýk oldugu zaman býle damacana ýle dýnlerdýgým suyu kullanýyorum) her gun býtkýlerýn sararmýs yapraklarýný temýzlýyorum akvaryumlarým hepsýnde aquacly býtký kumu kullanýyorum gereklý testlerýn hepsýný yapýyorum co2 tupum sureklý faal durumda sývý gubrelerýný duzenlý kullanýyorum hobýcý ýken bu kadar ýlgýlenmezken su an týcaretýný yaptýgým ýcýn asýrý býr ýlgý ýcerýsýndeyým ýthalatýmda gelen býtkýlerde hosuma gýtmeyenler var ýse dýrek cöpe atýyorum kesýnlýkle musterýme yollamýyorum ýsýmý kendýme gore en ýyý sekýlde yapmaya calýsýyorum
sýmdý sýzden ýstedýgým bu baslýgý acmýs ýsenýz aldýgýnýz yerýde soleyýnký satan kýsýler daha duzenlý býtký satsýnlar bu býtkýlerý sýze satan ben ýsem dahý
ama hobýcýyý býlýnclendýrmenýz gerektýgýný dusunuyorum saygýlarým www.canlibitki.com

AngelsLament

• Üye
  • Özel Üye
« Yantla #7 : Austos 21, 2007, 01:22:22 »
Sizi takdir ediyorum fakat bitkileri nerden aldýðýmý kesinlikle belirtmek istemiyorum.Kimseyi karalamak için açmadým bu baþlýðý.Sadece önlemini almadýðým bi durumda baþýma neler geldiðini belirttim o kadar.Söylemeyi çok istiyorum fakat daha sonra kendimi kötü hissettirecek o yüzden rica ediyorum ýsrar etmeyin.Teþekkür ederim.

canlibitki

• Yeni üye
  • *
« Yantla #8 : Austos 21, 2007, 10:43:57 »
sýkýntýzý anlýyorum aysegul haným benýde yanlýs anlamayýn aldýgýnýz yerý solemenýz hem hobýcý ýcýn hemde satýcý ýcýn ýyý olacaktýr en azýndan satýcý býraz daha dýkkat eder musterýlerýne gonderdýge býtkýye burda solemesenýz dahý aldýgýnýz kýsýyý arar ýsenýz durumu anlatýr ýsenýz sanýrým bundan sonra daha dýkkatlý davranacaktýr dusuncesýnýze daha buyuk býr akvaryumunuz olsa daha bakýmý zor balýklarýnýz olsa tam býr sýkýntý olurdu sýzýn ýcýn

gulay

• Üye
  • **
  • leti: 95
« Yantla #9 : Austos 22, 2007, 10:33:09 »
Emrah Bey, hassasiyetinizden ötürü tebrik ederim sizi...

canlibitki

• Yeni üye
  • *
« Yantla #10 : Austos 22, 2007, 21:53:30 s »
nazýk mesajýnýz ýcýn tesekkur ederým gulay haným

AngelsLament

• Üye
  • Özel Üye
« Yantla #11 : Austos 22, 2007, 21:57:39 s »
Bi þekilde bu durumu ona iletirim öyleyse ama burda kesinlikle söylemek istmiyorum. :-\

halit2

• Baðýmlý Üye
  • Özel Üye
  • leti: 256
  • Ad Soyad: Halit DEÐER
« Yantla #12 : Austos 23, 2007, 10:47:43 »
Bencede en iyisini yapýyorsunuz.Forumda teþhir edilen kiþi sonra baþýmýza ekþiyecek.Bozulan karizmasýnýn hesabýný sormak için forumda sorun çýkartmaya uðraþacak.