Konu: Plastik kapta bitki besleyebilirmiyim ?  (Okunma sayýsý 5086 defa)

Just

• Yeni üye
  • *
  • Ýleti: 3
  • Ad Soyad: Halis Kayar
Plastik kapta bitki besleyebilirmiyim ?
« : Aralýk 10, 2011, 23:53:01 ös »
Yaklaþýk 5 litrelik bir plastik kap var elimde içerisinde yaklaþýk 1 haftadýr su dinlendiriyorum elimde olan silis kumu kullandým 3 cm kadar görüntüsü güzel olsun diye. Bu kapta Java moss ve karides beslemek istiyorum. Isýtýcý ve filtre kullanmicam. Iþýðý ise direk güneþ ýþýðý vererek halletmeyi düþünüyorum. Java mossu bu halde çoðalmasýný saðlayabilirmiyim ?

admin

• Baðýmlý Ãœye
  • Kurucu Ãœye
  • Ýleti: 1.624
  • Ad Soyad: Birkan Tatar
Ynt: Plastik kapta bitki besleyebilirmiyim ?
« Yanýtla #1 : Aralýk 13, 2011, 14:26:25 ös »
Tabii mümkün ancak bu tip kaplarda güneþ ýþýðýnýn etkisiyle çabucak adi yosun türleri ürüyor. Java moss da narin bir moss türü olarak bu yosunlarla mücadele edemeyip yenik düþebiliyor. Yine de denemeye deðer. Karidesleriniz için sýcaklýða dikkat etmenizi tavsiye ederim ayrýca.

Just

• Yeni üye
  • *
« Yanýtla #2 : Aralýk 14, 2011, 19:26:49 ös »
Küçük bir nano yaptýrmaya karar verdim ufakta olsa bir masa lambasý ile aydýnlatmayý düþünüyorum maceraya gerek yok sanýrým :) teþekkürler cevabýnýz için.

admin

• Baðýmlý Ãœye
  • Kurucu Ãœye
  • Ýleti: 1.624
  • Ad Soyad: Birkan Tatar
« Yanýtla #3 : Aralýk 16, 2011, 23:11:46 ös »
Yýllar önce ben þöyle birþey yapmýþtým http://www.bitkiliakvaryum.com/forum/index.php/topic,41.0.html aydýnlatma vesaire için fikir verebilir. Ayrýca Minyatür tanklar bölümündeki diðer baþlýklarý da incelemenizi tavsiye ederim. Güneþ ýþýðýyla kendi halinde yaþayan bahsettiðiniz tipte bir düzenek bahar-yaz aylarýnda balkona konabilir. Ben bir yaz böyle birþey yapmýþtým 10litrelik pet þiþe ile ve aylarca lepistes yavrularým da içinde yaþamýþtý. Java moss tarzý bir de yosun koymuþtum fakat yosunun son halini tanýyamadým bir kaç hafta sonra :D

Just

• Yeni üye
  • *
« Yanýtla #4 : Aralýk 19, 2011, 23:32:32 ös »
Okumuþtum nanonuzun hikayesini :) 22 litrelik akvaryum yaptýrýyorum masa lambasýda hazýr sayýlýr düzeneði tutturabilirsem iyi bir nano çýkarabilirim :)