Konu: 50*30*40 kendinden filtreli akvaryum  (Okunma sayýsý 13900 defa)

ukilavuz

• Yeni üye
  • *
  • Ýleti: 5
  • Ad Soyad: Ãœmit Kýlavuz
50*30*40 kendinden filtreli akvaryum
« : Aralýk 21, 2011, 11:41:59 öö »
Önümüzdeki hafta bir arkadaþýmdan 50*30*40 cm ölçülerinde bir akvaryum alcam.Bu akvaryum hazýr sistem kendinden filtreli ve aydýnlatmalý.Fakat aydýnlatmasý yeterli olmaz sanýrým o yüzden kapaða extra florasan takmayý düþünüyorum.
CO2 olmayacak.
Düþündüðüm bitkiler;
Moss,subulata,anubias,burgulu saz,gül.
Düþündüðüm canlýlar;
1e3d lepistes,1e3d platy,1e3d moly.

Akvaryum hakkýnda sormak istediklerim var;
1-Kendinden filtreli olduðu için baþka bir filtre kullanmayý düþünmüyorum.Bu filtre içinde elyaf var bunu zenginleþtirme þansým var ne koyabilirim filtre içine?
2-Extradan hava motoru takmaya gerek var mý ? Yoksa bu bitki ve canlýlar için bitkilerin ürettiði oksijen yeterli gelir mi ? Filtre suyu yukardan dökülmeyeceði için suya herhangi bir hava vs vermeyecek.
Eðer hava motoru takmam gerekirse günde kaç saat çalýþtýrmak gerekir CO2 kaçmasýný engelleme için?
Ve sanýrým hava motoru açýlcaksa bile ýþýklar kapalýyken kapalý olmasý gerektiðini duydum bu doðru mudur?

admin

• Baðýmlý Ãœye
  • Kurucu Ãœye
  • Ýleti: 1.624
  • Ad Soyad: Birkan Tatar
Ynt: 50*30*40 kendinden filtreli akvaryum
« Yanýtla #1 : Aralýk 21, 2011, 17:44:47 ös »
Suyun oksijen zenginliði genel olarak yüzey hareketliliði ile saðlanýr. Filtrenizin çýkýþýný su yüzeyini hafif dalgalandýracak þekilde ayarladýðýnýz takdirde hava motoru veya ek bit filtreye ihtiyaç duymazsýnýz. Elyaf genel olarak mekanik filtrelemeyi saðlar. Bir de azot bakterilerine yataklýk yapacak verimli bir biyolojik filtre malzemesi eklemeniz yerinde olacaktýr. Bu Sera Siporax gibi pahalý bir ürün de olabilir ki çok gerek olduðunu sanmýyorum, lav kýrýðý falan da olabilir. Prozac gibi markalarýn filtreler için üretilmiþ bu tarz ucuz biyolojik filtre malzemeleri var sanýrým, muhtemelen yeterli olacaktýr.