Evet arkadaþlar bitkili akvaryum hususunda yeni sayýlsam da daha önceleri akvaryumlarla ilgilenip çok kolay yetiþen bazý cryptocoryne anubias elodea vs bakmýþlýðým var. Ancak heves edip tam manasýyla bir bitkili akvaryum kurmak istedim. Sonuç ne yazýk ki hüsran. 3 haftadýr kurulu olan akvaryumumun 2. haftasý baþlayan ve bir türlü çözemediðim kahverengi yosundan usanmýþ bulunmaktayým. Dýþ filtremde aktif karbonun çözüm olacaðýný ummama raðmen hiç bir iþe yaramadý. lilaoepsislerimin alternantheralarýmýn yapraklarýný defalarca süngerle yýkadým.
Tank hacmim:120 litre
Filtrasyon:Haqos Expro-500
Canlýlar: 7 tetrazon 7 melek 10 rasbora 3 cüce vatoz 2 garra rufa 2 kýlýçkuyruk 1 elma salyangoz
Bitkiler:hemianthus micranthemoides, alternanthera reineckii(en büyük hatam), çýnar, saz, gül, lobelia cardinalis, bacopa monnieri, java fern, cobamba aquatica, h.cevizine sarýlý java moss, pistia ve küçücükte cuba
katký maddesi: kullanmýyorum
ýsý:25 santigrat derece
Aydýnlatma:t8 77 watt ýþýk gücü
CO2:mayalý sistem
Forumunuzda da yeniyim bu problemim için arama yaparken karþýlaþtým ve beðendim. Selamlar herkese. Umuyorum ki burada çözüm bulayým yoksa artýk bütün bitkileri söküp yerine rafya döþeyeceðim