Öncelikle herkese merhabalar. Tavsiyeleriniz, görüþleriniz ve yardýmlarýnýz lazým.
Yaklaþýk 5-6 ay kadar Bitkili Canlý Doðuranlarla dolu bir akvaryum'um var ve gerçekten ilgilenmeyi seviyorum.
Balýk konusunda sýkýntým pek olmadý ama bitki konusunda istediðim verimi hiç bir zaman alamadým açýkçasý.
Ben komple set akvaryumu ikinci el olarak aldým. Aldýðým adamda Ciklet beslediði için gelen malzemeler tamamen Ciklet akvaryumuna uygundu.
Tek besleyip büyütebildiðim bitki Sazlar oldu. Þimdi de bir tane Rotala var uzun süre ölmeden yaþayan. Sývý gübre kullanýyordum bunu da belirteyim.
Kullandýðým kum tam bilmemek ile bu kum'un aynýsý;
http://www.canlipetshop.com/product_info.php?products_id=2575Silis Kum. Kaç mm olduðunu da bilmiyorum. Araþtýrdým Silis kum bu iþ için pek uygun deðilmiþ. Kumu deðiþtirmek istiyorum.
Aquaclay Bitki Topraðý aklýma en çok yatan bu kum oldu. Bu konu da görüþlerinizi bekliyorum. Veya bu iþin daha uygun yolu nedir ne deðildir? Nasýl yapabilirim? Dere kumu vs?
Ýkinci sorum ise Aktif bir akvaryumdan kumu nasýl deðiþtirmeliyim? Balýklarý taþýmadan kumu boþaltmak doðru olur mu?
100*50*40 Akvaryum için kaç Kg Kum almalýyým?
Görüþ ve önerileriniz çok önemli benim için.
Teþekkürler.