Konu: BÝTKÝLÝ AKVARYUMA GEÇÝYORUM YARDIM  (Okunma says 5796 defa)

uður

• Yeni üye
  • *
  • leti: 2
BÝTKÝLÝ AKVARYUMA GEÇÝYORUM YARDIM
« : Eyll 02, 2007, 23:42:34 s »
120X50Xh60 Ebatlarýnda cama cam diskus akvaryumum var,  3 adet mango kökü ve kullanmadýðým siyah guart kumum var. Akvaryumuma bitkilerle görsel bir zenginlik katmak istiyorum bu konuda yardýmlarýnýzý bekliyorum. Hangi tür bitkiler almalýyým þimdiden teþekkürler.

admin

• Baðýmlý Üye
  • Kurucu Üye
  • leti: 1.624
  • Ad Soyad: Birkan Tatar
Ynt: BÝTKÝLÝ AKVARYUMA GEÇÝYORUM YARDIM
« Yantla #1 : Eyll 03, 2007, 14:35:49 s »
Sýcaksuya dayanýklý türler seçmelisiniz. Kütüklerinize anubias ve Microsorum türleri tutturabilirsiniz. Birçok echinodorus ve cryptocorne türleri de akvaryumunuza uyum saðlayabilir.

Nuri Üçüncü

• Baðýmlý Üye
  • Özel Üye
  • leti: 266
  • Ad Soyad: NURÝ ÜÇÜNCÜ
« Yantla #2 : Eyll 04, 2007, 02:47:51 »
120X50Xh60 Ebatlarýnda cama cam diskus akvaryumum var,  3 adet mango kökü ve kullanmadýðým siyah guart kumum var. Akvaryumuma bitkilerle görsel bir zenginlik katmak istiyorum bu konuda yardýmlarýnýzý bekliyorum. Hangi tür bitkiler almalýyým þimdiden teþekkürler.

Uður Bey?????bitkili diskus tanký kurmak, Benim de hep hayal ettiðim, fakat bir türlü cesaret edemediðim bir heves.

Diskus tanklarýnda kullanýlabilecek bitkiler: Anubias Barteri, Anubias Barteri nana, Anubias Congensis
Aponogeton Crýspus, Echindorus Horozontalis, Valisneria Gigantea, Valisneria Spiralis (tiger), Echindorus Tenellus
Hygrophila Polysperma(zeytin), Mýcrosorum Pteropus(java moss)

Bu bitkiler 30 derece ýsýya kadar tolerans gösterirler  Ayrýca PH 6- 7,5 arasýnda ve yumuþak orta sert su isterler

BAÞARILAR  ve darýsý benim baþýma

uður

• Yeni üye
  • *
  • leti: 2
« Yantla #3 : Eyll 12, 2007, 12:05:53 s »
Arkadaþlar önerileriniz için teþekkürler. Bitkilerimi aldým yakýnda akvaryumumun fotoðraflarýný sizlerle paylaþacaðým. Ýnþallah güzel bir akvaryum olacaðýný düþünüyorum.