Konu: Eski Yapraklarda kývrýlma ve Yüksek Kh'ýn etkileri  (Okunma says 7318 defa)

KAYRAÇAÐLA

• Yeni üye
  • *
  • leti: 3
  • Ad Soyad: Fatih Topçu
Eski Yapraklarda kývrýlma ve Yüksek Kh'ýn etkileri
« : ubat 19, 2014, 23:28:09 s »
Akvaryum bitkilerinde yeni yapraklarda kývrýlmanýn baðlandýðý iki sebep görülmekte . Bir tanesi kalsiyum eksikliði veya mikro elementlerin bazýlarýnýn eksikliðinden kaynaklanan sebepler , bir diðeri ise potasyum fazlalýðýndan kaynaklanan mg ve ca 'nýn kullanýlamamasý sonucu oluþan eksiklikler. Acaba bitkinin eski yapraklarýnda kývrýlma ve büzülme varsa bunun sebebi mobil bir besin olmasý sebebiyle mg yetersizliði midir ? Yada fazla potasyuma dayalý mg yetersizliðimidir ? Bazý yorumlarda kh'ýn yüksekliðinede bazý atýflar yapýlmýþ. Kh bitkili akvaryumlarda 3-4 deðerlerinde normal kabul ediliyorken bu deðer 7 ve üzeri durumlarda ne gibi sýkýntýlara yol açar ? Bitkiler üzerinde yüksek Kh'ýn deformasyon belirtileri var mýdýr? Bu sorularý yazmamda ki sebep hygrophila polysperma rosanervig bitkimde bu belirtileri görmem. Bunun dýþýnda þu an akvaryumda Hemianthus Micra , Hemianthus Cuba ve nesaea crassicaulis bitkileride var. Ayrýca bu yaþlý yapraklarda kývrýlma problemini nessea bitkisinin bazý yapraklarýnda da gördüm. Mevcut suyumun deðerleri Ph 7 Kh 7 Gh 8 Nitrat 5- 10 PPM Fosfat 0,25 - 1 PPM Demir'i 0,3 - 0,5  diðer micro ve macro gübrelerde ilave ediliyor. Akvaryum C02 destekli High Tech sistem ve 24 Lt 'lik bir akvaryum. Ayrýca aydýnlatmasý fasýlalý 4+3+4 þeklinde yapýlýyor. Eheim 7w Led ve 6w T5 aydýnlatma kullanýlýyor. Filtreleme Aský Tipi filtreyle yapýlýyor. Co2 ýþýklar açýlmadan 1 saat önce baþlýyor ýþýklar kapanmadan 1 saat önce kapatýlýyor. ( Timer destekli ) Iþýklar kapanýp  Co2 kesildikten sonra havalandýrma Co2 baþlangýcýna 1 saat kalana kadar veriliyor. Saygýlarýmla
« Son Dzenleme: ubat 19, 2014, 23:41:52 s Gnderen: KAYRAÇAÐLA »

KAYRAÇAÐLA

• Yeni üye
  • *
  • leti: 3
  • Ad Soyad: Fatih Topçu
Ynt: Eski Yapraklarda kývrýlma ve Yüksek Kh'ýn etkileri
« Yantla #1 : ubat 22, 2014, 18:50:20 s »
Tunç Sönmezoðlu bey'le ( Yasmut )  konuyu paylaþtým cevabý þu þekilde oldu :
Bir çok nedeni var ve bazen bunu tespit edebilmek çok zor genelde micro besinlerin emiliminde meydana gelen bir bozukluktan meydana geliyor ama 100 ' lerce kimyasal olay olduðundan bunun tam nedeni çoðu zaman bulunamýyor. Çok sert sularýn böyle bir etkisi var , potasyumdan kaynaklanacaðýný düþünmüyorum. Kh yüksek deðil o kadar sorun olmaz. Ben birazda taban malzemelerinden þüpheleniyorum. Bu tip durumlarda köklerden besin alýmýný bozan bir malzeme var ise bu da etki edebilir.

Lütfen ayný sorunu yaþayan arkadaþlar tecrübelerini paylaþsýn. Saygýlarýmla