Merhaba arakdaþlar; uzun zamandýr bitak forumunu takip ediyorum fakat hiç katýlamadým.birkaç sorunum var
tank özelliklerim þu þekilde: 135X55X45
Aydýnlatma: bir sýrada iki adet olmak üzere toplam T5 sylvania Grolux ve aquastar var 10 adet 24w + Bir adet T5 39W Gün ýþýðý ( sylvania deðil)
Filtre olarak iki adet kullanýyorum Atman 3335 / 600LT /H ve Eheim 2211 300LT/H (Atman tek baþýna yetmediðini düþündüðüm Eheim baðladým)
Atman filtrenin içinde Seramik,Biyolojik sünger, Tropic Marin elimi -Phos ve elyaf.
Eheim filtrenin içinde Biyolojik sünger ve elyaf.
Sorunumu çözer diye birde 18W Uv Filtre mevcut ( Atman filtreye baðlý)
Tüplü CO2 Sistem mevcut.
Sorunum þu, bir türlü suyu berraklaþtýramadým ve yosun derdinden kurtulamadým,
akvaryumu kurarken en alta yukarýya doðru hindistan cevizi torfu,15 kilo JBL Manado kum,5 kilo Humus tarzý uygun kum,1 çuval Hagen siyah kum ve en üste eski akvaryumumdan kalan yine hagen siyah kum 10 - 15 kilo civarý + JBL Misket gübre, ýþýklandýrmayý günde 8 saat kadar açýyorum akþamlarý, akvaryum güneþ ýþýðý almýyor, CO2 Saniyede 4-5 kabarcýk þeklinde, PH deðer 7, ilk kurulumda sývý gübreyi biraz fazla kaçýrmýþ olabilirim ama sýk su deðiþimi yaptým, þuan haftada bir %35 Su deðiþimi yaparak flourish sývý gübre atýyorum bir kapak, birkere ufak boy flourish Excel kullandým fayda etmedi, UV Filtreyi aralýksýz 1 hafta çalýþtýrdým ve su baya düzeldi gibi ve þimdi 1 haftadýr çalýþtýrmýyorum, akvaryumu kuralý yaklaþýk 1 ay oldu ama ne yaptýysam hangi akvaryumcuya sorduysam dedikleri herþeyi yaptým fakat þu bela yosunlardan kurtulamadým. sizlere akvaryumun kurulum aþamasýndan son haline olan bütün fotoðraflarý ekledim. inceleyip yardýmcý olursanýz çok sevinirim yoksa gerçekten artýk bitki tankýndan vazgeçmeyi düþünüyorum ama harcadýðým paraya ve emeðe acýyorum
Uv filtreden önce
Uv filtreden sonrave akvaryumun son hali ve sorunlar: