Konu: 16 lt Nano Bitki Tankým(nanozai) kurulum  (Okunma sayýsý 11264 defa)

gogol

• Yeni üye
  • *
  • Ýleti: 2
  • Ad Soyad: gökhan göl
16 lt Nano Bitki Tankým(nanozai) kurulum
« : Mart 27, 2014, 21:09:37 ös »
Merhaba arkadaþlar, aranýza yeni katýldým ama hobide biraz geçmiþim var( fanus japondan-deniz akvaryumuna). Akavaryum hobisinin her türü ve aþamasý ayrý bi heyecan fakat daha önce nano-bitki kadar beni heyecanlandýran bir bir akvaryum olmadý desem abartmýþ olmam.Hakkaten cok ince iþ ve emek istiyor.Bi de cýkan sonucu beðenirseniz deðmeyin keyfinize...Bugün size 'Nanozai' ismini verdiðim 16 lt lik nano bitki tankýmýn kurumu özelliklerinden bahsedeceðim.Bu benim ilk nano tecrübem dolayýsýyla görüþ ve önerileriniz benim için önemli...

1- ilk iþ 16 lt lik tankýmýn 3w led sistemini söküp yerine seyyar duy ile yeniden ýþýklandýrma yapmak oldu.24 w tasarruflu ampul taktým.
2- tankýn tabanýný kaplayacak kadar jbl aquabasis plus koydum
3- önceden crismas moss ve helia moss sardýgým kökümü ve kayalarý yerleþtirdim
4- üstüne 4 cm kadar hagen siyah kum ekledim
5-ortdadan geçen ýrmak görüntüsü için biraz o bölgeyi eþip silis beyaz kum serptým
6-tankýn soluna glosso,saðýna cuba ektim.ayrýca arkalara ve ýrmak kenarýna da parvula ekledim(aslýnda cuba niyetim yoktu ama saolsun bitlileri aldýgým arkadaþýn hediye etmesi sayesinde zorlayarak koydum)
7-sonra yavaþca su ekleyip iþlemi tamaladým.
8-oda sýcaklýgý 23 den asagý inmediði için þimdilik ýsýtýcý yok
9-bir haftaya kadar sipariþ verdiðim DIY CO2 aparatý gelecek ,mayalý co2 düþünüyorum.þimdilik co2 yok
10-elimde sývý ve misket gübre var ama henuz kullanmadým
11-haqos un kendi iç filtresi sürekli açýk, þelale filtre var.yüzeyde cok hafif bir dalgalanma yapýyor.

fotolar:

gogol

• Yeni üye
  • *
  • Ýleti: 2
  • Ad Soyad: gökhan göl
Ynt: 16 lt Nano Bitki Tankým(nanozai) kurulum
« Yanýtla #1 : Mart 27, 2014, 21:11:23 ös »
 iki foto daha,

BALIK

• Yeni üye
  • *