Konu: 240 lt. bitkili lepistes akvaryumum  (Okunma says 20788 defa)

Onur G. HÝTÝT

• Üye
  • Özel Üye
  • leti: 48
  • TÜRKÝYE TÜRKLERÝNDÝR!
  • Ad Soyad: Onur G. HÝTÝT
240 lt. bitkili lepistes akvaryumum
« : Eyll 08, 2007, 21:01:49 s »
240 lt.lik akvaryumum bir paludaryum idi ve Aphanius cinsi killifishlerim vardý. Aphanius killifishlerimi 60 lt.lik bir akvaryuma aktardým ve 240 lt.lik akvaryumu bitkili bir lepistes akvaryumuna dönüþtürdüm. Ýçinde lepisteslerden baþka balýklar da olduðundan aslýnda buna "bitkili tropikal akvaryum" da diyebiliriz ama aðýrlýk þu an için lepisteslerde.

Bu akvaryumdaki lepistesler, evcil lepistesler ile F0 lepisteslerin yavrularý ile torunlarýdýr. :)

Önce akvaryuma dair bilgiler vereyim.

Ebat: 100*40*60 (Y)

Filtrasyon: 1 adet Atman dýþ filtre, 1 adet Atman iç filtre

Isýtýcý: Markasýný þu an bilemiyorum ama 240 lt.ye fazla fazla yeten, saðlam bir ýsýtýcý var. :)

Aydýnlatma: Zamanlayýcýya baðlý, günde 12 saat aydýnlatma yapýlýyor. 1 tane Sera florasan, 1 tane Philips florasan var.

Taban malzemesi: Dere kumu aðýrlýklý olmak üzere karýþýk (ince ve kalýn dere kumu, midye kýrýðý, kuvars karýþýmý) kum.

Dekorasyon: 1 tane orta boy aðaç kökü, birkaç parça ufak kaya ve dere çakýlý.

Arka plan: Sazlar arka tarafý hýzla kapattýðýndan dolayý arka plana gerek duymadým. Aslýnda siyah fon düþünüyordum.

Bitkiler: Vallisneria americana, Cryptocoryne aponogetifolia, Cryptocoryne wendtii, Echinodorus sp, Anubias sp, Lemna minor, Hygrophila corymbosa, Ceratophyllum demersum, Java yosunu, uyum saðlama aþamasýnda olan bir nilüfer.

Balýklar: 20-25 kadar lepistes (evciller, yabaniler, melezler), 3 plati, 2 komando çöpçü.

Diðer canlýlar: 2 elma salyangozu, bir miktar sivri salyangoz, bir miktar ramsnhorn salyangozu ve ne olduðunu bilmediðim ufak ve sevimli salyangozlar.

Su: Dinlenmiþ çeþme suyu. pH 7 civarýnda. Sýcaklýk þu anda 27 C. Sera Nitrivec, Sera Aqutan kullandým. Deep marka torf, Deep marka gübre ve Sera Florena da zaman zaman kullanýyorum.

Beslenme: Sera'nýn çeþitli yemleri, sivrisinek larvalarý, kurutulmuþ canlý yemler kullanýyorum.

Ek bilgi: Bu akvaryuma rasbora sürüsü (10 bireylik) veya neon tetra (10 bireylik) eklemeyi düþünüyorum. Ayrýca eþimin ýsrarlarý ile birkaç tane güzel ve minik gurami önümüzdeki haftalarda muhtemelen eklenecek. Tabi gökkuþaðý balýðý da olabilir. (Emir büyük yerden :)) Ve birkaç çöpçü daha düþünüyoruz. Bulabilirsek birkaç deðiþik bitki de ekleyeceðiz.

Geliþmeler oldukça buradan yazýlý/görsel olarak paylaþacaðým.

Fotoðraflar:

admin

• Baðýmlý Üye
  • Kurucu Üye
  • leti: 1.624
  • Ad Soyad: Birkan Tatar
Ynt: 240 lt. bitkili lepistes akvaryumum
« Yantla #1 : Eyll 08, 2007, 22:09:13 s »
Balýklar harika ama akvaryum çok yeþil geldi bana :) Birkaç kýrmýzý bitki olsa tam süper olacak.

Onur G. HÝTÝT

• Üye
  • Özel Üye
  • TÜRKÝYE TÜRKLERÝNDÝR!
« Yantla #2 : Eyll 08, 2007, 22:23:49 s »
Buralarda yeþilini zor buluyorum valla. :)

halit2

• Baðýmlý Üye
  • Özel Üye
  • leti: 256
  • Ad Soyad: Halit DEÐER
« Yantla #3 : Eyll 09, 2007, 09:46:19 »
 ;DAbi þöyle kocaman bir kütük yada gösteriþli bir kaya olsa tam süper olacaktý.Sazlarýnýn maþallahý var.Balýklarda öyle.

gulay

• Üye
  • **
  • leti: 95
« Yantla #4 : Eyll 09, 2007, 11:44:48 »
Sazlar çok güzel bir görünüm oluþturmuþ. Hygrophila en arka planda olmamasýna raðmen uzadýðýnda ve saðdaki nilüfer büyüdüðünde (Halit Bey'in daha iri bir kaya önerisine ben de katýlýyorum) kayayla beraber çok daha fazla derinlik hissi oluþacak... Bir de duvar rengi sarý olduðunda arka fon olmayýnca su sararmýþ gibi görünüm veriyor, dediðiniz gibi siyah arka kullanýrsanýz bitkilerin canlýlýðý daha ön plana çýkacaktýr.
« Son Dzenleme: Eyll 09, 2007, 11:48:28 Gnderen: gulay »

beter800

• Yeni üye
  • *
  • leti: 19
« Yantla #5 : Eyll 11, 2007, 15:45:50 s »
Maþallah akvaryumunuz çok saðlýklý gözüküyor ama arkadaþlarýnda dedikleri gibi güzel bir peyzajla daha da güzel olacak gibi...

Onur G. HÝTÝT

• Üye
  • Özel Üye
  • TÜRKÝYE TÜRKLERÝNDÝR!
« Yantla #6 : Eyll 13, 2007, 23:16:26 s »
Saðolun arkadaþlar. Acelem yok, yavaþ yavaþ düzenleyeceðim. Bu akvaryuma iri ama sakin balýk türlerinden birini eklemek istiyorum. Kafamdakiler: Rainbow, discus, gurami. Tabi hepsi deðil, bunlardan birini ekleyeceðim. Ve bir tür de tetra (serpaye olabilir, neon olabilir, kardinal olabilir) düþünüyorum.

Elimde kocaman ve kullanmadýðým kütükler var. Eklemeyi düþündüm ama bitkilere yer kalmýyor o zaman. :)

admin

• Baðýmlý Üye
  • Kurucu Üye
« Yantla #7 : Eyll 14, 2007, 12:49:21 s »
Su yumuþaksa Diskus Forever !

halit2

• Baðýmlý Üye
  • Özel Üye
« Yantla #8 : Eyll 14, 2007, 14:52:19 s »

Su yumuþaksa Diskus Forever !
:)

admin

• Baðýmlý Üye
  • Kurucu Üye
« Yantla #9 : Eyll 14, 2007, 15:18:12 s »
Þu Asya biyotobunu oturtayým, zebralarý da yeterince besleyeyim direk plati+kardinal neon+discus yapacaðým :)

Onur G. HÝTÝT

• Üye
  • Özel Üye
  • TÜRKÝYE TÜRKLERÝNDÝR!
« Yantla #10 : Eyll 15, 2007, 00:09:35 »
Akvaryum çalýþmalarýna ve fotoðraflama iþlemlerine zaman zaman devam ediyorum.

Arka tarafa siyah bir karton koydum boydan boya. Ama þimdi de akvaryumun tabanýna ýþýk ulaþamýyor, yansýmýyor gibi geldi.

NOT: Flaþsýz çekim yaptýðým için biraz bulanýk çýktýlar.

NOT - 2: Arka planda koyu renkli karton olmadan daha hoþ görünüyor bence. Sizlerin düþüncelerinizi merak ediyorum.

admin

• Baðýmlý Üye
  • Kurucu Üye
« Yantla #11 : Eyll 15, 2007, 09:46:55 »
Abi bence de kartonsuz kullan. Hem karton parlak olmadýðý için fotoðraf kalitesini de bozuyor galiba. Siyah arkaplanýn ýþýðý olumsuz etkilediðini bir çok kiþi söylüyor zaten ama bazen çok güzel durabiliyor :)

halit2

• Baðýmlý Üye
  • Özel Üye
« Yantla #12 : Eyll 15, 2007, 17:31:07 s »
Tabelacýlarda satýlan parlak siyah renkli kaðýtlardan(yapýþkanlý) kullanýrsan, güzel bir görüntü oluþacaktýr.Siyah karton pek güzel görünmez, sönük kalýr.

Onur G. HÝTÝT

• Üye
  • Özel Üye
  • TÜRKÝYE TÜRKLERÝNDÝR!
« Yantla #13 : Eyll 25, 2007, 19:02:29 s »
Yeni birkaç fotoðraf denemesi:

admin

• Baðýmlý Üye
  • Kurucu Üye