Konu: Salvinia Natans su üstü bitkisi için ýþýklandýrma tavsiyesi??  (Okunma says 5838 defa)

BÝR-i

• Yeni üye
  • *
  • leti: 2
  • Ad Soyad: Uður Dülgeroðlu
Herkese merhaba foruma yeni üye oldum.Bir ay kadar önce 30lt lik bir betta akvaryumu kurdum. Akvaryumumda sadece betta var. Bitki olarakta þimdilik tek bir anubias ve 3 kök salvinia natans var.Aydýnlatma olarakta 9 Watt lýk day light bir ampülüm var.Sanýrým 2700 K ama emin deðilim.

Sorum þu; bettalar yüksek ýþýðý sevmiyor fakat salvianalarýn tüm yüzeyi kaplamasýný istiyorum. Balýðýmýn saklanabileceði karanlýk bir alaný var ama oraya hiç girmiyor. 9 watt day light salvianalarýn çoðalmasý için yeterli midir?Yoksa daha yüksek ýþýk mý kullanmalýyým?

Teþekkür ederim.

BÝR-i

• Yeni üye
  • *
  • leti: 2
  • Ad Soyad: Uður Dülgeroðlu
  Forumdan aldýðým bilgilere göre, tabi eðer yanlýþ düþünmüyorsam, 15 Watt lýk, 5000k, CRI 80 ya da 90, ýþýk spektrumunda mavinin kuvvetli olduðu (balýðýmda mavi olduðu için hem balýðým bu rengi yansýtýp daha parlak görünür hemde yeþil bitkilerim fotosentez için mavi rengi absorbe edebilir) , göz zevkim içinde yeþilin biraz kuvvetli olduðu bir ampul. Ama hangisi?Öneri bekliyorum...