Konu: 5 litrelik minik dünyam  (Okunma says 6149 defa)

Zorvolkan

• Yeni üye
  • *
  • leti: 1
  • Ad Soyad: Volkan zor
5 litrelik minik dünyam
« : Aralk 17, 2016, 20:25:08 s »
Öncelikle herkese merhaba arkadaþlar. Sitenizde çok yeni bir üyeyim. Ýsmim Volkan.Her ne kadar bitkili akvaryumlarý çok sevsem de bir o kadar bu konuda beceriksizimdir. :)

Kendi çapýmda 5 litrelik bir akvaryum hazýrladým. Tabanda Jbl Florapol  Bitki Gübresi var, üstünde de hagen kum. Kurulumun 3. günü. Biktilerin adaptasyonu için ilk baþta sadece 4 saat ýþýk veriyorum.Baþka yapýlan birþey yok.

Btikilerim : monte carlo, parvula
Aydýnlatma : 23w  6500 k philips tornedo tasarruf ampül
Balýk: Yok
Co2 : Vermeye baþlanmadý.
Sývý gübre : yok
2.günde 1 litre su deðiþimi yapýldý (1.sefer)

Arkadaþlar bu bilgiler bana bazý dostlar tarafýndan verildi.Baþlangýç olarak aydýnlatmayý 4 saatten fazla vermeme mi 1 hafta sonra her gün 1 er saat arttýrarak günde 8 saatte býrakmamý söylediler ve 1 hafta sonrada co2 vermeye baþlayabilirsin denildi.
Dostlar tankým ve uygulamalarým böyle, eksiklerim artýlarým nelerdir , neler yapmam gerekir ve nasýl bir yol takip etmeliyim.Amacým bu bitkileri güzel bir formda yetiþtirmek ve canlý tutmak. Bilgilerinizi ve tecrübelerinizi paylaþýr ve yardýmcý olursanýz çok memnun kalýrým.

Herkese teþekkürler.

rizasirman

• Yeni üye
  • *
  • leti: 1
  • Ad Soyad: Rýza Sýrman
Ynt: 5 litrelik minik dünyam
« Yantla #1 : Mart 01, 2017, 15:44:15 s »
Çok güzel olmuþ. Elinize saðlýk. Ben de ofisime bu ebatlarda bir þey kurmak istiyorum.

zetkinlik

• Yeni üye
  • *
  • leti: 5
  • Ad Soyad: erdal can
Ynt: 5 litrelik minik dünyam
« Yantla #2 : ubat 07, 2018, 23:16:49 s »
Çok güzel görünüyor  Tebrikler