Konu: Deðerli taþ(gem stones) içeren bitki akvaryumu  (Okunma says 12853 defa)

samowan

• Yeni üye
  • *
  • leti: 1
Deðerli taþ(gem stones) içeren bitki akvaryumu
« : Eyll 14, 2007, 21:54:07 s »
  Aramama reðmen deðerli tas kullanýlmýþ bitki akvaryumu resmine rastlayamadým. Bu güzel taþlar bitkilerle birlikte çok güzel görüneceklerdir.
http://www.kenzay.com/default.asp?cat=Do%F0al+Kayalar
bu site online taþ satýþý yapýyor. Bana fiyatlar biraz pahalý geldi, arandýðý takdirde daha uygun fiyatlý taþlar bulunabilir.
Siz bu konuda ne düþünüyorsunuz?

admin

• Baðýmlý Üye
  • Kurucu Üye
  • leti: 1.624
  • Ad Soyad: Birkan Tatar
Ynt: Deðerli taþ(gem stones) içeren bitki akvaryumu
« Yantla #1 : Eyll 15, 2007, 09:45:03 »
Sanýrým bu taþlarýn bir çoðu suda yosunlanabilir veya parlaklýðýný yitirebilir(quartz kum bile yitiriyor). Yine de bu deðerli taþlarla bir nano kurup denemeli  ;D

Bu arada imza bilgilerinizi düzenlerseniz seviniriz.

gulay

• Üye
  • **
  • leti: 95
« Yantla #2 : Eyll 29, 2007, 02:51:27 »
Geçen yýl internette Afrika kökenli balýklarým için kaya örnekli akvaryumlar ararken, ticari bir akvaryum sitesinde dekoratif kayalar kategorisinde sodalit ve pembe kuvars görmüþtüm. Bu taþlarý önceden biliyordum ama akvaryumda kullanýlabileceði hiç aklýma gelmemiþti. Araþtýrdýktan sonra mavi sodalitin tam da Afrika'dan çýktýðýný öðrendim, bu kayalarý keskin köþeleri giderilmiþ þekilde kiloyla satýyorlar ama akvaryumda görüntüsü hakkýnda hiç resme rastlamadým. O sýralar dekorasyonda (hiç deðilse 2-3 tanesini birlikte) kullanmayý düþündüm ama fiyatý fazla geldi maalesef ;)

astralboy

• Yeni üye
  • *
  • leti: 3
« Yantla #3 : Austos 02, 2008, 16:44:40 s »
Merhaba, yarý deðerli taþ meraklýsý biri olarak bahsettiðiniz türden bir deneme ben yaptým, elimdeki Kuvars (Siyah, Pembe, Beyaz), Krizopras, Ametist gibibazý taþlarý akvaryumuma ekledim, herhangi bir yosunlanma yada parlaklýk kaybý olmadý, elbette akvaryumunuz kirlenirse taþlarýn üzeride kirlenecektir, bu akvaryumda bulunan herþey için geçerlidir.

Yalnýz dikkat edilmesi gereken bir þey var ki o da yarý deðerli taþlarýn bazýlarýnýn üzerinde taþýyan kiþi ve içinde bulunduklarý suya bazý etkileri vardýr. Þimdi burada uzun uzun örnek veremeyeceðim ama mesela Ametist dediðimiz taþ köpeklerin su kaplarýna konulup içirildiðinde köpekler pirelerden kurtuluyor. Yani suya bazý etkleir olacaktýr. Bunun iyi araþtýrýlmasý gereklidir.

gulay

• Üye
  • **
  • leti: 95
« Yantla #4 : Austos 08, 2008, 16:55:23 s »
Merhaba, yarý deðerli taþ meraklýsý biri olarak bahsettiðiniz türden bir deneme ben yaptým, elimdeki Kuvars (Siyah, Pembe, Beyaz), Krizopras, Ametist gibibazý taþlarý akvaryumuma ekledim, herhangi bir yosunlanma yada parlaklýk kaybý olmadý, elbette akvaryumunuz kirlenirse taþlarýn üzeride kirlenecektir, bu akvaryumda bulunan herþey için geçerlidir.

Yalnýz dikkat edilmesi gereken bir þey var ki o da yarý deðerli taþlarýn bazýlarýnýn üzerinde taþýyan kiþi ve içinde bulunduklarý suya bazý etkileri vardýr. Þimdi burada uzun uzun örnek veremeyeceðim ama mesela Ametist dediðimiz taþ köpeklerin su kaplarýna konulup içirildiðinde köpekler pirelerden kurtuluyor. Yani suya bazý etkleir olacaktýr. Bunun iyi araþtýrýlmasý gereklidir.

Kesinlikle katýlýyorum etkileri konusunda... Bir de bazý kayalarýn suya salýnýmlarýnýn canlýlar üzerinde zehirleyici etkisi oluyor, buna dikkat etmek lazým. Ayrýca keskin kenarlarýn zýmparalanmasý gerek.

Uçuk renkli pembe kuvars ile ametistin suda görünümüyle ufak nano tanklar harika olur bence...

astralboy

• Yeni üye
  • *
  • leti: 3
« Yantla #5 : Austos 09, 2008, 11:00:22 »
Ametist renk olarak da akvaryumda çok hoþ görünüyor ama dediðiniz gibi nanolarda muhteþem olur, yalnýz ametist ve kuvarsýn en büyük tehlikesi sivri uçlu olmalarý, balýklara zarar vermemesi açýsýndan daha ufak olanlar tercih edilebilir.

ehsarruan

• Üye
  • **
  • leti: 20
« Yantla #6 : Eyll 30, 2008, 02:44:46 »
onlarda biþeymi bende iþlenmemiþ altýn  kaya otu taþý ve gnays var  ;D ;D ;D ;D

YILDIRIM ÖZDEMÝR

• Baðýmlý Üye
  • Özel Üye
  • leti: 387
« Yantla #7 : Kasm 03, 2008, 14:39:26 s »
Arkadaþlar merhaba,

Bahsi geçen taþlardan bazýlarý ile ilgili olarak görünüm, fiyat, suya etkileri gibi konularda fikir sahibi olmak için sitemizin, akvaryum bitkileri bölümündeki kaya ve kütükler kýsmýna bakabilirsiniz.

www. maltepepet.com