Uzun süredir hayallerimi süsleyen bitki tankýmý kurmak için hazýrlýklara basladým.Tank cama cam olup 130-50-60h ölçülerinde.Birçok seyi kafamda canlandýrmama raðmen taban konusunda hala kararsýzlýklar yaþýyorum.Tek tabaka malzememi yoksa 2-3 katmandan olusan bir taban malzemesimi kullanacam karar veremedim.Tek tabanda ne kullanacam hagen siyah quartz pahalý olduðu için diskalifiye ettim.Aquaclayde bu büyüklükte bir tankta 50 lt yetmez gibime geliyor.Diþli dere kumu cevremden bulabilirim ama görsel olarak tanký bozarmý düþündürüyor.
2-3 tabaka yaparsam tabana ilk kat diþli dere kumu üsütne aquaclay daha üstede tekrar diþli dere kumu yapim diyorum.Buda sök çýkar btkilerin yerini deðiþtirirken acaba sorun yasatýrmý?
Bu arada bolca bitki sipariþim oldu gönderiyi bekletiyorum.Ýlk bulmam gereken ön plan bitkisi olarak düþündüðüm e. parvulayý halen bulamadým.Elimde kendi yetiþtirmem bolmiktarda cryptocoryn balansae ve anubias barteri var nana bir miktar cryptocoryn wendtibrown ve 2 kokte nilüfer var.
Bu arada ýsýklandýrmada üstten 2 adet 150 watt metal halide düþünüyorum.Ýlk tapta 1 mh ile baslayýp gereklilik ölçüsünde zamanýný gelince 2 .ciyi devreye sokmaya düþünüyorum.
Tecrübeli arkadaslarýn eleþtiri ve görüþlerini bekliyorum.
Tank budur eski malawi tanký.