Konu: 390 lt bitki tanký kuruyorum  (Okunma says 59156 defa)

alpinho

390 lt bitki tanký kuruyorum
« : Ekim 06, 2007, 00:28:21 »
Uzun süredir hayallerimi süsleyen bitki tankýmý kurmak için hazýrlýklara basladým.Tank  cama cam olup 130-50-60h ölçülerinde.Birçok seyi kafamda canlandýrmama raðmen taban konusunda hala kararsýzlýklar yaþýyorum.Tek tabaka malzememi yoksa 2-3 katmandan olusan bir taban malzemesimi kullanacam karar veremedim.Tek tabanda ne kullanacam hagen siyah quartz pahalý olduðu için diskalifiye ettim.Aquaclayde bu büyüklükte bir tankta 50  lt yetmez gibime geliyor.Diþli dere kumu cevremden bulabilirim ama görsel olarak tanký bozarmý düþündürüyor.

2-3 tabaka yaparsam  tabana ilk kat diþli dere kumu üsütne aquaclay daha üstede  tekrar diþli dere kumu yapim diyorum.Buda sök çýkar  btkilerin yerini deðiþtirirken acaba sorun yasatýrmý?

Bu arada bolca bitki sipariþim oldu gönderiyi bekletiyorum.Ýlk bulmam gereken ön plan bitkisi olarak düþündüðüm e. parvulayý halen bulamadým.Elimde kendi yetiþtirmem bolmiktarda cryptocoryn balansae ve anubias barteri var nana  bir miktar cryptocoryn wendtibrown ve 2 kokte nilüfer var.

Bu arada ýsýklandýrmada üstten 2 adet 150 watt metal halide düþünüyorum.Ýlk tapta 1 mh ile baslayýp gereklilik ölçüsünde zamanýný gelince 2 .ciyi devreye sokmaya düþünüyorum.

Tecrübeli arkadaslarýn eleþtiri ve görüþlerini bekliyorum.

Tank budur  eski malawi tanký.
« Son Dzenleme: Ekim 06, 2007, 01:25:35 Gnderen: alpinho »

alpinho

Ynt: 390 lt bitki tanký kuruyorum
« Yantla #1 : Ekim 06, 2007, 22:41:43 s »
Taban için bol miktarda diþlidere kumu topladým.Alta torf  üste diþli dere kumu yapmaya karar verdim.

Bu arada sitede kimse neden online olmuyor?Daha hareketli bir site bekliyordum açýkçasý.

martt

• Yeni üye
  • *
  • leti: 7
« Yantla #2 : Ekim 17, 2007, 22:12:45 s »
ArkadaÞlaraýn iþleri var helhalde.

Herkes müsait olacak deðil ya.
« Son Dzenleme: Kasm 21, 2007, 20:16:28 s Gnderen: alpinho »

oakdamar

• Yeni üye
  • *
  • leti: 15
« Yantla #3 : Ekim 18, 2007, 01:10:45 »
Merak ettim,

Bitkili bir akvaryum olacaksa neden o kadar büyük, ciddi boyutlarda yer iþgal ettiðini tahmin ettiðim bir arka plan düþündünüz ?

saygýlarýmla,

admin

• Baðýmlý Üye
  • Kurucu Üye
  • leti: 1.624
  • Ad Soyad: Birkan Tatar
« Yantla #4 : Ekim 18, 2007, 16:33:58 s »
Bu arada sitede kimse neden online olmuyor?Daha hareketli bir site bekliyordum açýkçasý.

Sitemiz hevesli ve sýk sýk paylaþýmda bulunan üyelerle daha da yoðunlaþacaktýr. Ama sitemizin fazla eski olmamasý, fazla tanýnmamasý ve bitkilere fazla merakýn olmamasý þu an fazla bir yoðunluk olmasýna engel.

alpinho

« Yantla #5 : Ekim 25, 2007, 08:48:04 »
Merak ettim,

Bitkili bir akvaryum olacaksa neden o kadar büyük, ciddi boyutlarda yer iþgal ettiðini tahmin ettiðim bir arka plan düþündünüz ?

saygýlarýmla,

Arka fon Malawiler içindi.Bitkili tankta kullanmayacaðým

saygýlarýmla

Sitemiz hevesli ve sýk sýk paylaþýmda bulunan üyelerle daha da yoðunlaþacaktýr. Ama sitemizin fazla eski olmamasý, fazla tanýnmamasý ve bitkilere fazla merakýn olmamasý þu an fazla bir yoðunluk olmasýna engel.

Gün içinde  devamlý pc baþýnda olduðumdan ve devamlý refresh yaparak giriþleri bir süre  gözlemledim.Üyeler çok sýk girmiyor hatta yöneticilerde.Ben bu eleþtirimi birþeyler  daha güzel olsun diye yaptým..Bu site sadece bitki üstüne olduðu için bende geliþmesi ve yer edinmesi yönünde elimden geleni yaparým.Bu yüzden  eleþtirimi negatif algýlamayýn.

Saygýlar
« Son Dzenleme: Ekim 25, 2007, 08:50:01 Gnderen: alpinho »

alpinho

« Yantla #6 : Ekim 25, 2007, 08:59:47 »
Son durum þudur;
Taban için son kararým aquaclay oldu.50 lt aquaclay,sera 4.7 kg luk floradepot ve 2x24 tb lik sera floranette A gübre aldým.Kurulumda aquaclay kullanýp floranette A tb. gübre ile destekleyeceðim.Tank son seklini aldýðýnda tabanda floradepotu kullanýcaðým.Ön plan için 10 bað eleocharis parvulusum var.Þu an küçük bir tankta dere kumu tablet gübre ve dýy co2 ile idare ediyorlar.

Bugün itibari ile tankýmýn kapaðý ve sehpasý bitiyor.Komple kapak olduðu için metal halide seceneði ortadan kalktý.50CM enli kapaða tesisatý kurup flo seceneklerini araþtýrýp (2 gün içinde) tercihimi yapýp tankýmý hafta sonuna kadar kurmalýyým.

Önerilerinizi bekliyorum
« Son Dzenleme: Kasm 21, 2007, 20:18:27 s Gnderen: alpinho »

admin

• Baðýmlý Üye
  • Kurucu Üye
« Yantla #7 : Ekim 25, 2007, 17:18:24 s »
Gün içinde  devamlý pc baþýnda olduðumdan ve devamlý refresh yaparak giriþleri bir süre  gözlemledim.Üyeler çok sýk girmiyor hatta yöneticilerde.Ben bu eleþtirimi birþeyler  daha güzel olsun diye yaptým..Bu site sadece bitki üstüne olduðu için bende geliþmesi ve yer edinmesi yönünde elimden geleni yaparým.Bu yüzden  eleþtirimi negatif algýlamayýn.

Yanlýþ anlaþýlacak birþey yok merak etmeyin :) Ben de sizin gibi bu konuda biraz hayýflanýyorum aslýnda. Sitede toplam 2 yöneticiyiz. Biri ben biri de Halit. Halit üniversiteye baþladýðý için bu aralar siteye çok ender uðrayabiliyor. Ben de lise öðrencisi olduðum için sadece okuldan geldiðimde kýsa bir süreliðine ve tatillerde siteyle ilgilenebiliyorum.
« Son Dzenleme: Kasm 21, 2007, 20:19:44 s Gnderen: alpinho »

Nuri Üçüncü

• Baðýmlý Üye
  • Özel Üye
  • leti: 266
  • Ad Soyad: NURÝ ÜÇÜNCÜ
« Yantla #8 : Ekim 25, 2007, 21:59:33 s »
Son durum þudur;
taban için son kararým aquaclay oldu.50 lt aquaclay,sera 4.7 kg luk floradepot ve 2x24 tb lik sera floranette a gübre aldým.Kurulumda aquaclay kullanýp floranette a tb gübre ile destekleyeceðim.Tank son seklini aldýðýnda tabanda floradepotu kullanýcaðým.Ön plan için 10 bað eleocharis parvulusum var.Þu an küçük bir tankta dere kumu tablet gübre ve dýy co2 ile idare ediyorlar.

Bugün itibari ile tankýmýn kapaðý ve sehpasý bitiyor.Komple kapak olduðu için metal halide seceneði ortadan kalktý.50CM enli kapaða tesisatý kurup flo seceneklerini araþtýrýp (2 gün içinde) tercihimi yapýp tankýmý hafta sonuna kadar kurmalýyým.

Önerilerinizi bekliyorum

Barýþ Bey Floradepot  zemin için ilk kurulumda iyi netice veriyor, ama 1-1,5 aylýk bir ömrü var. Bence þayet zemini hazýrlamadýysan en verimli zemini çin,  Ben size en alta bitki topraðý (torf) öneriyorum. 2-3 sene akvaryumunuzda hiç sorunsuz bir uygulama yapmýþ olursunuz.5-6 senedir bu þekilde düzenlemiþ olduðum bitkili akvaryumum var.  Þu ana kadar hiç bir þekilde gübreleme yapmadým. Sadece her hafta; iki þiþe maden suyu döküyorum.(150/50/60h)

Zemin en alta torf,  araya ince bir elyaf serin ve üstünede Aquaclay kum koyun. Bir çok zemin denememden sonra, en iyi neticeyi bu þekilde aldým. Birçok  balýk  türü açýsýndanda çok uygun bir zemin oluyor. Floradepotu da geri vererek yerine baþka birþey alabilirsin.

Yinede bunlar sadece benim görüþlerim,ve tecrübeyle sabittir.

alpinho

« Yantla #9 : Ekim 29, 2007, 00:49:31 »
Tanka sehpa yaptýrdým ve tanký yýkayýp içine 45 lt kadar aquaclay doldurup kuyu suyunu doldurdum.

admin

• Baðýmlý Üye
  • Kurucu Üye
« Yantla #10 : Ekim 29, 2007, 13:28:39 s »
Dolap biraz geniþ kalmamýþ mý akvaryuma göre ???

alpinho

« Yantla #11 : Ekim 31, 2007, 15:40:13 s »
Dolap biraz geniþ kalmamýþ mý akvaryuma göre ???

Özellikle büyük yaptýrdým.Saðdan ve soldan 10 ar cm boþluk var.Tank boþken bile 2 kiþi zor kaldýrýyoruz.Altýna koyduðum köpük görünmesin diye etrafýný çerçeve çevirttim.Yani üst zemine koyup iktirip sürme þansým yok.

alpinho

« Yantla #12 : Ekim 31, 2007, 15:59:02 s »
Bitkilerimi rastgelede olsa diktim.Amaç bir süre köklenmelerini saðlamak.Daha sonra þu an tankta bulunmayan kaya ve mangrow aksesuarlarý da ekleyip bir dizayn yapacaðým.

eleocharis parvuluslarým

Suyun oturmasý da zaman alacaðý için canlýlar daha sonra tanka girecek.Þu an sadece 4 adet apple snail çürüyen yapraklarý temizlik yapmasý açýsýndan tanka kondu.Tanka su bastýktan sonra 125 ml su hazýrlayýcýsý ile 1 gün beklettim.Bitkileri yerleþti
rdikten  sonrada 125 ml sývý gübre kullandým.Bugün yani 31.10 da da sera florenette a tablet gübrelerden tabandan gübreleme yapacaðým.Bir adet iç filtre þu an mekanik temizlik yapýyor.Tankýn kapaðý hazýr olmadýðýndan elimdeki mevcut bulunan içinde e balastý hazýr olarak satýn aldýðým  flo kasalarýna baðlantý yapýp ýþýklandýrmaya baþladým.2 adet phlips tld 965 36 w ve 1 adet slyvanna grolux 36 w aydýnlatmayý saðlamakta.Isýtýcý kullanmaya luzum yok.Sera co2 II gübreleme setim var ama 5 LT lik dýy fermante sistem iþimi göreceði için bunu kullanmaya luzum görmedim.

Bitki olarak çok deðiþiklikler olacak yerler bitkiler deðiþiklikler gösterecek mutlaka ama þu an için red ludwiga eksiðim var.

Beni bu 2-3 günlük sürede en çok þaþýrtan durum ise zor tabir edilen rotalalarýn diðer bitkilerden önce filiz atmalarý idi.Zaman içinde bu topik altýnda küçük bilgilendirmelerde bulunacaðým.

ephimetheus

• Üye
  • **
  • leti: 54
« Yantla #13 : Kasm 05, 2007, 08:13:46 »
Elocharisleri öbek öbek ekerseniz zemine yayýlmalarý güç olur. Muhakkak HC ya da GE ile desteklemelisiniz.

alpinho

« Yantla #14 : Kasm 09, 2007, 17:33:05 s »
Tankýma dün aksam 3 flo daha ekledim.3 adet philips tld 965 36 w,2 slyvanna grolux 36 watt,1 adette osram blue 36 watt ile toplamda 6 flo oldu.Akþam flolarý taktým ve sabaha kadar açýk kaldý.Sabah kalktýðýmda daha önce fotosentez görmediðim e. parvuluslarda ve rotalalarda ayrýca tüm bitkilerde deli gibi fotosentez vardý.Tüm tabana hava taþý döþemiþim gibi bir durumla karþýlaþýnca uyku sersemliðiyle bir an panikledim.Durumu anlayýnca seyir zevkine daldým.

balýklarým yemlenirken,su yüzeyinde fotosentezden kaynaklanan kabarcýklarý görebilirsiniz

eleocharis parvulus

Hiç kapak yaptýrmasamda olurmuþ.Kapaksýz durum budur