Konu: 390 lt bitki tanký kuruyorum  (Okunma says 59173 defa)

admin

• Baðýmlý Üye
  • Kurucu Üye
  • leti: 1.624
  • Ad Soyad: Birkan Tatar
Ynt: 390 lt bitki tanký kuruyorum
« Yantla #60 : Aralk 25, 2007, 15:38:39 s »
Akvaryum fotoðraflarýný ben hep flaþsýz çekerim. Flaþla çekilmemelidir bence. Flaþ yansýma yapýyor ve çok parlak çýkartýyor haliyle resimler berbat oluyor.

Taban güzel olmuþ da o tülün suda parçalanma ihtimali var. ben de filtre malzemelerini tülbente koymuþtum. Filtreyi temizlerken tülbent hemen yýrtýlmýþtý. Ýpleri çürümüþ mü ne anlamadým. Fazla yosun olmaz bence ama bakalým neler olacak.

aqua_boy

• Baðýmlý Üye
  • Ýçerik Geliþtirici
  • leti: 263
  • Rainbow
  • Ad Soyad: Cenk Sinor
« Yantla #61 : Aralk 25, 2007, 22:57:09 s »
Bu arada barýþ abi senin ýþýklandýrma sistemini detaylý bir þekilde anlatýrsan sevinirim ... Bende aynýsýný yapmayý düþünüyorum ... ama 5 adet ...

alpinho

« Yantla #62 : Aralk 25, 2007, 23:28:20 s »
Valla ýsýklandýrmada çok deðiþik biþey yok.T8 Florasan kullanýyorum.philips tld 965 serisi ve slyvanna grolux var.Arada actýðým birde osram blue var.Florasan kasalarý aldým 8 tane içinde elektronik balastý hazýr halde 120 cmlik kasa 15 yada 17 ytl idi.Eni 3.5 cm yüksekliði 6.5cm kasalarýn.Yaptýrdýðým özel kapaðý bile kullanmýyorum.Fotoðraflarý bu topicte mevcut.
Az önce parvuluslarý dikmeye baþladým.10 kök kadar bacobam 50-60 kadar ,2 kök hydrocotyle leucephala 20 den fazla 1 kök nymphea lotus zenkerim 3 adet cryptocoryn undulatamý öbek halinde dikmiþtim 20 senedir bende olan 4-5 kök idi ve üremiyordu oda þu anda 15-20 arasý olmuþ.Diðerleride ayný þekil 2-3 büyük tanký dolduracak bitkim var þu an elimde.

10 bað olarak aldýðým parvuluslarý sökerken birini sökerken yerkerinden bir çýkmaya baþladýlarmý 10 cm çapýnda sýra sýra çýkýyorlardý.Ben bunlarý yine küçük öbekler haline getirdim ve dikmeye baþladým.

Echinodoruslar öyle bir kök atmýslarki söktüðüm yer bir köþe ve kök diðer köþede son buluyordu.

Gideyim biraz daha dikim yapayým 4 saattir parvulus diktim cýmbýzla belim koptu resmen.

cynt

• Yeni üye
  • *
  • leti: 1
« Yantla #63 : ubat 19, 2008, 01:18:06 »
Hocam okuduk hemen bitti! 
Acil ,geliþmeleri paylaþalým ki ,senden feyz alabilelim  ;D

lepto

• Üye
  • **
  • leti: 23
« Yantla #64 : ubat 19, 2008, 12:04:22 s »
Evet akvaryumu bir çýlgýnlýk yapýp bozmuþsunuz iyi cesaret.Taban iyi gidiyordu,sonuç kötü olmamýþtýr umarým.

alpinho

• Baðýmlý Üye
  • Özel Üye
  • leti: 414
« Yantla #65 : ubat 19, 2008, 16:13:30 s »
Tankýmda hiçbir sorun yok.2 -2,5 ay kadar sonra size bugünden sonraki fotolarý burdan atarým.

alpinho

• Baðýmlý Üye
  • Özel Üye
« Yantla #66 : Haziran 09, 2008, 12:05:47 s »
Tankta büyük deðiþimler oldu.Yarýþmadan sonra son durumunu zaten göreceksiniz.Dün filtre temizliðini yaptým.Filtreye bc karbon ekledim ve elyaflarýný deðiþtirdim.Ýstanýn tankýn dýþýna takýlan büyük boy difizörlerinden kullanmaya baþladým.Ph düþük olduðu için co2 gelmiyordu.Co2 yi nasýl çözdüðünü gözlemleyemedim.Ýleride bu  gözlemlerimi paylaþýrým.Ayrýca 18 w atman uv ekledim.Atman üst yüzey temizleyicide almýþtým ama arka kuþaklardaki boþluklar yetersiz geldiði için fonksiyonsuz çalýþacaktý.Bu yüzden çýkardým.Az bir zaman sonra sanýrým son jürimizde puanlamasýný bitirir ve fotoðraflarla paylaþýmlara devam ederiz.Tanýtýmda arada kopukluk olsada ilerleyen zamanlarda tanýtýma devam etmeyi düþünüyorum.

Yeni difizörüm bundan ve umutluyum.

« Son Dzenleme: Haziran 09, 2008, 12:12:38 s Gnderen: alpinho »

lepto

• Üye
  • **
  • leti: 23
« Yantla #67 : Haziran 09, 2008, 19:06:59 s »

Yeni difizörüm bundan ve umutluyum.

BARIÞ bey aynýsýný bende kullanýyorum bu reaktörün oldukça iyi çözüyor %95 diyebilirim..

alpinho

• Baðýmlý Üye
  • Özel Üye
« Yantla #68 : Haziran 16, 2008, 12:12:50 s »

admin

• Baðýmlý Üye
  • Kurucu Üye
« Yantla #69 : Haziran 16, 2008, 17:39:46 s »
Resim gibi valla. Eline saðlýk abi.

alpinho

• Baðýmlý Üye
  • Özel Üye
« Yantla #70 : Haziran 16, 2008, 21:43:04 s »
Teþekkür ederim Birkan.Þimdi aklýmdan geçtide;hatýrlarsan baþlangýçta burada beraberdik.O zamanlar böyle bir fotoðraf verseler sen bu tanký kuracan deseler acaba ne derdim?Tabiki mükemmel deðil fakat görüntü gerçekten hoþ oldu.Þunu anladým ki baþlangýçta doðru iþler yapmanýn yanýnda bitkileride tanýmak çok önemli.Bu tanka kurulumdan bu yana 50 çeþide yakýn bitki girdi belki dahada fazla.Baktýðým her bitkiyi tanýmaya çalýþmak benim için çok fazla artý oldu.Birçok bitkiyi budama yapmayarak ergin halini görme fýrsatým buldum.Çoðu çiçek açtý buda ayrýca zevkti.Bunu kesinlikle deneyin sýkýldýðýnýz anlarda heyecaný geri getiriyor.Hydrocotyle in çiçeðini görebilmek için 2,5 metre olmasýný beklemiþtim.Lotuslarýmýn çiçeklerinin tadýný çýkarmak için 1 ay sabrettim.Sonunda bolca iþ olarak bana geri döndü.

Þu anda bu tankta çokça bitki deðiþti.Bitki sayýsý azaldý ve dahada azaltmayý düþünüyorum.Bu halinden neden vazgeçtim?Budama yapmak gerçekten çok vaktimi alýyordu.Öyleki rotala rot. redler ludwiga natanslar haftada 2 defa budanma gereksinimi duyuyorlardý.Sazlar adeta yarýþ halinde sürgün atýyorlardý.Bakýn bu yarýþma fotoðrafýný çekerken parvuluslarýn üzerinde görünmeyen bir sürgün fotoðraflamadan(1 saat) sonra parvuluslarýn üstünde idi.Sazlarý söktüðümde boylarý 1,5 metre idi.Nihayet nispeten yavaþ büyüyen bitkilere geçiþi baþlattým.Umarým türleride 10 lara indirebilirim.Yaz aylarý dert aylarý ve bu süreçte ekipman ve su kimyasý ile eksik gördüðüm yanlarýmý tamamlýyacaðým.

Bvarisli

• Baðýmlý Üye
  • Süper Moderatör
  • leti: 671
  • Ad Soyad: Barýþ VARIÞLI
« Yantla #71 : Haziran 16, 2008, 23:26:53 s »
Resim zaten Birkan :P
Þaka bir yana gerçekten çok güzel bir görüntü. Heleki geliþimini adým adým görmüþ olmak geliþim süresinde yaptýðýmýz konuþmalarla bu halini görmek çok zevk verici idi. Bense bir türlü aradýðýmý bulamadým büyük tank'ta ve giderek hedef küçültüp önce 35 litreye yoðunlaþtým þimdide 5 litrelik biyotop'a. Baktým olmadý büyük tankýda cichlid'e çeviririm :D

admin

• Baðýmlý Üye
  • Kurucu Üye
« Yantla #72 : Haziran 17, 2008, 14:11:24 s »
Resim zaten Birkan :P

Bana fotoðraf gibi gelmiþti  8)

alpinho

• Baðýmlý Üye
  • Özel Üye
« Yantla #73 : Haziran 20, 2008, 16:00:42 s »
Uzun süreli testlerden edindim.Fakat dengesiz deðerler ortaya çýktý.

fe:0
nitrat:0
fosfat:2,0 mg/l
kh:21
ph:6,49  (net olmayabilir kalibrasyon sývýlarýmý bekliyorum)

Fosfat yüksek,kh yada ph da sorun var sanýrým.Buna göre 200 ppmlerde co2 konsantrasyonum olmalý.Buda balýklarý öldürmeye yeter.Bu testleri ancak ph probe umu kalibre edince anlayabilirim.Nitrat ve demir ise yeterince kullanýlýyor bitkiler tarafýndan.Bu konuda yorumlarýnýzý, tavsiyelerinizi bekliyorum.

admin

• Baðýmlý Üye
  • Kurucu Üye
« Yantla #74 : Haziran 20, 2008, 17:36:13 s »
Nitrat oraný çok iyi tabii amonyak ve nitrit de 0 ise.