Konu: Reaktör Meselesi  (Okunma says 22543 defa)

oakdamar

• Yeni üye
  • *
  • leti: 15
Reaktör Meselesi
« : Ekim 16, 2007, 23:53:58 s »
Arkadaþlar,

Sizlerinde bildiði gibi karbondioksitin suda ideal çözülümü için reaktör kullanýlmasý önerilir. Ben hayatýnda hiç reaktör görmemiþ bir bitkili akvaryum severim. Reaktör denince aklýma nükleer olanlar geliyor ! Tankýmda (100 lt.) fýçý bira sistemlerinde kullanýlan Co2 tüpü kullanýyorum. Co2 çýkýþýný dýþ filtrenin emiþ tarafýndan filtre haznesine veriyorum. Daha doðru bir uygulama bilen varsa, yönlendirmelerini okumaktan zevk duyarým. Mayalý sistemi tercih etmeyiþimin sebebi, çok uðraþtýrýyor olmasý. Hazýr bir co2 tüpü 10 ytl. ye doldurtabiliyorum. biraz aðýr ve büyük ama yer müsait olduðundan sorun olmuyor.1 ay kadar þehir dýþýndayým, döndüðümde (eþim ýþýk konusunu atlamamýþsa  ;D resim yollamak isterim.

Sevgi dolu saygýlarýmla

Özgür Akdamar

alpinho

Ynt: Reaktör Meselesi
« Yantla #1 : Ekim 17, 2007, 21:39:42 s »
Valla bu konuda bende bilgi bekleyenlerdenim.Topic açtým ama nedense yazan bilgi veren yok.Bari buraya yazayým da cevap alabilirsem iyiolur.Co2 tüplü sistem aratýrýyorum sera da ve red sea de böyle bir ürün var red sea cok pahalý.Sera co2 II komple sisteminin fiyatýný bilen varmý?Yada nerden nasýl buluruz toplarýz bir sistem?

martt

• Yeni üye
  • *
  • leti: 7
« Yantla #2 : Ekim 17, 2007, 21:48:27 s »
sera cok pahalý komple set 620 ytl ye sordum

tüp vanayý ve diðer malzemeleri kendin alar daha ucuza maledebilirisin hem seranýn tüpü 2 kg sen 5 kg lýk alacaksýn aradaki farklarý bir düþün

oakdamar

• Yeni üye
  • *
« Yantla #3 : Ekim 18, 2007, 01:04:57 »
Arkadaþlar,

ben minimum maliyetle çözdüm sanýrým.
bir bira daðýtýcýsý arkadaþým dolu bir co2 tüpü hediye etti (ýsrarlarýma dayanamayarak) sanýrým 15 Kg. co2 var tüpün içinde. tüpün üzerinde manometresi ile geldiðinden basýnç düþürücü de almama gerek kalmadý. manometre çýkýþýný 4 lü vana grubuna baðladým. 3 vana tam kapalý, hortumla dýþ filtre emiþ borusuna giden 4. vana çok ama çok kýsýk. yaklaþýk olarak 5 sn.de 1 baloncuk alýyorum. muhtemelen (ve doðal olarak) seranýn sistemlerindeki gibi kaliteli deðil ama bitkiler inanýlmaz durumda. akvaryum taban malzemesi ise 7 ph olduðu iddia edilen torf. Ekolojik denge için lepistes besliyorum.
Sonuç: tavsiye ederim...

Özgür Akdamar

admin

• Baðýmlý Üye
  • Kurucu Üye
  • leti: 1.624
  • Ad Soyad: Birkan Tatar
« Yantla #4 : Ekim 18, 2007, 16:23:40 s »
Filtreye vermek iyi bir çözüm olabilir. En güzeli ise vortex reaktör bence. Sitemizde ve bazý sitelerde örnekleri var. Sera sistemi dendiði gibi 600-800 YTL yani çok pahalý. Sera ve benzeri markalarýn reaktörlerini ise kesinlikle almayýn. Pahalý ve verimsiz. Süper vortex reaktör harikadýr. Tunç Abi'nin Ýsak'ta yayýnladýðý bir buluþtur. Genede herkes ona benzer sistemler kullanýyor.

Bana da nerden 2 kg lýk falan Co2 tüpü alabilirim söyler misiniz ??

oakdamar

• Yeni üye
  • *
« Yantla #5 : Ekim 18, 2007, 23:52:14 s »
sanayi sitelerinde co2 dolumu yapan yerler varoralardan 2. el alabilirsiniz. ama dikkat edin çok para isterler, pazarlýkla düþüremezseniz, yangýn söndürme tüpü de kullanabilirsiniz. Bildiðim kadarý ile 2 Kg. tüpler özel üretiliyor. Yangýn söndürme tüpü ile çözülebilir diye düþünüyorum. Orada da þöyle bir olay var Co2 dolduran yerlerin dolum aðýzlarýnýn aldýðýnýz tüpün aðzý ile uyumlu olmasý lazým.

Bence siz benimki gibi bir co2 (birahane iþi) tüpü bulup balkona koyun. içeriði itibarý ile güneþ etkilemeyecek diye düþünüyorum...

admin

• Baðýmlý Üye
  • Kurucu Üye
« Yantla #6 : Ekim 19, 2007, 16:29:55 s »
O koca tüp de biraz zor olur yaa ;D

oakdamar

• Yeni üye
  • *
« Yantla #7 : Ekim 19, 2007, 17:21:08 s »
Yapma adminim, 70-80 cm, patlamaz, kokmaz
yangýn söndürücüyü  sor istersen birde.

admin

• Baðýmlý Üye
  • Kurucu Üye
« Yantla #8 : Ekim 19, 2007, 22:09:53 s »
Evet yaa bu yangýn söndürücüyü araþtýrayým. Mayaydý þekerdi bi yere kadar. Çalýþsa ona da þükür ama akvaryumun derinine ittikçe hortumu þiþe yeterli basýncý üretmiyor kaçacak bir yer buluyor ya da öylece kala kalýyor.

oakdamar

• Yeni üye
  • *
« Yantla #9 : Ekim 19, 2007, 23:07:59 s »
ben 20 kg. bir tuborg marka tüp gördüm. arkadaþ çevreni kolaçan et !!

admin

• Baðýmlý Üye
  • Kurucu Üye
« Yantla #10 : Ekim 19, 2007, 23:12:51 s »
Ben 16 yaþýndayým ;D

oakdamar

• Yeni üye
  • *
« Yantla #11 : Ekim 19, 2007, 23:24:03 s »
bazý abiler arkadaþ gibidir !  ;D :D ;)

admin

• Baðýmlý Üye
  • Kurucu Üye
« Yantla #12 : Ekim 19, 2007, 23:35:29 s »
Yaa abi sen 20 kilo tüpü nereye sokmuþsun takdir ettim valla. Ýpregaz tombul tüp gibi biþeydir o yaaa  :o Ben 2 kiloluk bi tüp bulmalýyým ama nerdennn.. Sanayide bulunur mu dersiniz yani ??
« Son Dzenleme: Ekim 19, 2007, 23:36:04 s Gnderen: admin »

oakdamar

• Yeni üye
  • *
« Yantla #13 : Ekim 20, 2007, 00:21:17 »
bence bu tip malzemeler satan yerlerde vardýr.büyük nalburlarda 2- 5 kg diye ara

vayhan

• Üye
  • **
  • leti: 39
« Yantla #14 : Ekim 23, 2007, 15:12:10 s »
Bende Co2 tarafýnda bayaðý zorlandým. Tüp almak üzere iken mayalý sitem denemek istedim. Þu an 300lt akvaryumumnda mayalý sistem kullanýyorum. Co2 daðýtma aþamsýnda vortex yaptým. Yapýmýda çok basit. Hakikaten hava kabarcýðý olmasý gerekn en küçük boyuta geliyor. Tavsiye edebilirim.