Konu: Merhabalar , yardým edebilirmisiniz ???  (Okunma says 7730 defa)

aqua_boy

• Baðýmlý Üye
  • Ýçerik Geliþtirici
  • leti: 263
  • Rainbow
  • Ad Soyad: Cenk Sinor
Merhabalar , yardým edebilirmisiniz ???
« : Kasm 10, 2007, 22:05:27 s »
Merhabalar , daha aranýzda çok yeniyim . Bitkili akvaryum yapmak istiyorum ve sizlere bir kaç sorum olacak .... Elimde mevcut 38.20.23 =17 litrelik bir akvaryumum var . Güzel bir bitkili akvaryum yapmak istiyorum . Co2 lazýmmýdýr , ne tür bitki önerirsiniz , ne tür balýk önerirsiniz , ýþýklandýrma olarak bir adet masa lambasý ve tasarruflu ampul kullanacaðým olurmu ??? mango kökü ve küçük kayalar koymak istiyorum ... ayrýca taban malzemesi olarak midye kýrýðý koyacaðým olurmu ??? son olarakta filtrasyon nasýl olmalý ?Rasbora 6'lý sürü olarak koyabilirmiyim ?
Þimdiden teþekkürler , saygýlar ...
« Son Dzenleme: Kasm 10, 2007, 22:40:20 s Gnderen: aqua_boy »

alpinho

Ynt: Merhabalar , yardým edebilirmisiniz ???
« Yantla #1 : Kasm 11, 2007, 14:19:35 s »
Co2 olmadanda olur.cO2 az ihtiyaç duyan bitkiler seçerek tankýnýz kurulabilir.Midye kýrýðý olmaz onun yerine dere kumu kullanýn.Masa lambasý olur ama tasarruflu ampul olmaz.Filtrasyon  içinse 6 lý rasbora sürü olacaðýna göre gerek yok derim.Sitede kýsa bir araþtýrma yapýn ben co2 e az ihtiyaç duyan bitkileri yazmýyorum.Sitede aramanýzda bulabilirsiniz!!!

aqua_boy

• Baðýmlý Üye
  • Ýçerik Geliþtirici
  • Rainbow
« Yantla #2 : Kasm 11, 2007, 21:46:06 s »
ilginize teþekkür ederim bitki olarak bunlarý düþünüyorum ;
Arka plan = vallisneria spiralis(tiger)
Orta Plan = cryptocoryne X willisii
Ön Plan = Jawa Moss veya minyatür elodea

orta taraftan küçük boy mango kökü ile kesmeyi planlýyorum ve mango kökünün yanýndan uzun iki taþ çýkararak bir kompozisyon yapacaðým ... þimdiki sorularým ise dere kumu yerine mercan kýrýðý olmazmý ??? bu bitkiler nasýl olur ? biraz fazla soru sordum .... ;D

alpinho

« Yantla #3 : Kasm 11, 2007, 22:38:14 s »
Çok fazla gereksinimleri olan bitkiler deðiller.Mercan kýrýðý olmaz onun yerine lav taþý kýrýðý kullanýn.Bitki için kullanýlacak taban materyalleri belli.Forumdan ilgili bölümü bulup tecihinizi yapýn.

admin

• Baðýmlý Üye
  • Kurucu Üye
  • leti: 1.624
  • Ad Soyad: Birkan Tatar
« Yantla #4 : Kasm 11, 2007, 22:50:12 s »
Ön plana java moss olmaz. Arkaya da daha kýsa bir bitki seçilmeli. Tabaný tablet gübre ya da biraz torf topraðý ile desteklerseniz çok sorun olmayabilir.

aqua_boy

• Baðýmlý Üye
  • Ýçerik Geliþtirici
  • Rainbow
« Yantla #5 : Kasm 12, 2007, 07:13:11 »
teþekkürler peki arka tarafý ne koymak lazým ?