Sývýnýn tanka gitmesini engellemek için check walf kullanmanýz yeterli.
Kola þiþeleri ve kapaklarý gaz kaçýþýný önlemek için bu þekilleri ile yapýlmýþlardýr.Mesela kapak altýndaki contayý kesinlikle çýkarýp atmayýn.Tepeden deleceðiniz deliði deldikten sonra ister bir zýmpara ister sert bir cisimle alttan ve üstten parlak olan kapak yüzeyini pürüzlü hale getirin.Yapýstýrýlacak olan parçayý kesinlikle silikonla yapýþtýrmayýn.Bir süre sonra silikon açýlacaktýr.Ben bu pürüzlü yüzeyi tutmasý için japon kullanýyorum ve herhangi bir problem yaþamadým bugüne kadar.
Checkvalf CO2 kabýndan akvaryuma yol verecek þekilde konulabilir. Bu akvaryumun suyunun þiþeye dönmesini engeller. Ters takarsanýz mayalý su akvaryuma ulaþmayacaðý gibi CO2 de gitmez. Bu anlamsýz olur.
Benim yaptýðým kapaklarýn herkes tarafýndan yapýlmasý olanaksýz. Bir tornacýya yaptýrsanýz, maliyeti birkaç hazýr ürünü geçer. PAslanmaz çelik yerine teflon türü malzemelerden de yapmak fiyatýný düþürür.
Kola þiþelerinin bazýlarýnýn kapaðýnýn içinde bulunan naylon conta kapak ile þiþe aðzý arasýndaki sýzdýrmazlýðý saðlýyor. Kapaðý delip hortumu geçirdikten sonra bu contayý da hortuma içerden takýp ve horumun içine boru geçirerek ters yönde conta ile geri çektiðinizde yararý var sanýlmasýna raðmen pek iþe yaramýyor. Ýlk an yarasa da bir süre sonra bozulup sýzdýrmazlýk saðlanamýyor. Ama yine de sadece hortumu silikonlamaktan daha uzun ömürlü.
Sizin söylediðiniz japon yapýþtýrýcýyý ben de denedim, belki beceriksizliðimden olabilir yine uzun süreli sonuç alamadým. Sonunda bu kapaklardan 3 tane yaptým. Þimdi tornanýn imalatta boþ anýný bekliyorum. Birkaç kiþi istedi.
Hatta bir de bitki üretimi yapan birisine 5 litrelik su kaplarý için kapak yapacaðým. Paslamaz çelik talaþ kaldýrmasý zor bir malzeme bu nedenle bundan sonrakiler teflon olacak.