Konu: Boyu Co2 Difüzörü (tüpe baðlanan)  (Okunma says 25291 defa)

aqua_boy

• Baðýmlý Üye
  • Ýçerik Geliþtirici
  • leti: 263
  • Rainbow
  • Ad Soyad: Cenk Sinor
Ynt: Boyu Co2 Difüzörü (tüpe baðlanan)
« Yantla #15 : Kasm 20, 2007, 17:31:50 s »
beni çok aydýnlattýnýz çok teþekkür ederim ... ben bu sistemi böyle kullanacaðým = dýþarýda gazoz þiesinde mayalý , þekerli sistem duracak kapaktan çýkan hortum direkt olarak difüzöre baðlanacak yani benim iç filtre kullanmama ihtiyaç kalmayacak ... zaten 25 litrelik bir nanoda kullanacaðým daha yapým aþamasýnda balýk olarak belli bir tür yok aklýmda ama büyük ihtimal zebra danio koyacaðým veya baþka Ph düþük isteyen türler ...

Tekrar teþekkürler , saygýlar ...

Joker

• Baðýmlý Üye
  • Özel Üye
  • leti: 277
« Yantla #16 : Kasm 20, 2007, 17:57:37 s »
beni çok aydýnlattýnýz çok teþekkür ederim ... ben bu sistemi böyle kullanacaðým = dýþarýda gazoz þiesinde mayalý , þekerli sistem duracak kapaktan çýkan hortum direkt olarak difüzöre baðlanacak yani benim iç filtre kullanmama ihtiyaç kalmayacak ... zaten 25 litrelik bir nanoda kullanacaðým daha yapým aþamasýnda balýk olarak belli bir tür yok aklýmda ama büyük ihtimal zebra danio koyacaðým veya baþka Ph düþük isteyen türler ...

Tekrar teþekkürler , saygýlar ...

Bunun iç filtre ile hiç ilgisi yok. Bence en küçük debili ve hava emiþ deliði olan iç filtre al. Difüzör yerine filtrenin hava emiþ ucuna CO2 hortumunu baðla.

aqua_boy

• Baðýmlý Üye
  • Ýçerik Geliþtirici
  • Rainbow
« Yantla #17 : Kasm 20, 2007, 18:02:42 s »
bu iþ difüzörle olmazmý akvaryum küçük olduðu için filtre çok çirkin durur ... en son ihtimal iç filtre ucuna kuþ suluðu takacaðým ama bunu hiç istemiyorum ... ben bu sistemi kapatabilirmiyim ýþýklar kapatýldýðýnda birde kapatabilirsem nasýl kapatýlabilir ???

Saygýlar ...

Joker

• Baðýmlý Üye
  • Özel Üye
« Yantla #18 : Kasm 20, 2007, 19:48:17 s »
Bülent kardeþ check walf konusunda  yanlýþ bilgilendirmemi düzelttiðin için teþekkürler.Ýyice düþünmeden yazmamak lazým.

Aceleden hepimiz yanlýþ yazabiliyoruz.

aqua_boy

• Baðýmlý Üye
  • Ýçerik Geliþtirici
  • Rainbow
« Yantla #19 : Kasm 20, 2007, 20:15:20 s »
bu iþ difüzörle olmazmý akvaryum küçük olduðu için filtre çok çirkin durur ... en son ihtimal iç filtre ucuna kuþ suluðu takacaðým ama bunu hiç istemiyorum ... ben bu sistemi kapatabilirmiyim ýþýklar kapatýldýðýnda birde kapatabilirsem nasýl kapatýlabilir ???

Saygýlar ...

acaba benim mesaja ne diyorsunuz ...

Joker

• Baðýmlý Üye
  • Özel Üye
« Yantla #20 : Kasm 26, 2007, 21:42:17 s »

Saygýlar ...

acaba benim mesaja ne diyorsunuz ...

Hortumun maya kabýna giriþini çýkararak kapayabilrisin. Bu sýrada üretilen CO2 odaya karýþýr. Ayrýca akvaryumdan geri su sifonlanmasýný önlemek için hortum aðzýný yukarý tuttur. CO2 nin ziyan olmasýný istemiyorsan hortuma vana vaya kýstýrma kelepçesi koy.
Ya da hiçbirþey yapma fazla CO2 göz çýkarmaz yazmýþtým. Kuþ suluðu fena fikir deðil, bir de kanarya al. 
Ben de deneyip sonucu görmek istiyorum. 

admin

• Baðýmlý Üye
  • Kurucu Üye
  • leti: 1.624
  • Ad Soyad: Birkan Tatar
« Yantla #21 : Kasm 27, 2007, 16:12:50 s »
Yalnýz benim kuþ suluðunun altýndan çok kabarcýk kaçaðý oluyor. Ben bir suluk daha aldým. Altýna yapýþtýracaðým. Takviye olsun ;D

aqua_boy

• Baðýmlý Üye
  • Ýçerik Geliþtirici
  • Rainbow
« Yantla #22 : Kasm 27, 2007, 16:33:42 s »
Ýyi fikir aslýnda iki tane suluk yanýnada 2 tane daha ekle bir þiþeyede onlarý baðla  ;D ;D ;D

admin

• Baðýmlý Üye
  • Kurucu Üye
« Yantla #23 : Kasm 27, 2007, 16:38:16 s »
Onun yerine bir þiþe daha ayný hatta baðlarým, kalabalýk olmaz.

fbserkan007

• Yeni üye
  • *
  • leti: 1
« Yantla #24 : Mart 03, 2008, 19:23:01 s »
Ýç filtre nin lülesine baðlanan hortum yerine co2 dýy ýn kini baðlarsak,þiþeden maya vs çekme durumu oluþabilir mi??

admin

• Baðýmlý Üye
  • Kurucu Üye
« Yantla #25 : Mart 04, 2008, 16:37:00 s »
Hayýr þiþeyi büzüþtürecek kadar basýnç uygulayýp mayayý çekmesi imkansýz. Ben de buna benzer bir sistem kullanýyorum. Böyle bir endiþeniz olmasýn. Bu ancak maya kabarýrsa olur. O da þiþe küçükse ya da malzeme miktarlarý çok orantýsýzsa olur.

kadir_41

• Üye
  • **
  • leti: 27
« Yantla #26 : Haziran 16, 2008, 09:30:59 »
Bu mayalý sistemi bende kurdum fakat 2,5 lt. þiþenin 2 lt dolu 0,5 lt boþ olmasýna raðmen suya maya karýþýmý olduðunu gözlemledim. Balýklarým bu konuda çok rahatsýz. Sizce ne yapmam gerekli ?

admin

• Baðýmlý Üye
  • Kurucu Üye
« Yantla #27 : Haziran 16, 2008, 10:14:46 »
Birþeyleri fazla kattýðýnýz için taþma gerçekleþmiþ olabilir. Formülünüzü gözden geçirin bence.

Bvarisli

• Baðýmlý Üye
  • Süper Moderatör
  • leti: 671
  • Ad Soyad: Barýþ VARIÞLI
« Yantla #28 : Haziran 16, 2008, 12:08:26 s »
Birkan'ýn dediði gibi büyük ihtimalle bir orantýsýzlýk var. Ben iki tane 2,5 litrelik pet kullanýyorum iki akvaryum için. Ýkisinede 2 litre su 3 su bardaðý þeker ve bir,bir buçuk çay kaþýðý gibi maya koyuyorum taþma hiç baþýma gelmedi.

kadir_41

• Üye
  • **
  • leti: 27
« Yantla #29 : Haziran 19, 2008, 09:24:32 »
Sanýrým sorunu þimdi buldum. Bende 3 su bardaðý þeker ve yaklaþýk 1 yemek kaþýðý fazlasý maya kattým.
Ayrýca sorunuda ikinci boþ bir þiþe ile çözdüm.Mayalý sistemden çýkan hortum diðer 1 lt.lik boþ þiþeye giriyor ve oradan da tankýma saðlýklý bir þekilde geçebiliyor. Tankta ise iç mator harici küçük bir iç motor aldým gaz çýkýþýný bu iç filtrenin hava hortumuna baðlayarak çok daha saðlýklý çözülmesini saðlayabiliyorum. Ayrýca gözüm arkada hiç kalmýyor.Yakýnda resimleri ekleyeceðim.
Bilginiz için tekrar teþekkürler.