Konu: Yeþil su (siyanobakter) sorunu  (Okunma says 15611 defa)

Denizay

• Yeni üye
  • *
  • leti: 3
Yeþil su (siyanobakter) sorunu
« : Kasm 15, 2007, 17:53:55 s »
Merhaba,

Ben beta besleyeceðim ancak önce bitkili nano tankýmda uygun ortamýn oluþmasýný bekliyordum ki (1 haftadan fazla oldu tanký kuralý), suda yeþillenme baþgösterdi. Çeþitli kaynaklardan bunun siyanobakter diye bir bakteri olduðunu öðrendim. Benzer deneyimler geçirenler (ancak hep büyük tanklar) nitrobakter + bol bitki ile ve ýþýklandýrmaya son vererek ( birkaç gün tamamen battaniye benzeri birþeyle kapatarak karartma yapýlmasý) sorunun çözülebileceðini söylemiþ.

Benim sorularým þunlar :
1- Iþýk bitkiler için þart , karartma yaparsam (en azýndan su yeþillenmesi azalana kadar) sorun olur mu? Iþýklandýrma ile sorun yine baþgöstermez mi?

2- Nitrobakter ne þekilde katacaðým tanka (sera ürünleri vs. ile mi), ya da farklý bir doðal yöntem var mý?

30x15x22 (h)
25 w Atman ýsýtýcý
Havalandýrma yok
Dogrudan olmayan gün ýþýðýna maruz cam önü (Philips 8 w - daylight ekonomi lambasýný takacaðým)
Zemin Hagen Siyah Kum
1 adet mango kökü , java moss sarýlý
2 kök anubias barteri var. barteri
2 kök elodea
4 kök saz (sagittaria subulata)

Nanoda Benzer sorun yaþayan oldu mu , kalýcý çözümü var mýdýr?

Teþekkürler

Aslýhan Hancýer
Ýstanbul
10 lt bitkili nano

Nuri Üçüncü

• Baðýmlý Üye
  • Özel Üye
  • leti: 266
  • Ad Soyad: NURÝ ÜÇÜNCÜ
Ynt: Yeþil su (siyanobakter) sorunu
« Yantla #1 : Kasm 15, 2007, 19:12:10 s »
Merhaba,

Ben beta besleyeceðim ancak önce bitkili nano tankýmda uygun ortamýn oluþmasýný bekliyordum ki (1 haftadan fazla oldu tanký kuralý), suda yeþillenme baþgösterdi. Çeþitli kaynaklardan bunun siyanobakter diye bir bakteri olduðunu öðrendim. Benzer deneyimler geçirenler (ancak hep büyük tanklar) nitrobakter + bol bitki ile ve ýþýklandýrmaya son vererek ( birkaç gün tamamen battaniye benzeri birþeyle kapatarak karartma yapýlmasý) sorunun çözülebileceðini söylemiþ.

Benim sorularým þunlar :
1- Iþýk bitkiler için þart , karartma yaparsam (en azýndan su yeþillenmesi azalana kadar) sorun olur mu? Iþýklandýrma ile sorun yine baþgöstermez mi?

2- Nitrobakter ne þekilde katacaðým tanka (sera ürünleri vs. ile mi), ya da farklý bir doðal yöntem var mý?

30x15x22 (h)
25 w Atman ýsýtýcý
Havalandýrma yok
Dogrudan olmayan gün ýþýðýna maruz cam önü (Philips 8 w - daylight ekonomi lambasýný takacaðým)
Zemin Hagen Siyah Kum
1 adet mango kökü , java moss sarýlý
2 kök anubias barteri var. barteri
2 kök elodea
4 kök saz (sagittaria subulata)

Nanoda Benzer sorun yaþayan oldu mu , kalýcý çözümü var mýdýr?

Teþekkürler

Aslýhan Hancýer
Ýstanbul
10 lt bitkili nano

Suyun yeþillenmesi (siyano bacter) denilen alg türevlerinin uygun ortamda hýzla çoðalmasýdýr.
 Ýlk etapta kesinlikle güneþ ýþýðý almasý engellenmelidir. Bu arada suyun yarýsýný,  DÝNLENDÝRÝLMEMÝÞ KLORLU TAZE SUYLA  YAPIN. Klor bakterileri büyük oranda berteraf edecektir. Bu arada akvaryumda kesinlikle balýk olmamalýdýr. Ayrýca ýþýklandýrmada oda aydýnlatmasýndan saðlanmalýdýr. Filitrasyonda yavaþlatýlarak daha kuvvetli filitrasyon saðlanmalýdýr.2-3 gün arayla yarý dinlendirilmiþ su ile su deðiþimi yapýlmalýdýr  %15-20

1- Iþýklandýrma oda ýþýklandýrmasý ile yapýlabilir. Biyolojik döngü oluþtuðunda, ciyanobacter oluþumunun temel nedeni olan, amonyak dönüþtürücü bakteriler oluþumunu tamamladýðýnda, bolca bitkilendirilen akvaryumlarda bitkiler nitrat ý gübre olarak kullanacaðýndan ciyanobacter tamamen ortadan kalkacaktýr.

2-Doðal olarak bu bakterilerin oluþumu 30-45 gün sürer. AYRICA AKVARYUMUN ESKÝ SUYU ÝLEDE AÞILAMA YAPILABÝLÝR. Sera Nitrivec veya Tetra Bactozym ile bu döngüyü oluþturabilirsiniz. 1-2 gün sonra azarazar balýk ilavesi yapýlýr.

Denizay

• Yeni üye
  • *
« Yantla #2 : Kasm 15, 2007, 22:38:57 s »
Verdiðiniz bilgiler için çok teþekkürler.

Su olarak erikli damacana kullanýyorum ve dün % 20 oranýnda su deðiþimi yapmýþtým, halen hafif bir yeþillik var. Birkaç güne kadar su deðiþimi yapmayý düþünüyorum, bu durumda musluk suyu ekleyeceðim, bugün çektiðim resimler aþaðýda , ilerleyen günlerde son durumu paylaþýrým.

Bir de su üstünde bir yað tabakasý var, bazý yerlerde bunun kaðýt havlu ile alýnabileceði söyleniyor ama bunun ne kadar doðru olduðunu bilemiyorum. Bu yað tabakasý da sistem oturana kadar sürecek olan geçici bir durum mudur , yoksa savaþýlmasý gereken bakteriyel bir durum mu?

Yardýmlar için tekrar teþekkürler

aqua_boy

• Baðýmlý Üye
  • Ýçerik Geliþtirici
  • leti: 263
  • Rainbow
  • Ad Soyad: Cenk Sinor
« Yantla #3 : Kasm 15, 2007, 22:43:24 s »
su üzerindeki yað tabakasýný kaðýt havlu ile alabilirsiniz birde betta besleyecekseniz akvaryumun üzerini 3/1 olmak üzere su mercimeði veya riccia ile kapatabilirsiniz ... çabuk çoðalcaklarý için sürekli 3/1 oranýný tutarsanýz sorun olmaz bettanýz köpük yuva yapabilir ve akvaryum daha dekoratif gözükebilir

Saygýlar ...

Nuri Üçüncü

• Baðýmlý Üye
  • Özel Üye
  • leti: 266
  • Ad Soyad: NURÝ ÜÇÜNCÜ
« Yantla #4 : Kasm 16, 2007, 01:05:00 »

Bir de su üstünde bir yað tabakasý var, bazý yerlerde bunun kaðýt havlu ile alýnabileceði söyleniyor ama bunun ne kadar doðru olduðunu bilemiyorum. Bu yað tabakasý da sistem oturana kadar sürecek olan geçici bir durum mudur , yoksa savaþýlmasý gereken bakteriyel bir durum mu?

Yardýmlar için tekrar teþekkürler

Aslýhan Haným akvaryumunuzun üzerinde oluþan yaðýmsý tabaka suda çözünmüþ proteinin arttýðýný gösteriyor kaðýt bir havluyla kolayca temizlenir.

Akvaryumunuzda su sirkilasyonu olmadýðý için kolayca yüzeyde oluþur. Suyu havalandýrýrsanýz veya, küçük bir filitre ile akvaryumda filitrasyon yaparsanýz, yað tabakasýndan eser kalmaz. Canlýlar için fazla bir zararý yoktur. Suyun hava alýþveriþini engelleyebilir, ve görüntü kirliliði yaratýr.

Ayrýca akvaryumunuzda çok güzel  beta akvaryumu olacak (akvaryumunuzdaki suyun rengi normal görünüyor)

« Son Dzenleme: Kasm 16, 2007, 01:10:39 Gnderen: Nuri Üçüncü »

Denizay

• Yeni üye
  • *
« Yantla #5 : Kasm 16, 2007, 09:37:07 »
Cenk Bey önerinize teþekkürler.

Nuri Bey, su normal diyorsunuz (bana sanki daha berrak olmalý gibi gelmiþti.Tankýn yandan çekilmiþ bir resmini de yolluyorum), bu durumda sistem oturana kadar biraz daha beklesem mi yoksa betamý alsam mý ? .

Çok teþekkürler

Aslý

aqua_boy

• Baðýmlý Üye
  • Ýçerik Geliþtirici
  • leti: 263
  • Rainbow
  • Ad Soyad: Cenk Sinor
« Yantla #6 : Kasm 16, 2007, 18:21:26 s »
bence koyabilirsiniz ama ustalarýmýz sölese daha iyi olur ...