Sevgili Cenk,
Ne yapmak istediðini ben anlamadým, biraz daha ayrýntýlý yazar mýsýn.
1) Akvaryumun arkasýna kenarlara suntalarý silikon yardýmý ile yapýþtýrdýk ...
Suntalarý yapýþtýrýrsan tekrar çýkarmak istediðinde tahribatlý bir iþlem olmaz mý? Sunta su çektiðinde zamanla daðýlacaktýr.
2) Suntaya L þekilli demirleri çaktýk ( ama bu arada bütün suntalarý siyaha boyadýk )
Siyah renk üzerine ampulden gelen tüm ýþýðý tutar, yansýtmaz. Böylece akvaryuma çok az ýþýk ulaþýr.
L profili suntaya çakarken camlara yapýþýk olduðundan akvaryumu kýrma riskin var, dikkatli ol. L profilin malzemesi büyük olasýlýkla demir. Bunu çakmak için çivinin geçeceði delikleri de önceden delmen gerekiyor. Bana kalýrsa çivi ile çakma vidala. Hem çivi hem profil boyasan da kýsa sürede paslanmaya baþlayacaktýr. Bunu önlemek için özel astarlar var. Ve ambalajlarý 1 kg, oldukça pahalý.
Açýkladýðýn çalýþmayý ben bilmiyorum, bu nedenle anlamamýþ olabilirim. Sonuçta güzel bir þey ortaya çýkýyorsa, ýþýk kaynaðýnýn bulunduðu bölgeyi beyaz yap. Dýþý siyah olabilir. Kullanacaðýn boya çok kaliteli olsun, demir ve suntaya su buharý geçmesin. Ýki sunta birleþme yerlerini de baþlangýçta en az iki kat boya. Birleþtirme iþleminden sonra komple boya.
40 balasa 2 adet 20wattlýk ampul baðlayabilirsin. Fiyatý sanýrým 10 YTL. Starter gerektirmeyen,inden seç. Balas kapaðýn dýþýnda olsun su buharý ile temas etmesin, flüoresanlarýn soketleri sýzdýrmaz contalý olsun ve tabanlarýndaki contalý kýsmý suntaya dýþardan sokacaðýn vida ile çektirerek çok sýký vidala.