Konu: Akvaryumlarý Tartýþalým  (Okunma says 16528 defa)

alpinho

Akvaryumlarý Tartýþalým
« : Kasm 24, 2007, 16:09:25 s »
Arada bir bu baþlýkta bir akvaryum tartýþalým ne dersiniz?

ADA dan bir akvaryumla baþlayalým>>>>

aqua_boy

• Baðýmlý Üye
  • Ýçerik Geliþtirici
  • leti: 263
  • Rainbow
  • Ad Soyad: Cenk Sinor
Ynt: Akvaryumlarý Tartýþalým
« Yantla #1 : Kasm 24, 2007, 17:38:03 s »
Ýyi fikir ... Dantel bitkisi çok güzel durmuþ . Acaba öndeki kýsa bitkiler ne  ???

alicanaka

• Üye
  • **
  • leti: 37
« Yantla #2 : Kasm 28, 2007, 17:47:06 s »
Valla nedeyim adamlar yapmýþ teknoloji,para,malzeme herþey ucuz zaten o yapmayacakta benmi yapacam? bu iþin orda üniversitesi bile varmýþ.
« Son Dzenleme: Kasm 28, 2007, 22:17:41 s Gnderen: alpinho »

halit2

• Baðýmlý Üye
  • Özel Üye
  • leti: 256
  • Ad Soyad: Halit DEÐER
« Yantla #3 : Kasm 28, 2007, 21:46:45 s »
valla nedeyim adamlar yapmýþ teknoloji para malzeme herþey ucuz zaten o yapmayacakta benmi yapacam  bu iþin orda universitesi bile varmýþ
Verilebilecek en Türk cevabý vermiþsiniz. "Urfa'da Oxford vardý da, biz mi gitmedik" gibi birþey olmuþ... :D :D

Benim yorumum:Adamlar akvaryumdaki tür sayýsýný çok kýsýtlý tutuyorlar.Genellikle bir elin parmaklarýný geçmeyecek kadar az oluyor.Bu akvaryumdada bu kurala uyulmuþ.Yani akvaryum manav dükkaný gibi deðil.Bu açýdan tam not...

Sonrasýnda sol üstteki balansae bitkisi gayet göz alýcý bir þekilde yayýlmýþ.Karýþýk ama bir o kadarda dinlendirici bir arkaplan oluþturmuþ.Ta ki dantel bitkisi dediðimiz aponogeton türü gözüme çarpýncaya kadar.Saðda yer alan bu bitki bence bu akvaryuma yakýþmamýþ.Koca yapraklarý çok yer kaplýyor ve akvaryumu olduðundan dar gösteriyor.Yanlýþ bir bitki seçimi var.

Balýk seçimi güzel.

Ayrýca bu akvaryumda birþeyler eksik.Vuruculuk yok.Þahsen ben pek beðenmedim.Hani kedi uzanamadýðý ciðere bilmem ne dermiþ...Benimkisi öyle birþey deðil.Sakýn ha yanlýþ anlamayýn.Ben birsürü akvaryum gördüm.Neyin iyi neyin kötü olacaðýný bilecek durumdayým.Buna baktýðým zaman birþey hissetmiyorum.Balýklar hariç göz alan hiçbirþey yok.Zaten bu kardinalleri de hangi bitkili akvaryuma koyarsanýz koyun kendilerini ortaya çýkarmayý biliyorlar.Parlak renklerinden ötürü sanýrým.Etkileyicilik zayýf.

Tabanda da mossla eloacharis türünü beraber kullanmýþlar.Yakýþmamýþ bence.

Akvaryumun sað tarafýnýn deðiþmesi gerektiðini düþünüyorum.
« Son Dzenleme: Kasm 28, 2007, 22:36:30 s Gnderen: halit2 »

admin

• Baðýmlý Üye
  • Kurucu Üye
  • leti: 1.624
  • Ad Soyad: Birkan Tatar
« Yantla #4 : Kasm 28, 2007, 22:46:42 s »
Halit'e %100 destek !
Dantel gerçekten hiç uymamýþ. Gereksiz bence. Heralde adam zor bitki diye bir heves yetiþtirip koyuvermiþ. Balansaeler olmasa akvaryum bir hiç. Tabanda gereðinden biraz karýþýk olmuþ gibi ama fena deðil.

100 üzerinden 70 verdim.

alpinho

« Yantla #5 : Kasm 29, 2007, 16:24:13 s »
Crytocoryn balansaelerin yapraklarýndaki incekik dikkatimi çekti.Bendekiler daha kalýn yapraklý.Sanýrým sýk dikimden kaynaklanan bir durum olabilir.Apenogeton ise çok beðendiðim bir bitki bakabilecek kapasiteye eriþsem deneyeceðim ilk bitkidir.Ama ben onun yerinde kýrmýzý bir orta plan tercih ederdim.Tek tür ttra uygulamasý ise herzaman göz alýcýdýr.Tabandaki karma uygulama son zamanlarda moda ama ben mossun tabanda yoðun kullanýmýnýn zararlý olacaðýný düþünüyorum.Kök yapýsý olmadýðý için alttaki biriken pisliklerin ileride bu tankta büyük sorunlar doðuracaðý aþikar.

Selman Kahya

• Üye
  • **
  • leti: 71
« Yantla #6 : Aralk 05, 2007, 11:09:36 »
Akvaryum gayet güzel ama daha çok amatör akvaryumuna benziyor. Bizim sitede bile bundan daha güzel akvaryumlar mevcut.  Söz konusu ADA yarýþmasý olunca insan daha harika þeyler bekliyor.

halit2

• Baðýmlý Üye
  • Özel Üye
« Yantla #7 : Aralk 07, 2007, 16:32:27 s »
Yeni bir resim var mý?Yorum yapalým.

fqwfwqf

• Yeni üye
  • Özel Üye
  • leti: 18
« Yantla #8 : Aralk 08, 2007, 00:36:17 »
Bence bu akvaryumu tartýþabiliriz.Sizce akvaryum kaç litre ?

aqua_boy

• Baðýmlý Üye
  • Ýçerik Geliþtirici
  • leti: 263
  • Rainbow
  • Ad Soyad: Cenk Sinor
« Yantla #9 : Aralk 08, 2007, 09:16:10 »
Bence o kadar büyük bir akvarum deðil sadece güzel bir derinlik hissi vermiþler ... Güzellik konusunda ise bence o kadar güzel deðil biraz karýþýk , eðer ön sol taraftakiler glossotigma ise bakýmsýzlýktan yukarý doðru uzamýþ  ;D benden %65 aldý  ;D

fqwfwqf

• Yeni üye
  • Özel Üye
  • leti: 18
« Yantla #10 : Aralk 08, 2007, 11:44:20 »
Ben zaten çok güzel olduðu için eklemedim.Asýl anlatmak istediðim akvaryuma derinlik hissi nasýl katýlabiliyor olduðu.Akvaryum 49 litredir.Sizce 49 litre olarak görünüyor mu?

admin

• Baðýmlý Üye
  • Kurucu Üye
  • leti: 1.624
  • Ad Soyad: Birkan Tatar
« Yantla #11 : Aralk 08, 2007, 22:39:48 s »
Gerçketen de epey derinlik hissi vermiþler. Hiç 49 litre gibi durmuyor.

halit2

• Baðýmlý Üye
  • Özel Üye
« Yantla #12 : Aralk 08, 2007, 23:05:17 s »
Akvaryum 49 lt ise gerçekten harika bir derinlik hissi verilmiþ.Fakir adamýn neon balýðý o akvaryuma tam oturmuþ.Akvaryumda hýzla akan bir nehir havasý var.Akýntýlý sularda sürü balýklarý dolaþýyormuþ hissi verdi bana...

Gerçekten görüntü son derece harika ve seçilen bitkilerde öyle kolay bitkiler deðil.Buna raðmen hepsi de çok saðlýklý görünüyor.Sað tarafta arkaya rotala gitmemiþ.Rotala maccandra zaten çok aþýrý kýrmýzý renkli bir bitki olduðu için göze batýyor ve kayalara olan odaklanmayý kendi üzerinede çekip görüntüyü bozuyor.
Arka taraftakiler komple rotala çeþitleri. :)Rotala bahçesi gibi olmuþ.

Selman Kahya

• Üye
  • **
  • leti: 71
« Yantla #13 : Aralk 11, 2007, 12:24:19 s »
Akvaryum deðilde doðadan bir parçaymýþ gibi görünüyor. Doðayý taklýt etmekte gayet baþarýlý, ama akvaryum dizayný olarak daðýnýk bir görüntüsü var. Asýl olan doðayý taklýt etmekse 100 üzerinde 100. Halit kardeþimizin dediði gibi tam bir nehir havasý var.

YBN

• Yeni üye
  • *
  • leti: 3
« Yantla #14 : Aralk 12, 2007, 16:53:47 s »
Akvaryum bence derin de durmuyor, öyleymiþ izlenimini veren iki nokta var, ön plandan arkaya doðru açýlý duran kaya ve fotoðrafýn akvaryum orta seviyesinden daha düþük bir seviyeden yukarý doðru çekilmiþ olmasý. Yani fotoðrafýn alttan üste doðru çekilmiþ olmasý.

Akvaryumda arka plandaki tüm bitkiler olmasaymýþ çok daha güzel olurdu bence. Bu görüntüde kayalar bitkileri, bitkilerde kayalarý boðmuþ. Sonuçta ortada budur denilecek bir özne oluþamamýþ.