Konu: Mayalý sistem için yardým.  (Okunma sayýsý 4938 defa)

Selman Kahya

• Ãœye
  • **
  • Ýleti: 71
Mayalý sistem için yardým.
« : Kasým 30, 2007, 11:40:34 öö »
Selam arkadaþlar. Bildiðiniz gibi 100 litre bitki akvaryumu kurma çalýþmalarým devam ediyor. Taban malzemesi aydýnlatma vb. problemleri çözdüm sayýlýr. CO2 meselesini nasýl halledeceðimi bilemiyorum. Mayalý sistemi tercih etmek istiyorum fakat biraz terettütlerim var. Koku vs problemleri oluyormuþ. Kullananlardan yorum alabilir miyin.

yýlmaz

• Yeni üye
  • *
  • Ýleti: 4
Ynt: Mayalý sistem için yardým.
« Yanýtla #1 : Kasým 30, 2007, 11:57:57 öö »
Koku problemi önemsenmeyecek kadar az fakat boruyu pet þiþe kapaðýndan zorla geçecek þekilde ayarlarsan yani sýzdýrmaz olursa daha iyi olur.Direk akvaryum içine yani tabanýna giden bir boru döþersen basýnç yetersiz geldiði için Co2 akvaryuma ulaþmayabilir.Pet þiþe kapaðýný kalýn uçlu yýldýz tornavidayý ýsýtarak del fakat delik borudan geniþ olmasýn hatta penseyle assýlarak geçecek kadar dar olmalý çünkü sýzdýrýyor.
Diðer ucunu eðer dýþ filtren varsa suyun çýktýðý kýsmýna monte et böylece suyun basýncý  co2 in çýkmasýný yani su içine verilmesini kolaylaþtýrýr.Yoksa dediðim gibi suyun basýncý co2 in akvaryum içine kadar gelmesini engelleyebiliyor  veya iç filtrenin su çýkýþý bölümüne.

Lütfen yazým kurallarýna ve noktalama iþaretlerine dikkat ediniz.
« Son Düzenleme: Kasým 30, 2007, 13:02:35 ös Gönderen: Akuarist »

fqwfwqf

• Yeni üye
  • Özel Ãœye
  • Ýleti: 18
Ynt: Mayalý sistem için yardým.
« Yanýtla #2 : Kasým 30, 2007, 13:15:02 ös »
Barýþ abinin yazdýðý bir yazý.Buyrun http://www.bitkiliakvaryum.com/forum/index.php?topic=290.0
Fermante sistemlerde tek sorun pH'ýn sabit olmayýþý, ani düþüþler meydana gelmesidir.Bunun için kabarcýk sayacý veya vana kullanarak bitki türlerine ve bitki yoðunluðuna baðlý olarak halledebilirsiniz.Co2 akvaryuma vermek için ise Tunç Sönmezoðlu'nun Super vortex reaktör diye adlandýrdýðý yöntemi kullanabilirsiniz.