Konu: Yaþar 12 doðurdu doðum devam ediyor...  (Okunma says 23638 defa)

alpinho

Ynt: Yaþar 12 doðurdu doðum devam ediyor...
« Yantla #15 : Aralk 06, 2007, 20:18:17 s »
Birkaç fotoðraf koyarmýsýnýz?Görelim aslanlarý bizde...

Joker

• Baðýmlý Üye
  • Özel Üye
  • leti: 277
« Yantla #16 : Aralk 06, 2007, 20:45:23 s »
Birkaç fotoðraf koyarmýsýnýz?Görelim aslanlarý bizde...

Resimleri aradým bulamadým. Þu anda koyun sürüsüyle birlikte Trakyadalar. 28 aralýkta gideceðim. 20 aralýkta doðuracak bir diþi var, yavrularýn da resmini çekerim.
Bizde bir de akbaþlar var Ýstanbulda. Onlar çok iri deðil ve bir kere yavrulattýk. O da 10 tane doðurdu. 2 yýldýr yavru almýyoruz. Akbaþlar Karacabey harasý çýkýþlý.
Onlarýn da dedeleri anneanne ve babaannelerine kadar nüfus cüzdanlarý var. Yani diþi ve erkek akraba deðil. Yavrulardan birini býrakýp gerisini daðýttýk. Karacabey'den
Vakkas Bey  yavrularý istedi ama arkadaþlardan çok isteyen olduðundan veremedik. 5 yaþýndalar.

Karabaþlar diþisi erkeði hepsi mahmuzlu. Bazen sayýlarý artýyor, ama trafik kazasýnda telef oluyorlar. Bir de isteyenlar var. Bu sefer doðacaklardan bir erkek çýkarsa Ýzmir'de bir arkadaþa söz verdim. Erkek çýkarsa diyorum çünkü bazen tek yavru dahi doðabiliyor. En fazla 3 tane gördüm.

Ayrýca bir diþi bir erkek güney Afrika çoban köpeði getirttik. Bunlarý sürüyle gönderemiyorduk. Kangallarý parçalýyorlardý. 3 veya 4 tanesini öldürdüler. Erkek kaçýp bir köylünün karnýný parçalamýþ, adamý kurtarmak için çobanlar tüfekle öldürülmüþler. Diþinin de sonu aðzýndaki kangalý kurtarmak için tüfekle oldu. Sarý kýsa tüylü, kýsa bacaklý pitbull görünümünde vücudu kangaldan küçük fakat aðzý ve kafasý kangalýn 2.5- 3 katý, bir tür. Ýsmi neydi unuttum.     

alpinho

« Yantla #17 : Aralk 06, 2007, 21:49:12 s »
Arkadaþým þimdi bakýcý vakkas ýda bilirim kangalýda akbaþýda.Koy bi fotoðraf görelim o öldü bu kýzamýk çýkardý bunu ayý parçaladý.Ben senin köpeðini bilmem koy bir foto görelim dedik.Ýki dakkada bir nufus felan noluyo nufus olunca.Benim anne köpeðimin annesi senin erkek kadar 90 kg idi duydunmu böle bir diþi.Herkesin köpeðine çamur atmayý býrak kendi iþine bak.Ha bu arada iriolmasý kangal olacaðý anlamýna gelmez.Bunun özellikleri vardýr olmazsa olmazlarý vardýr.Açarsýn bakarsýn öðrenirsin yada bana sorarsýn.

Köpekten nasýl çok yavru alýnacaðýna gelinde 9-13 kuralý vardýr.Buna uyarsan bol yavru alýrsýn.Siz alamadýysanýz sizin beceriksizliðinizdendir.

Lütfen bilmeden araþtýrmadan herkesin köpeðine kýrma felan diye çamur atmayýn.2 köpek beslemekle kangalcý olunmaz.

alpinho

« Yantla #18 : Aralk 06, 2007, 22:51:19 s »
Kardes kusura bakma polemiðe girdik istemeden ama gereksiz bence bu polemikler.Köpeklerim 10 numara yakýndan görmek istersen misafirde ederiz.O alacalýklar yavru tüyüdür hiçbiri kalmaz emin ol.Yavru neden fazla?Annede 4 gün kanama(kýzan) olur -5-6-7-8 yumurta birikir annede 9ncu gün erkeðe gösterirsin olmadý denk gelmedi o yumurtalar ölür atýlýr.9-10-11-12 tekrar yumurta birikir 13 te gösterirsin diþiyi erkeðe en yüksek verimi bu þekilde alýrsýn.Sizde deneyin derim.Ama burda þu sorun olur!!!Mesela benim ölen yavru 12 yavrudan son doðan  yavrulardandý.Arada 9 saat var ilk ve son yavru arasý.Yüksek verim almakla iþ bitmiyor son yavrularý kollamanýz gerekli.Ben bunu yaptýðým halde 1 yavru kaybým oldu.

Saygýlarýmla

admin

• Baðýmlý Üye
  • Kurucu Üye
  • leti: 1.624
  • Ad Soyad: Birkan Tatar
« Yantla #19 : Aralk 07, 2007, 09:46:09 »
Üslubunuza birazx dikkat edin. Ýki köpek için birbirimizi kýrmayalým.

halit2

• Baðýmlý Üye
  • Özel Üye
  • leti: 256
  • Ad Soyad: Halit DEÐER
« Yantla #20 : Aralk 07, 2007, 16:51:44 s »
Karabaþ cinsi 12-13 yavru yapýyormuþ.Fakat kangallarýn az doðuraný makbulmüþ.Ben demiyorum, araþtýrýn öðrenin.

alpinho

« Yantla #21 : Aralk 07, 2007, 22:14:36 s »
Varsa bilimsel bir bilgi getirin oturalým konuþalým.Burda mýþ muþ la olmaz bu iþler...

''Kangallarýn az doðuraný makbulmuþ''  bu söz verim almayý beceremeyenlerin lafý.Nasýl olacaðýný anlatýyorum ama anlamamakta direniyorsunuz.Aslýnda az yavru olmasý demek köpeðin sütünü az yavruya vermesi demektir.Bir tencere yemek düþünün  12 çocuk yiyor.Ayný tencereden  4 çocuk yiyor ve bu büyüme çaðý boyunca paylaþým ayný þekilde oluyor.Ayný altyapý ve genetiðe sahip  bireylerin farklý beslenmesi ile büyümeleride farklý olur.Ben bunu kendi yöntemlerimle açýk kapatarak telafi ediyorum.

Bakýn ben Yaþarý elde büyüttüm.Anne karnýndan düþtü sabah 5 te gittim aldým ki daha anýz emmeye vakti yoktu.90  kg luk bir anneden 1 tek yaþayan yavru Yaþar olduðu için adý Yaþar dýr.10 gün 2 saatte bir gece dahil özel mama ile emzirerek büyüttüm bu köpeði.Bu baþarýlmasý zor bir iþtir,bilgi potansiyel sabýr ister.

Kulaktan dolma sallama bilgileri miþ mýþla sunmak abesle iþtigaldir.Bana bilimsel veri sunun.Oturalým konuþalým...

Ha birde kayýnbiraderime Yaþarýn ilk bebelerinden bir aslan verdim adý EFE(14 aylýk) bugün yarýn kupasýnýda þiltinide fotolar atarým.Seceresi olmasada aslanlar gibi ilk 3 derecesi var.Bilmem baþka söze hacet varmýdýr...

www.kangaltürk.com  ve www.cumhuriyet.edu.tr de ayný bilgi var hangisi orijinal yazar bilemem...
KANGAL ÇOBAN KÖPEÐÝNÝN DÖL VERÝMÝ ÖZELLÝKLERÝ

Kýzgýnlýk gösterme zamaný : Kýzgýnlýklar bütün bir yýla yayýlmakla beraber, belli mevsimlerde yoðunlaþmak tadýr. Kangal köpeklerinde kýzgýnlýk daha çok ilkbahar, yaz ve kýþ mevsiminde görülür. Bu farklýlýðýn muhtemelen bölgesel iklim ve bakým- beslenmeden kaynaklandýðý söylenebilir. Östrus siklusu süresi: Kangal köpeklerinde östrus siklusu gebeliðin olduðu dönemlerde 180 gün civarýndadýr.

Ýlk kýzgýnlýða ulaþma yaþý: Bu köpek ýrkýnda ilk kýzgýnlýk yaþý 13.8 ay dolayýndadýr.

Çiftleþme süresi: Ortalama 20 dakikadýr.

Kýzgýnlýk gösterme oraný: Bu oran bakým-beslenme þartlarý ile çok etkilendiðinden % 64 ile % 94 arasýnda deðiþir.

Gebelik oraný: Gebelik oraný da bakým ve beslenme farklýlýklarýndan dolayý % 64 ile % 94 arasýnda deðiþir.

Ortalama yavru sayýsý: Kangal köpeklerinde bir doðumda ortalama yavru sayýsý 7-8 civarýnda deðiþmektedir.

Ölü doðum oraný : Ölü doðum oraný % 2 ile % l4 arasýnda deðiþmekle beraber, çoklu doðum tipinin artýþý ile birlikte ölü doðum oraný da artmaktadýr.

Yaþama gücü oraný : 15. Gün ile bir yaþ yaþama gücü oraný sýrasý ile % 85 ile % 75 civarýndadýr.

Büyüme : Ortalama doðum aðýrlýðý 550 gr civarýndadýr.

Doðum sayýsýnýn artmasý ile birlikte doðum aðýrlýðý azalmaktadýr. Cinsiyet, ana yaþý, doðum yýlý ve mevsimi doðum büyüklüðü üzerine etkisi önemlidir. Bir yaþ civarýnda ortalama aðýrlýk ise 35-40 kg arasýndadýr. Kangal köpeði yavrularýnda canlý aðýrlýk artýþýnýn en yüksek olduðu dönem 6. ay ile 8. Ay-1 yaþ arasýnda 10.5 kg olarak gerçekleþmiþtir. Yavrularýn 6. Ay sonu aðýrlýðý 1 yaþ canlý aðýrlýklarýnýn yarýsýndan fazladýr. 8. Ay sonu canlý aðýrlýklarý ise 1 yaþ canlý aðýrlýðýndan yaklaþýk 6 kg daha fazladýr.

« Son Dzenleme: Aralk 08, 2007, 16:14:21 s Gnderen: alpinho »

alpinho

« Yantla #22 : Aralk 08, 2007, 16:47:56 s »
Topiði açan olarak tartýþmalarýn gereksiz yere uzamamasý için topiði bir süre(belki tamamen) kilitliyorum.Cevap hakkým var diyen olursa konu baþlýðý belirleyip(mesela kangal standartlarý ) tartýþmaya sunsun.Bu benim köpeklerimin tanýtýmý için açýlmýþ bir topik tartýþmak için deðil.

Saygýlarýmla