Konu: Ürün bölüþümü / maliyet düþürme  (Okunma says 6673 defa)

Joker

• Baðýmlý Üye
  • Özel Üye
  • leti: 277
Ürün bölüþümü / maliyet düþürme
« : Aralk 02, 2007, 22:28:57 s »
Kullandýðýmýz ürünlerin tamamý paket büyüklüðüne göre farklý fiyatla satýlýyor. Bu normal bir durumdur.
Büyük ambajlar ucuz, küçükler pahalý. Ben genellikle büyük olanlarý tercih ediyorum fakat bunlarýn da son kullanma tarihleri,
açýldýktan sonra daha çabuk bozulmalarý nedeniyle en büyük paketi almak olanaksýz.

Sera Florena 250ml 30 YTL, 50ml 8YTL.
5 litre ise canlý bitkide 212 YTL, Yani 250 ml si 30 YTL yerine 10.6 YTL ye iniyor.
Bu ürün güvenilir alýp bölüþüldüðünde; kalitesiz veya sorunlu ürünler fiyatýna gelir.
Alacak olursak ben 3 litresini alabilirim. Bunu ben tek baþýma da alabilirim bozulacaðýný sanmýyorum.

Evleri ayný þehirde olanlar anlaþýp bu iþi baþlatsýnlar. Balýk yemlerinde daha küçük bölüntüler yapýlmasý gerekir.
Ancak gübrelerde 1 litre dahi fazla sayýlmaz. 50 ml lik ambalaja 8 YTL veren 5 katý olan 250 ml ye 10.6 verebilir sanýyorum. 

Yem örneði
Tetra Prima
3kglýk kutu 230 YTL. Bir siteden fiyatýna baktým, belki daha ucuza da vardýr. Bundan 10 tane 1 litrelik çýkar ve 23 liraya gelir.
Halbuki 1 litrelik kutu 55-60 YTL.
75 gramý 5.75YTL ye gelir. 75 gramlýk ambalaj ise 25 YTL.

canlibitki

• Yeni üye
  • *
  • leti: 19
Ynt: Ürün bölüþümü / maliyet düþürme
« Yantla #1 : Aralk 03, 2007, 13:42:06 s »
bende elýmden geldýgý kadar fýatlarda yardýmcý olurum

Joker

• Baðýmlý Üye
  • Özel Üye
« Yantla #2 : Aralk 03, 2007, 18:03:00 s »
bende elýmden geldýgý kadar fýatlarda yardýmcý olurum

Teþekkürler, kimse ilgi göstermese de az önce baþka ürünler de ekleyerek 5kg florena sipariþi verdim.
Sattýðýnýz el yapýmý olarak isimlendirilmiþ  gübrede fosfat var.
Bu akvaryum gübrelerinde asla olmamasý gerek bir katký. Zaten balýk dýþkýlarýndan suda fosfat oluþuyor. Ve su eksiltip
tamamlamalar ile atýlmasý gereken bir bileþiktir. Sera, Hagen ve bilinçli üreticiler bitki katkýlarýna asla fosfat eklemez.
Fosfat istenmeyen alg geliþimde nitrat ile birlikte en önemli bileþiktir.
Gerekli mi? Evet bitkiler için gerekli. Fakat gereðinden fazlasý zaten akvaryumda var.   
« Son Dzenleme: Aralk 03, 2007, 18:03:34 s Gnderen: Joker »

canlibitki

• Yeni üye
  • *
  • leti: 19
« Yantla #3 : Aralk 03, 2007, 18:16:15 s »
Açýk konusmak gerekýr ýse içindeki ürünleri tanýmýyorum fakat forumlarda markalý gübrelerden iki kat daha faydalý olduðunu okuyarak ve kullananlarýn cok memnun kaldýðýný görerek 20 günde ugrasarak test ederek satýsa cýkarmýs bulunmaktayýz.
farký fazlasý ile gördüðümden satýþa çýkardým bende sera kullanýyordum ama artýk asla kullanmam.

Joker

• Baðýmlý Üye
  • Özel Üye
« Yantla #4 : Aralk 03, 2007, 22:11:23 s »
Bende 2 akvaryum var birinde kullanmaya baþladým. Baþlangýçta çok az olan yosun sorununu pek önemsemedim. 5 hafta sonra camlar ve anubias türü bitkilerin üzerini kalýn bir alg tabakasý kapladý.
Diðer akvaryumda florena devam ediyor. Hiç yosun yok. Bu bir deneme ile krar verilecek konu deðil. Fakat fosfat tam bir yosun besini. Bitkiler için de mutlaka gerekli. oraný çok az tutulmuþ olabilir.
Bilemem. Fakat ciddi firmalar asla fosfor bileþenlerini bitki gübresinde artýk kullamýyor. Nedeni balýk dýþkýlarý ve yem artýklarýndan yeterinden fazla fosfat oluþuyor. Yazdýklarým benim gözlemim sonucu
deðil. Son senelerde ortaya çýkmýþ araþtýrmalarýn sonucu bilgi bu.
Sattýðýnýz ürün kaliteli olabilir. Bu konuda bir þey iddia edemem. Ýçeriðinde fosfatý görünce bunlarý yazdým. Bendeki sorunun nedeni baþka da olabilir.
Bunun dýþýnda DEEP marka ucuz bir üründen söz edildi,  içeriði belirsiz. NPK isminde fosfat içeren yerli bir ürün de var.
Bunlarý üretenlerin botanik ve kimya bilgileri olduðunu sanmýyorum. Üretim aþamasýndaki sýrlarý bildiklerini de. Üretilmesin de demiyorum. Devam etmeleri gerekir. Sorunlar ortaya çýktýðýnda ise
nedenlerini araþtýrabilecek labaratuvar ve diðer bilgileri olmadýðýný sanýyorum. Ayrýca hassas ve pahalý canlýlarý olanlarýn da bunlarý kullanarak denek olmalarý iyi bir þey deðil. Nedensiz ölen iki
süper discusumun ölüm sebebinin dahi benzer ürün olabileceðini yazmadým. Çünkü bunu araþtýracak olanaðým yok.
Bu ürünler Türkiyede mutlaka üretilmeli, ama uzun testlerden üreticiler tarafýndan geçtikten sonra satýþa sunulmalýdýr. Þüphelerimden biri de bu. Mutlaka denemiþlerdir, buna inanýyorum,
ama denemelerinin yeterliliðinden þüphe ediyorum.
Ayrýca ithal ürünlerin de hepsinin güvenilir olduðunu iddia etmiyorum. Ancak içlerinde uzun araþtýrmalar sonucu ortaya çýkmýþ ürünler vardýr. Bunlar dahi sorunlu olabilir.
Sizdeki iyi ve kötü geliþimleri üreticilere ve bizlere bildirirseniz ürünün kalitesi çok daha artacak, yurt dýþýnda da pazar bulacaklardýr.   

Nuri Üçüncü

• Baðýmlý Üye
  • Özel Üye
  • leti: 266
  • Ad Soyad: NURÝ ÜÇÜNCÜ
« Yantla #5 : Aralk 16, 2007, 02:34:46 »
Kullandýðýmýz ürünlerin tamamý paket büyüklüðüne göre farklý fiyatla satýlýyor. Bu normal bir durumdur.
Büyük ambajlar ucuz, küçükler pahalý. Ben genellikle büyük olanlarý tercih ediyorum fakat bunlarýn da son kullanma tarihleri,
açýldýktan sonra daha çabuk bozulmalarý nedeniyle en büyük paketi almak olanaksýz.

Evleri ayný þehirde olanlar anlaþýp bu iþi baþlatsýnlar. Balýk yemlerinde daha küçük bölüntüler yapýlmasý gerekir.
Ancak gübrelerde 1 litre dahi fazla sayýlmaz. 50 ml lik ambalaja 8 YTL veren 5 katý olan 250 ml ye 10.6 verebilir sanýyorum. 

Yem örneði
Tetra Prima
3kglýk kutu 230 YTL. Bir siteden fiyatýna baktým, belki daha ucuza da vardýr. Bundan 10 tane 1 litrelik çýkar ve 23 liraya gelir.
Halbuki 1 litrelik kutu 55-60 YTL.
75 gramý 5.75YTL ye gelir. 75 gramlýk ambalaj ise 25 YTL.

Bitki gübreleri hakkýndaki araþtýrmalarým ve gözlemlerim sonucunda edindiðim bilgiler, sývý gübrelerin 1yýl kadar özelliklerini korumalarý, bu yüzden gübre alýnýrken bu süre sonunda bitirilecek kadar alýnmasý gerekli. Ayrýca kesinlikle ýþýk almayacak bir yerde tutulmalýdýr.

Balýk yemleri ise en çok 4-5 ay vitamin ve besin deðerini koruyabiliyor. Bundan sonra yemlerin sadece tokluk veren fakat hiç bir besin ve vitamin özelliði kalmýyor. Bu yüzden balýk yemlerini birkaç çeþit ve az miktarlarda alýnmasý daha doðru. Bizzat Sera,  Tetra ve diðer kaliteli yem üreticileride, amatör akvaristlere bu þekilde tavsiyelerde bulunmaktadýr. KESÝNLÝKLE YEMLERÝN AÐZI HAVA GEÇÝRMEYECEK ÞEKÝLDE KAPATILMALI  VE KARANLIKTA SAKLANMALIDIR.