Konu: Hagen Marka Kum  (Okunma says 10683 defa)

Ugur22

• Üye
  • **
  • leti: 21
Hagen Marka Kum
« : Aralk 03, 2007, 16:36:00 s »
Kurmayý planladýðým Iwagumi stili bir akvaryum için Hagen Marka Akvaryum kumu almayý düþünüyorum.Akvaryumum 50*15*25(h) ebatlarýnda ve bitki olarak Eleocharis parvula,Riccia fluitans  ve ya Hemianthus callitrichoides  ekeceðim.Satýn almayý düþündüðüm ürünün linki aþaðýda.tabanda sadece bu kumu kullanmam iþimi görür mü?

http://www.otuz.com/product_info.php?products_id=24752

Teþekkürler...

Ugur22

• Üye
  • **
Ynt: Hagen Marka Kum
« Yantla #1 : Aralk 04, 2007, 18:27:04 s »
Ýki günde 10 görüntülenmeye karþý þu konuya bir cevap yazan olmamasý gerçekten çok acý.

Joker

• Baðýmlý Üye
  • Özel Üye
  • leti: 277
« Yantla #2 : Aralk 04, 2007, 20:55:37 s »
Bu kumu birçok yerde gördüm.Bazý akvaryumcular satýþ akvaryumlarýnda balýklarý güzel gösterdiði için zeminde sadece bu kumu kullanýyorlar.
Kuvars ile bu kumun karýþýmýnýn kullanýldýðý bitki akvaryumlarý da gördüm. Hiç kullanmadýðým için, deneyimim yok, fazla birþey yazamýyorum.
Suya salým yapmadýðý için discus akvaryumlarýna öneriliyor. Verdiðin linkte demir içerdiði de yazýlmýþ, ve Hagen güvenilir ürünleri olan Kanada
firmasý. Bitki gübreleri de baþarýlý. kg fiyatý 2.5 YTL uygun. Ayný fiyata aquaclay de var. Ýkisinin de sorunu olacaðýný sanmýyorum.

Seçtiðin bitklerin özellikle Hemianthus callitrichoides, kuma tutunabilmesi için daha ince taneli kum da seçebilirsin. Ya da bu kuma 1 mm
boyutunlarýnda küçük kuvars karýþtýr. Hagen'in yoðunluðunu bilmiyorum. Aquaclay ve terrasit gibi düþükse ve karýþtýracaðýn ince kuvars
yoðunluk farký dýþýnda dýþýnda ince taneli olduðundan hagenden daha alt tabakaya gidebilir. Þu an aklýma gelen bunlar.   

fqwfwqf

• Yeni üye
  • Özel Üye
  • leti: 18
« Yantla #3 : Aralk 04, 2007, 20:56:58 s »
Sadece bu kumu kullanmak yerine tabana dere kumu veya sera floredepot kullanmanýz ileride sorun çýkarmayacaktýr.Ayrýca prodac fertil plates adlý ürünü tavsiye ediyorlar.Ben denemedim ama demir ve diðer minareller bakýmýndan zengin bir ürün.

Ugur22

• Üye
  • **
« Yantla #4 : Aralk 04, 2007, 21:19:44 s »
teþekkürler.

alpinho

« Yantla #5 : Aralk 05, 2007, 04:13:31 »
Hagen kaliteli ve yeterli bir üründür.Tabana diðer arkadaþlarýn bahsettiði ürünlerden ilk katman olarak koymanýzda fayda vardýr.

admin

• Baðýmlý Üye
  • Kurucu Üye
  • leti: 1.624
  • Ad Soyad: Birkan Tatar
« Yantla #6 : Aralk 05, 2007, 09:28:26 »
Bu arada ayný ürün www.canlibitki.com 'da da uygun bir fiyata satýþa girmiþ. Kg fiyatý 2.2 YTL

Ugur22

• Üye
  • **
« Yantla #7 : Aralk 05, 2007, 17:38:51 s »
Teþekkürler Birkan Bey ancak bu sitede kredi kartý taksit seçenekleri çok kýsýtlý.O yüzden tercih edemeyeceðim.

sehitler_diyari

• Yeni üye
  • *
  • leti: 17
« Yantla #8 : Aralk 18, 2007, 04:02:33 »
Ben  açýkcasý dere kumundan  çok memnunum. Artý Kargo ile kum  getirtme iþi epey pahalý olsa  gerek. Çünkü aðýr bir madde. Profesyönel anlamda kullanýlmak amaçla alýnmasýný öneririm Amatör kiþiler için fazladan harcama olabilir.Bitkiler için kötü en kötü taban  malzemesi olarak benim düþüncem midye kýrýðý ve kuarz kumdur.

aqua_boy

• Baðýmlý Üye
  • Ýçerik Geliþtirici
  • leti: 263
  • Rainbow
  • Ad Soyad: Cenk Sinor
« Yantla #9 : ubat 01, 2008, 13:43:48 s »
Ben bahsi geçen ürünü kullanýyorum ve çok memnunun hele ki iwagumi yapýyorsanýz taban bitkilerini derekumu,aquaclay gibi kumlara dikmek zor olacaktýr hagen siyah küçük taneli ve ekim dikim çok rahat oluyor ...