Konu: 2lt Nanomun Hikayesi...  (Okunma says 33449 defa)

admin

• Baðýmlý Üye
  • Kurucu Üye
  • leti: 1.624
  • Ad Soyad: Birkan Tatar
Ynt: 2lt Nanomun Hikayesi...
« Yantla #15 : Mays 29, 2007, 17:30:56 s »
Onlinebitki hemiathuslarý bir sünger üzerinde yetiþtirilmiþ olarak gönderiyor. Süngerden bitkiyi sökemiyorsunuz çünkü kökleri kopuyor. Ben de bu 5cm yükseklikteki süngeri 1cm'de alçak olacak ve kökleri fazla yýpratmayacak þekilde kesip süngeriyle diktim. Üredikçe süngerden taþarak kuma tutunuyorlar.

Havuza çuvalla gelen taþ göz taþýdýr  ;D Göz taþý, yosun oluþmunu engellemek için kullanýlan kimyasal bir malzemedir. Canlýlara zararý olur ve sanýrým suda erir.

Ben taþ-kaya sorunumu Malatya'nýn her yerinden ve apartmanýmýzýn 20 metre uzaðýndan da geçen su kanllarýndan hallediyorum. Özellikle sonbahara doðru su vermeyi kestikleri için kanalda bir sürü güzel taþ bulunabiliyor. Bence doðadaki hemen hemen her taþ uygun olacaktýr. Suyu boyamamasýna dikkat edilmek þartýyla. Özellikle sudan alýnmýþ taþlar güvenli oalcaktýr. Kütükler için de salýným yapmayanlarý derelerde bulunur sanýrým.

Hikayeyinin bir hafta içinde devamýný yazarým galiba. Hem o zamana kadar þimdiki hali de toparlanýr biraz belki.

beter800

• Yeni üye
  • *
  • leti: 19
« Yantla #16 : Haziran 16, 2007, 21:31:20 s »
Geçmiþ olsun ama serüvenini okumak çoook güzeldi, bi ara film izler gibi oldum:-) Saolasýn!

admin

• Baðýmlý Üye
  • Kurucu Üye
« Yantla #17 : Haziran 22, 2007, 19:05:40 s »
Uzuunca bir aradan sonra devam edeyim dedim. Aslýnda pek birþey olmadý. Gidip yine ayný quartz kumdan ve busefer tabana sermek için daha steril gördüðüm Sera Florenetta A tabletten aldým. Akvaryumu doldurdum ve bitki enkazýný diktim. Þu an rotalalar çok iyi durumda. Hemiathuslar da yavaþ yavaþ toparlanýyor. Akvaryuma bir de vatoz eklendi. Þu an hala Güneþ ýþýðýndan dolayý yosunla baþým dertte.

abdullahdogan

• Üye
  • **
  • leti: 57
« Yantla #18 : Austos 10, 2007, 11:44:30 »
Çok cabuk büyümüþler bu bitkiler böyle çabuk büyürmü? Bendeki bitki fazla popüler bir bitki degil heralde :d    Neyse admin arkadaþýn nanosu mükemmel olmuþ. 
« Son Dzenleme: Kasm 23, 2007, 10:28:17 Gnderen: alpinho »

kasanga

• Yeni üye
  • *
  • leti: 5
« Yantla #19 : Kasm 20, 2007, 17:50:58 s »
Arkadaþým eline saðlýk, ama yazarlýðýda denemelisin
anlatýmýn çok iyi, okumasý da oldukça keyifliydi

teþekkürler

admin

• Baðýmlý Üye
  • Kurucu Üye
« Yantla #20 : Kasm 21, 2007, 17:10:43 s »
Teþekkürler. Yazarlýk sevdam var aslýnda ;D Fen lisesinden ayrýlýp anadoluya geçerek EA'cý olup hukuk okuma sevdam da vardý ama üþendim, eczacýlýkta karar kýldým. (ne alakaysa)

Bitkilerin de saðý solu belli olmuyor iþte...Bir bakarsýn çok uzamýþ bir bakarsýn hiç uzamamýþ :D

2 aydýr büyük akvaryumun suyunu da deðiþtirmiyoruz. Oof ooof nitrat 30'u geçti valla. Sitede yazý yazmaktan sýra gelmedi.
« Son Dzenleme: Kasm 23, 2007, 10:27:04 Gnderen: alpinho »

aqua_boy

• Baðýmlý Üye
  • Ýçerik Geliþtirici
  • leti: 263
  • Rainbow
  • Ad Soyad: Cenk Sinor
« Yantla #21 : Kasm 23, 2007, 07:44:04 »
 ;D Gerçi bitkiler nitratý yok etmezmi bitkili akvaryumda dip çekimi yapýlýrmý  ::)

admin

• Baðýmlý Üye
  • Kurucu Üye
« Yantla #22 : Kasm 23, 2007, 17:26:27 s »
Bitkiler bütün nitratý çekemez elbette. Balýk sayýsý ve yemleme ile de ilgili. Dip çekimi sýk bitkili tanklarda yapýlmamalý. Ben artýk kum pipeti kullanmayacaðým mesela.

aqua_boy

• Baðýmlý Üye
  • Ýçerik Geliþtirici
  • leti: 263
  • Rainbow
  • Ad Soyad: Cenk Sinor
« Yantla #23 : Kasm 23, 2007, 17:29:35 s »
güzel fikir seranýn vardý diye biliyorum ...

serhatturks

• Yeni üye
  • *
  • leti: 5
« Yantla #24 : Aralk 02, 2007, 13:32:08 s »
Birkan Bey yazýyý büyük bir zevkle okudum.

Yosunlanma probleminiz sanýrsam ýþýk ile ilgili. Neyse bu bir tecrübe olmuþ size. Bende bir malatyalý ve senelerce babamla beraber malatyaya mal satan biri olarak heyecanlandým doðrusu. Senelerce Emeksiz Orman Çiftliði'ne mal satmýþtýk. Þu anda oðlu ilgileniyor diye biliyorum. Malatya'nýn en eski akvaryumcularýndandýr. Eðer yolunuz düþerde uðrarsanýz lütfen Ýstanbul Beta Akvaryum'dan Þerif ve Oðlu Serhat'ýn Selamý var derseniz çok memnun olurum.

Yeni maceralarý bekliyoruz.

Saygýlarýmla,

Ugur22

• Üye
  • **
  • leti: 21
« Yantla #25 : Aralk 03, 2007, 15:39:42 s »
Güzel bir deneme olmuþ.

admin

• Baðýmlý Üye
  • Kurucu Üye
« Yantla #26 : Aralk 03, 2007, 16:19:52 s »
Birkan Bey yazýyý büyük bir zevkle okudum.
Bende bir malatyalý ve senelerce babamla beraber malatyaya mal satan biri olarak heyecanlandým doðrusu. Senelerce Emeksiz Orman Çiftliði'ne mal satmýþtýk. Þu anda oðlu ilgileniyor diye biliyorum. Malatya'nýn en eski akvaryumcularýndandýr. Eðer yolunuz düþerde uðrarsanýz lütfen Ýstanbul Beta Akvaryum'dan Þerif ve Oðlu Serhat'ýn Selamý var derseniz çok memnun olurum.
Saygýlarýmla,

Selamýnýzý söylerim. Evet artýk iþlerle Cemal Abi ilgileniyor. Babasý da genelde dükkanda oturuyordu yazýn :) Sitedeki Günlük(blog) bölümünü ayarlayýnca çok daha fazla macera yazacaðým  ;D

FATÝH26

• Yeni üye
  • *
  • leti: 3
« Yantla #27 : Aralk 20, 2007, 14:25:44 s »
Birkan bey ne yalan söyliyeyim sizden gördüm özendim. Mika kaptan hemen aldým ama 50 ykr fazla vererek. Nanomu kurdum ama sizinki kadar güzel durmadý. Ýçinde küçük bir çýnar dalý, yeni budanmýþ bacopa var, java moss aldým ama nasýl eksem bilmiyorum. Siz gübre filan kullandýnýzmý acaba?

admin

• Baðýmlý Üye
  • Kurucu Üye
« Yantla #28 : Aralk 20, 2007, 18:00:54 s »
O zamanlar Tropical sývý gübre kullanmýþtým. Sera Florena da kullandým bir süre galiba. CO2 ihtiyacý içinse sývý karbon Seachem Excel kullandým.

lrrtm1

• Yeni üye
  • *
  • leti: 1
« Yantla #29 : Mart 09, 2008, 02:09:06 »
bravo eline saðlýk