Konu: 2lt Nanomun Hikayesi...  (Okunma says 33447 defa)

rossi_46

• Yeni üye
  • *
  • leti: 2
Ynt: 2lt Nanomun Hikayesi...
« Yantla #30 : Nisan 08, 2008, 22:12:21 s »
çok süper olmuþ ellerinize saglýk

Bvarisli

• Baðýmlý Üye
  • Süper Moderatör
  • leti: 671
  • Ad Soyad: Barýþ VARIÞLI
« Yantla #31 : Mays 12, 2008, 00:09:49 »
Birkan hem konuyu güncellemek olsun (gerçi biraz geç oldu sanýrým o tanktan eser kalmadý) hemde bir sitem olsun diye bir mesaj atayým dedim. Neden sitem aslýnda sitem de denemezde tam adý aklýma gelmedi uykum var. Senin bu maceran bana 3. akvaryumu kurma sevdasý verdi. Aslýnda tam akvaryum bile denemez. O kaplardan edineceðim yakýnda ve malzemeleri toparlayýp seninki gibi birþeyler yapacaðým. Sanýrým sadece Hemiathus callitrichoides kullanacaðým ama bana belli olmaz maymun iþtahlýyýmdýr baþka bitkide ekleyebilirim. Tabanda da siyah kum altýnada bir iki katký maddesi düþünüyorum. Bakalým nasýl ve ne zaman olacak.

aqua_boy

• Baðýmlý Üye
  • Ýçerik Geliþtirici
  • leti: 263
  • Rainbow
  • Ad Soyad: Cenk Sinor
« Yantla #32 : Mays 14, 2008, 10:21:10 »
Barýþ Abi ne yalan söyliyeyim bende de var 2lt nano(tabi aklýmda)

Bvarisli

• Baðýmlý Üye
  • Süper Moderatör
« Yantla #33 : Mays 14, 2008, 11:35:52 »
 Þekil olarak çok güzel birþey tek parça olmasý görselliði arttýrýyor zaten þirinmi þirin birþey :D Ben mazleme tedariðine baþladým yavaþ yavaþ kumdur kum altýna koymak için laterittir falan hazýr ama hala eksiklerim var. Hatta Cuba bile var bir arkadaþta istersen göndereyim dedi de o zamana kadar nerde muhafaza edeceðim iþte.

admin

• Baðýmlý Üye
  • Kurucu Üye
  • leti: 1.624
  • Ad Soyad: Birkan Tatar
« Yantla #34 : Mays 14, 2008, 16:45:17 s »
Bana da þevk geldi. Ben de tekrar bir 2lt nanoya yelken mi açsam :)

mrtcnbyz

• Yeni üye
  • *
  • leti: 9
« Yantla #35 : Haziran 14, 2008, 12:34:07 s »
Yazýyý okumak çok zevkli oldu, sadece yaþamanýz deðil anlatým biçiminizde çok güzelmiþ. ;)

admin

• Baðýmlý Üye
  • Kurucu Üye
« Yantla #36 : Haziran 15, 2008, 14:58:01 s »
Teþekkür ederim. Onur duydum :)

Bvarisli

• Baðýmlý Üye
  • Süper Moderatör
« Yantla #37 : Haziran 16, 2008, 12:05:35 s »
 Tam seninki gibi bir nano kurma hayalleri ve malzeme arayýþýndayken dün göle yüzmeye gittik. Tabandaki bitkileri görünce kafamda bir þimþek çaktý acaba nano ya alsam nasýl olur diye. Sonra dedimki yine kendi kendime habitatlar uyuþmaz bitkiye yazýk olur derken iznik gölü biotop'u kurmaya karar verdim :D . Bulabildiðim poþetlere 4 çeþit bitki bolca kum, kaya, çakýl taþý doldurdum 1,5 litrelik bir pet'e de gölden su doldurdum bu günde akvaryumu alýp kuracaðým. Minik birþey olacak ama muhtemelen güzel olacak. Kurduktan sonra fotoraflarý yayýnlarým.
« Son Dzenleme: Haziran 16, 2008, 12:06:01 s Gnderen: Devletabi »

admin

• Baðýmlý Üye
  • Kurucu Üye
« Yantla #38 : Haziran 16, 2008, 17:41:12 s »
Çok iyi düþünmüþsün abi bence. Yerel biyotoplarýn yapýlmasý ülkemiz için hobiye bir kazançtýr bence.

Bvarisli

• Baðýmlý Üye
  • Süper Moderatör
« Yantla #39 : Haziran 16, 2008, 22:54:04 s »
 Hemde ne kazanç bedavaya yeni bir bitkili akvaryumum oldu :P Þaka bir yana gerçek ten biyotop kurulacaksa bence insan önce yakýn çevresine bakmalý gerçekten çok hoþ þeyler bulunabiliniyor. Ben bir saat kadar önce kurdum sistemi bakalým bitkiler adapte olabileceklermi. Resminide koyayým baride geliþim yada gerilemeyi takip edebilelim.

aqua_boy

• Baðýmlý Üye
  • Ýçerik Geliþtirici
  • leti: 263
  • Rainbow
  • Ad Soyad: Cenk Sinor
« Yantla #40 : Haziran 16, 2008, 23:09:54 s »
Abi felaket güzel olmuþ ... Ýçinede at 2-3 tane gambusya ... Tam biotop olsuun ..

Bvarisli

• Baðýmlý Üye
  • Süper Moderatör
« Yantla #41 : Haziran 16, 2008, 23:23:20 s »
Abi felaket güzel olmuþ ... Ýçinede at 2-3 tane gambusya ... Tam biotop olsuun ..
Saðol Cenk. Daha tankýn birinci günü bile deðil kuralý birkaç saat oluyor ve bitkilerin yaþayacaðýndan þüpheliyim. Üstelik gh:20 kh:23 çýktý gambus'ya bu deðerlerde yaþayabilirmi. Yaþayabilse bile Bursa'da endlers bile bulamazken Gambusya'yý nereden bulurum allah bilir :D

katmeroglu

• Yeni üye
  • *
  • leti: 1
« Yantla #42 : Nisan 20, 2009, 22:12:24 s »
Çok yararlý bilgiler.Elinize saðlýk sn.Admin  ;D