Öncelikle kazananý ve yarýþmayý katýlýmsýz býrakmayan herkesi tebrik etmek istiyorum.
Dediðim gibi 5 Haziranda yorumlarý ve puanlarý teslim ettim.
Yarýþma ile ilgili bir kaç genel yorumda bulunmak istiyorum.
Öncelikle bu iþ zevk meselesi olduðu için sonuçlar sizi þaþýrtabilir. Elimde AGA'nýn yarýþma kataloðu var, 1000'e yakýn fotoðraf mevcut. Sevdiðim bir tank 200. olurken, eh dediðim, birkaç yönünü rahatlýkla eleþtriebileceðim bir tank 1. olabiliyor. Bunu normal karþýlamak lazým.
Bir diðer nokta yorum yaparken çok net olmayan durumlar hariç olabilidiðince yönlendirici yorum yapmamaya çalýþtým. Yani bu kötü görünmüþ dedim ancak bunu böyle yaparsanýz iyi olur demedim, çünkü kiþinin yaratýcýlýðýný kalýplara soktuðumu hissediyorum.
Sabýr ve ýsrar etmediðimiz için ne yazýk ki akvaryumlarýmýz yurt dýþýndaki yarýþma akvaryumlarý ayarýnda olamýyor. Yine de geleceði parlak tanklar görmek beni sevindirdi.
Akvaryumda görünen ýsýtýcý ve filtre, silecek gibi þeyleri yorumlarýma katmadým bunlardan puan da kýrmadým.
Beni en çok üzen konu arkafonlar oldu. Arkafon seçimleri hatalý, kullanýlmasý gerekli durumlarda kullanýlmamýþ veya yanlýþ kullanýlmýþ arkafonlar çok sayýda. Bitkili bir akvaryuma bitkili bir arkafon koymak güzel bir parfümü deodorant kokusuyla boðmak gibi. Bir de deniz canlýlarýndan oluþan arkafonlar var ki
Arkafonlardan puan kýrdým ancak 10'dan fazla fotoda arkafon hatasý (bence) bulunduðu için herseferinde tekrar etmeyip genel yazmak istedim ve yorumlarda belirtmedim.
Saygýlar,