Konu: Asya Bitkili Nano Biyotobum  (Okunma says 21486 defa)

akvaryumtutkusu

• Üye
  • Özel Üye
  • leti: 46
Asya Bitkili Nano Biyotobum
« : Mays 28, 2007, 23:08:46 s »
Merhabalar....

Sayýn hobiciler sizlere kurduðum Nano Asya Biyotobundan enstantaneler sunuyorum.Yakýnda videosunu da yükleyeceðim.

Saygýlar...

AKVARYUM ÖZELLÝKLERÝ;

ÇALIÞMANIN BAÞLIÐI :Asya bitkili biyotobu

KURULUM TARÝHÝ :15.02.2007

TANK EBATI :30*30*30 cm

HACÝM :25 litre

TABAN MALZEMESÝ :Altta 1,5 cm kalýnlýkta humuslu çiçek topraðý ve torf, üstünde 3 cm kalýnlýðýnda dere kumu, 2 cm kalýnlýðýnda beyaz kuvartz kum.

DEKOR :Birkaç ufak kütük

TEKNÝK;

FÝLTRASYON :Bitkiler sirkülasyon amaçlý bir süre iç filitre/kafa motoru kullandým.Þimdi filitre yok.

HAVALANDIRMA :Yok.

ISITMA :Yok. (Kaloriferli ortam)

IÞIKLANDIRMA :23 wattlýk, 6500 Kelvinlik, 1350 lümenlik, kompakt
floresan, günde 12 saat aydýnlatma. (arada 3 saat kapalý, ara var.)

DÝÐER ;DIY mayalý sistem non stop CO2 verimi.Hafta 2 defa DIY sývý gübre. 6.5 PH, 25 mg/lt CO2, NO3 5-10 mg/lt, 24 derece sýcaklýk.GH:9, KH:5

CANLILAR;

BÝTKÝLER : Eleocharis Parvula. Hygrophila polysperma Ceylon (Zeytin), Rotala Rotundýfolýa

BALIKLAR : Barbus Titteya, (3) Trigonostigma heteromorpha (7) (rasbora)

DÝÐER ÝÞLEMLER ; Haftada bir %25 su deðiþimi, akvaryum camlarýnýn silinmesi, günde 2 defa kaliteli yem ile yemleme, gerekirse bitki bakým ve budamasý.

MALÝYETÝ ;Toplamda 60YTL

FOTOÐRAF BÝLGÝLERÝ ;Orjinali:2592*1944 piksel, Flaþ Yok,Samsung VP-D 6050Ý, Tripot, Fotoðraflarda kýrpma ve rotuþ yok.

gulay

• Üye
  • **
  • leti: 95
Ynt: Asya Bitkili Nano Biyotobum
« Yantla #1 : Mays 29, 2007, 11:32:29 »
Elinize saðlýk, çok saðlýklý görünüyor bitkiler ve balýklar. Düzenli bir bakýmla büyütüldükleri belli... Yalnýz söylemeden edemeyeceðim, sizin Eleocharis Parvula'lar bende aþýrý biçimde çim biçme makinasýyla þöyle bir üzerlerinden geçme isteði uyandýrdý ;D. Þaka bir yana, sanýrým bu his bu çimensi bitkilerin tank boyuna göre biraz uzun kalmasýndan kaynaklanýyor. Boyu 50 cm+ tanklarda bu bitkiler ön planda kýsa boylu çimler gibi görünmekte. Bu etkiyi kýrmak için öne koyduðunuz küçük kayalarýn biraz daha büyüklerini (2-3 adet) uygun yerlere daðýtmak yeterli olur bence. Böylece hacmi gitgide daraltan bitki yoðunluðundan, kayalarýn çevresini sarmýþ kendiliðinden ortamýný bulmuþ bitkilere doðru bir geçiþ yapýlabilir. Saygýlar,

halit2

• Baðýmlý Üye
  • Özel Üye
  • leti: 256
  • Ad Soyad: Halit DEÐER
« Yantla #2 : Mays 29, 2007, 13:50:49 s »
Harikasýn.Ýlk kurulduðu günden bu yana takipçisiyim.Yanlýz bi sorum olacak.Acaba hiç yosun sýkýntýsý atlatmadýnýz mý?Alg yiyen hiçbir balýk, canlý yok.

admin

• Baðýmlý Üye
  • Kurucu Üye
  • leti: 1.624
  • Ad Soyad: Birkan Tatar
« Yantla #3 : Mays 29, 2007, 17:34:23 s »
Çok güzel bir akvaryum. Benim gördüðüm sorunlar þöyle : Sadece arka ve ön plan bitkileri kullanýlmýþ. Eleochrisler biraz azaltýlarak ortaya da bir þeyler düþünülmeli. Bir de biraz daha kýrmýzýlý bitkiler çok daha fazla güzellik katar bence.

akvaryumtutkusu

• Üye
  • Özel Üye
« Yantla #4 : Mays 29, 2007, 19:37:56 s »
Merhabalar...

Yorumlara teþekkürler.

Gülay haným hakikaten bað makasý ile akvaryuma daldým ve akvaryumun bir tarafýna eðimli þekil verdim.Geliþim bayaðý iyi seviyede.Tabii daha deðiþik dizayn çalýþmalarý yapýlabilir.

Halit kardeþ, akvaryumda bu güne kadar yosun yani alg problemi ile karþýlaþmadým.Tabii bunda bitkilerin güzel geliþmesinin yanýnda CO2, ýþýk ve gübleme sisteminin iyi ayarlanmasýnýn/sistemin oturmasýnýn etkisi büyük.

Birkan kardeþ, akvaryum nano boyutlarda olduðundan 2 veya 3 çeþitten fazla bitki çeþidi kullanýrsanýz akvaryumu çoðunlukla boðmuþ olursunuz.Kýrmýzý bitki zaten arka planda rotala var ve zamanla nar gibi kýzaracak/kýzarýyor.

Saygýlar.

ossan

• Yeni üye
  • *
  • leti: 4
« Yantla #5 : Mays 29, 2007, 20:00:46 s »
Eleocharis Parvula üsten budandýðýnda budandýðý yerden büyümeye devam mý ediyor?Eðer öyleyse ön plan için harika bir bitki.

admin

• Baðýmlý Üye
  • Kurucu Üye
« Yantla #6 : Mays 30, 2007, 15:11:48 s »
Ben pek anlatamadým galiba. Orta plan gerçekten nanoda zor olur ama arkaplandakileri biraz artýrýp öne eðimli keserseniz daha þýk olur sanýrým. Akvaryumun boyutlarý resimlerden pek anlaþýlamadýðý için en iyisini siz yapacaksýnýzdýr zaten. Acaba 23 wattlýk floresanýnýz nasýl birþey biraz açýklayabilir misiniz ? Ben hiç görmedim de.

akvaryumtutkusu

• Üye
  • Özel Üye
« Yantla #7 : Mays 30, 2007, 15:48:13 s »

Evet zaten ileride arka planda yer alan rotalla ve limonu biraz öne doðru eðimli kesip þekil verecektim.Biraz daha geliþimlerini bekliyorum.Yine de önerin için saðol.Bu arada 23 wattlýk kompakt floresan hepimizin eko ya da tasarruf ampulü diye bildiði kendinden balanslý ve starterli 5-10 liraya satýlan çeþitli lümenlerdeki ve Kelvinlerdeki ampüllerdir.

Eleocharis Parvulanýn  budandýðý yerden büyümesine yavaþlayarak ve yayýlarak devam eden bir bitki olduðunu gözlemlerime dayanarak söyleyebilirim.

Saygýlar.
« Son Dzenleme: Mays 30, 2007, 15:51:11 s Gnderen: akvaryumtutkusu »

admin

• Baðýmlý Üye
  • Kurucu Üye
« Yantla #8 : Mays 31, 2007, 12:25:41 s »
Anladým philiphs 23 watt ben de kullanmýþtým yeni aklýma geldi. Bitkinin budanabilmesi ilginçmiþ gerçekten.

eray

• Yeni üye
  • *
  • leti: 1
« Yantla #9 : Haziran 01, 2007, 00:24:39 »
Tek kelime ile harika.

Nuri Üçüncü

• Baðýmlý Üye
  • Özel Üye
  • leti: 266
  • Ad Soyad: NURÝ ÜÇÜNCÜ
« Yantla #10 : Haziran 02, 2007, 01:38:10 »
Çok güzel bir biotop olmuþ. Tebrikler.

akvaryumtutkusu

• Üye
  • Özel Üye
« Yantla #11 : Haziran 04, 2007, 17:02:44 s »
Merhabalar...

Asya biyotobumun genel bir fotosu ile video linkini veriyorum.

Keyifli seyirler...

Video linki;

http://www.youtube.com/watch?v=kBSmgBSWQfU

Genel fotoðraf;

admin

• Baðýmlý Üye
  • Kurucu Üye
« Yantla #12 : Haziran 09, 2007, 17:43:26 s »
Acaba akvaryumunuzda dip çekimi ihtiyacý hissediyor musunuz?

akvaryumtutkusu

• Üye
  • Özel Üye
« Yantla #13 : Haziran 10, 2007, 11:56:59 »
Merhabalar...

Ben bitkili hiç bir akvaryumumda bu güne kadar dip temizliði yapmadým.Zaten yapmamada gerek yok, akvaryum nitrat açlýðý çekiyor.Yani dipteki nitratý vs.bitkiler gübre olarak kullanýyor.(Balýklar da az/normal sayýda olduðundan ve küçük olduðundan balýk dýþkýsý gübre oluyor.)Amonyak 0, Nitrit 0, nitrat 5-10mg/lt

akvaryumtutkusu

• Üye
  • Özel Üye
« Yantla #14 : Haziran 14, 2007, 09:52:33 »
Ýyi günler...

Nano asyo biyotobundaki kiraz barbuslarýn yavruladýðýný farkettim.Yavrulardan bazýlarý sanýrým 2-3 haftalýk, bazýlarý da 2-3 günlük, 2-3 günlük olanlar e.parvulalarýn arasýnda kaybolduklarýndan görüntü almak zor.Artemia  ve  toz yem ile besleniyorlar ve saðlýklýlar.

1 dakikalýk videolarýný da ekliyorum.

Alttaki fotoda en yukarýdaki anneleri, ortadaki flu çýkan kiraz babasý ve babanýn hemen altýndaki küçük te yavrularý

http://www.youtube.com/watch?v=KLG9423dfOo