Konu: Egoria densa ve balýklar! YARDIM  (Okunma sayýsý 5708 defa)

muratulper

• Ãœye
  • **
  • Ýleti: 23
Egoria densa ve balýklar! YARDIM
« : Þubat 27, 2008, 22:51:54 ös »
Sevgili arkadaþlar, merhaba hepinize. Akvaryumumda canlý doðuran cinsi balýklar mevcut. Egria densa bitkilerim var. Daha önceden hiçbir sorun yaþamama raðmen, velifera yavrularýný bu büyük akvaryumuma aldýktan sonra sanýrým yapraklarýný yemeye baþladýlar. Bu yüzden dolayý bitkilerin yapraklarý gitti, sap gibi kaldý caným bitkiler. Ne yapmamý önerirsiniz. Teþekkür ediyorum þimdiden.

quipu

• Ãœye
  • Süper Moderatör
  • Ýleti: 162
Ynt: Egoria densa ve balýklar! YARDIM
« Yanýtla #1 : Þubat 27, 2008, 23:14:55 ös »
Bendekiler de java mossu yiyorlar benim de öneriye ihtiyacým var ???

admin

• Baðýmlý Ãœye
  • Kurucu Ãœye
  • Ýleti: 1.624
  • Ad Soyad: Birkan Tatar
« Yanýtla #2 : Þubat 28, 2008, 10:29:28 öö »
Balýklarýnýzý deðiþtirin ;D Elodeanýn yendiðini ilk defa duyuyorum

quipu

• Ãœye
  • Süper Moderatör
  • Ýleti: 162
« Yanýtla #3 : Nisan 23, 2008, 16:51:30 ös »
Geçici bir durum bu molinin gitmesinden sonra bir süre daha didikledier ve býraktýlar. Sanýrým daha önce bitki görmediklerinden

Joker

• Baðýmlý Ãœye
  • Özel Ãœye
  • Ýleti: 277
« Yanýtla #4 : Nisan 23, 2008, 22:18:14 ös »
Molyler herbivorous hayvanlardýr. Bu hindular, akvaryumda karma yemleri yeseler de asýl özellikleri bitki ve alglerle beslenmektir. Özüne dönmüþ keratalar. Doðru yapmýþlar. ;D
Ancak,,,,, eledoalarýnýz baþka nedenlerle sap gibi kalma olasýlýðý daha fazla.
Lambalarýn yaþý, günlük yanma süreleri gibi koþullarýnýz deðiþmedi ise, suyununuzun özellikleri, iyi geliþtikleri döneme göre deðiþmiþtir. Kedi her zaman ciðer bulamaz.
Bitki ve hayvan yoðunluðunuzu bilmiyorum ama 10-20 moly, sürekli geliþen saðlýklý eleoalarý diðer verdiðiniz yemler ile birlikte yiyip bitiremez.
Onlar için beslenme önceliði kullandýðýnýz yemdir. Bitkilerinizi yemek ise hobyleri. :D 
Molylerin çok sevdiði, çok ucuz ve çok kaliteli bir yem var. Tropical'in VEGETABLE isimli pul yemi. Tabi bunun dýþýnda Tetra, Sera vsnin de uygun yemleri mevcut.

Eledolarýn yok olma nedeni ise bence molyler deðil.

admin

• Baðýmlý Ãœye
  • Kurucu Ãœye
  • Ýleti: 1.624
  • Ad Soyad: Birkan Tatar
« Yanýtla #5 : Nisan 24, 2008, 16:42:36 ös »
Bülent Abi'ye her konuda katýlýyorum. Elodealar olumsuz þartlarda eriyip solunca yenmiþ gibi duruyor hakikaten. Yapraklarýn uçlarý gidiyor. Ben otçul balýklarýn pek elodeayý sevdiklerini duymadým. Vegetable yemini ben de kullandým fiyat/performans olarak gayet iyi. Þu an Sera Vipan kullanýyorum. Biraz üst seviyesi denebilir.

dentist

• Yeni üye
  • *
  • Ýleti: 8
« Yanýtla #6 : Mayýs 02, 2008, 20:33:14 ös »
Elodealar saðlam yaðraklý bitkilerdir canlý doðuranlarýn bunlarý zarar verecek derecede yemesi pek mümkün deðildir büyük ihtimalle bitkileriniz zayýflamýþ olabilir çeþitli nedenlerde ötürü

Mtüfekyapan

• Yeni üye
  • *
  • Ýleti: 1
« Yanýtla #7 : Mayýs 04, 2008, 12:46:22 ös »
Merhabalar,

Ben Aranýza yeni katýldým. Konu tanýdýk gelince birkaç kelimede ben yazmak istedim. Ben de uzun süredir canlý doðuranlar besliyorum. Mollyler ve onlarýn kýrmasý olarak üretilen velifera balýklarý yosunlarý yemeyi seven balýklar. Eledea bitkileriniz zayýfladýysa ve akvaryumunuzda balýklar için uygun yosun yoksa balýklarýnýz bitkilerinizi yerler. Akvaryumunuza küçükte olsa dekorlar alýrsanýz zamanla onlar yosun tutmaya baþlayacak ve mollyler hem o yosunlarý yiyerek beslenecek hem de o yosunlarý temizleyecektir.

Saygýlarýmla,