selam. bitkilerimin ismini bilmiyorum, lakin 4 cesit yaklasik 10 kok sarmasik ikisi cicek acanlardan. 4 cesit ortaboy bitki, desik renklerde ve sekillerde 12 kokte onlardan, ve bildimiz su otu, birde kisa ot gibi gonca yapraklari gibi yapragi olan taban bitkisi var zeminde komple.birkac bitkimin bazi yapraklarinda curume ve delinme var ve azda olsa yesil alg var. sanirim algler kaybolmaya basladi.isik olarakta, 2adet SYLVANIA, standard, F30W / 154 T8 yaziyor florasanlarin uzerinde, gunde minimum 10 maksimum 12 saat arasi acik kaliyorlar. akvaryumumun olculeri=105x40x55=300 lt oldunu solediler. 550 lt icin kullanilan buyuk ve siddetli akinti yaratan bir ic filtre kullaniyorum surekli acik, isiticimi 26 dereceye sabitledim fakat akvaryumun disindaki plastik termometrem 26 27 28 arasi desip duruyor.yine 550 lt akvaryumlar icin kullanilan bir oksijen motoru kukllaniyorum, ve oda surekli acik.balik olarak, bircift 3benekli gurami,birciftmavi gurami,bircift altin gurami,3adet kristal K.baligi 10 santimler yani yavrular henuz, 12 adet kardinal neon onlarda yavrular ve bircift lepistes, aylik canli yem ihtiyaclarini gorsunler diye koydum, yavruluk kullanmiyorum yasayan yasar doga kanunu olayi yani:D bitkiler icin zemine onerilen her seyi aldim ve serdim, gubreli ozel toprak, ozel cakil, 2 cesit kum yaklasik 12 santimlik bi kum yuksekligi var zeminde, baliklarim cok salikli simdilik sorunda yok kavga falan, hepsi kendi hallerinde ve gayet neseli gibiler. bitkilerimde ole, fakat bazilarinin, bazi yapraklari delik ve curumeler var bu sorun neyden kaynaklaniyor? ve dahada cogalirmi ?? co2 kullanmiyorum simdilik, cunku ole bisi oldunu bilmiyordum
ve bi arkadas bana yaklasik ilk 2 ay kadarda lazim olmaz demisti.sanirim tek eksigim co2, ekipman olarak? baska eksiklerim varsa soleyin, yada fazlam, bitkilerimdeki sorunlara bir cozum lutfen... ilgilenen arkadaslara simdiden cok cok tsk.. saygilar, salikli balik ve bitkiler...