Konu: yanlisi bastanmi yaptim acaba???  (Okunma says 12692 defa)

{SihirLi}

• Yeni üye
  • *
  • leti: 13
yanlisi bastanmi yaptim acaba???
« : Mart 06, 2008, 22:24:35 s »
selam arkadaslar. 300 lt akvaryumda yaklasik 8 cesit, 30 kok bitki ve balik besliyorum. akvaryumu kurali 10 gun oldu, bundan onceki 70 lt lik akvaryumumdan bu akvaryuma 2 cesit yaklasik 10 kok bitki ilave ettim, ilave ettiyim bitkilerimde sorun vardi yapraklarinda yesil alg sorunu curume ve delinme problemleri vardi. yeni akvaryuma sokmadan once o bitkilerimi sorunlu yapraklarini sokup budamistim ve ole dikmistim, fakat o eski bitkilerimde dahil yenilerde suan yesil alg var, fazla olmasada bir kac tanesinde yaprak delinmeleri ve curumeler var.  akvaryumum daha 10 gunluk,zemin cok salam gubreli bitki kumu ince kum cakil vs yani sitede tavsiye edilen butun altyapi mevcut akvaryumda. sera nin sivi haftalik ve gunluk gubre ilaclarindan kullaniyorum, iki buyuk florasanim var ve yaklasik 10ila11 saat arasi acik birakiyorum.suan bitkilerimin bazilarinin, bazi yapraklarindaki yesil alg delinme ve curumeler haric sorunum yok, ilgilenirseniz sevinirim.simdiden cok tsk ... saygilar, saglikli balik ve bitkiler....

{SihirLi}

• Yeni üye
  • *
Ynt: yanlisi bastanmi yaptim acaba???
« Yantla #1 : Mart 07, 2008, 02:02:03 »
help! help! help!!! yokmu derdime derman olacak bi vatandas, bi bitki sever???

Nuri Üçüncü

• Baðýmlý Üye
  • Özel Üye
  • leti: 266
  • Ad Soyad: NURÝ ÜÇÜNCÜ
« Yantla #2 : Mart 07, 2008, 02:57:10 »
help! help! help!!! yokmu derdime derman olacak bi vatandas, bi bitki sever???

1-Bitki türleri neler?
2 -Iþýklandýrma kaç watt, hangi flourasan türünü kullanýyorsunuz?
3-Co2 veriliyor mu?
4-Beslediðiniz balýk türü ve akvaryumunuzda kaç balýk vs. var?
5-Akvaryumunuzun tam olarak ölçüleri nedir?

Bu sorularý cevaplarsanýz, detaylý cevaplar alabilirsiniz.

{SihirLi}

• Yeni üye
  • *
« Yantla #3 : Mart 07, 2008, 18:30:38 s »
selam. bitkilerimin ismini bilmiyorum, lakin 4 cesit yaklasik 10 kok sarmasik ikisi cicek acanlardan. 4 cesit ortaboy bitki, desik renklerde ve sekillerde 12 kokte onlardan, ve bildimiz su otu, birde kisa ot gibi gonca yapraklari gibi yapragi olan taban bitkisi var zeminde komple.birkac bitkimin bazi yapraklarinda curume ve delinme var ve azda olsa yesil alg var. sanirim algler kaybolmaya basladi.isik olarakta, 2adet SYLVANIA, standard, F30W / 154  T8 yaziyor florasanlarin uzerinde, gunde minimum 10 maksimum 12 saat arasi acik kaliyorlar. akvaryumumun olculeri=105x40x55=300 lt oldunu solediler. 550 lt icin kullanilan buyuk ve siddetli akinti yaratan bir ic filtre kullaniyorum surekli acik, isiticimi 26 dereceye sabitledim fakat akvaryumun disindaki plastik termometrem 26   27   28 arasi desip duruyor.yine 550 lt akvaryumlar icin kullanilan bir oksijen motoru kukllaniyorum, ve oda surekli acik.balik olarak, bircift 3benekli gurami,birciftmavi gurami,bircift altin gurami,3adet kristal K.baligi 10 santimler yani yavrular henuz, 12 adet kardinal neon onlarda yavrular ve bircift lepistes, aylik canli yem ihtiyaclarini gorsunler diye koydum, yavruluk kullanmiyorum yasayan yasar doga kanunu olayi yani:D bitkiler icin zemine onerilen her seyi aldim ve serdim, gubreli ozel toprak, ozel cakil, 2 cesit kum yaklasik 12 santimlik bi kum yuksekligi var zeminde, baliklarim cok salikli simdilik sorunda yok kavga falan, hepsi kendi hallerinde ve gayet neseli gibiler. bitkilerimde ole, fakat bazilarinin, bazi yapraklari delik ve curumeler var bu sorun neyden kaynaklaniyor? ve dahada cogalirmi ?? co2 kullanmiyorum simdilik, cunku ole bisi oldunu bilmiyordum :-[ ve bi arkadas bana yaklasik ilk 2 ay kadarda lazim olmaz demisti.sanirim tek eksigim co2, ekipman olarak? baska eksiklerim varsa soleyin, yada fazlam, bitkilerimdeki sorunlara bir cozum lutfen... ilgilenen arkadaslara simdiden cok cok tsk.. saygilar, salikli balik ve bitkiler...???

{SihirLi}

• Yeni üye
  • *
« Yantla #4 : Mart 07, 2008, 19:39:36 s »
 ayni sayfaya yollamayi orenemedim henuz tum resimleri hos gorun ;D
Alnt
http://img258.imageshack.us/img258/9876/spa0142yk1.jpg

{SihirLi}

• Yeni üye
  • *
« Yantla #5 : Mart 07, 2008, 19:41:19 s »

{SihirLi}

• Yeni üye
  • *
« Yantla #6 : Mart 07, 2008, 20:04:09 s »

admin

• Baðýmlý Üye
  • Kurucu Üye
  • leti: 1.624
  • Ad Soyad: Birkan Tatar
« Yantla #7 : Mart 07, 2008, 21:01:54 s »
Iþýk en az toplam 150 w olmalý. Ýdeal 250watt.
 Ýç filtre her yönden saðlýksýz.

{SihirLi}

• Yeni üye
  • *
« Yantla #8 : Mart 07, 2008, 21:37:56 s »
nasil ya daha detayli bir aciklama yaparsaniz sevinirim.? filtreye yetersiz diyen ilk kisi siz siniz belkide haklisiniz fakat neden saliksiz ve yapmam gereken ney ? isik daha once fazla bile diyen olmustu sizse az diyor sunuz olculeri yazdim okudunuzmu? eger gercekten az ise isik ne almaliyim????saygilar

admin

• Baðýmlý Üye
  • Kurucu Üye
« Yantla #9 : Mart 07, 2008, 22:14:43 s »
2 adet 30w sylvania var galiba. En az o floresanlardan 5-6 tane olmalý bitkiler için. Ýç filtre yetersiz demiyorum. Sirkülasyon bitki ve ufak balýklar için olumsuz. Ayrýca iç filtrelerin biyolojik arýtmasý zayýftýr. Isýnýz da 26 sabit olursa iyi olur sanýrým.yazýlarýnýzý baþtan sona okumadým eðer diskus falan yoksa 26 yý geçmeyin derim.

{SihirLi}

• Yeni üye
  • *
« Yantla #10 : Mart 07, 2008, 22:30:07 s »
florasan 5   6 tane almak yerine iki adet onerebileceginiz marka ve w varmi? illa dis filtre almaliyim galiba sizin solediklerinize bakilirsa.ondada onerebileceginiz bi marka ve 300 lt lik bi akvaryuma rahatlikla yetecek guc nasil bisi almaliyim? dikus yok 3 cift gurami mavi,altin ve 3 noktali, 12 yavru kardinal neon,3 yavru kristal k.baligi ve bircift lepistes canli yem uretmeleri icin koydum... tavsiyelerinizi bekleyecegim   4 ustte akvaryumum hakkinda her sey yaziyor okur saniz sevinirim... simdiden tsk . saygilar

Nuri Üçüncü

• Baðýmlý Üye
  • Özel Üye
  • leti: 266
  • Ad Soyad: NURÝ ÜÇÜNCÜ
« Yantla #11 : Mart 08, 2008, 01:45:12 »
florasan 5   6 tane almak yerine iki adet onerebileceginiz marka ve w varmi? illa dis filtre almaliyim galiba sizin solediklerinize bakilirsa.ondada onerebileceginiz bi marka ve 300 lt lik bi akvaryuma rahatlikla yetecek guc nasil bisi almaliyim? dikus yok 3 cift gurami mavi,altin ve 3 noktali, 12 yavru kardinal neon,3 yavru kristal k.baligi ve bircift lepistes canli yem uretmeleri icin koydum... tavsiyelerinizi bekleyecegim   4 ustte akvaryumum hakkinda her sey yaziyor okur saniz sevinirim... simdiden tsk . saygilar

ORTALAMA 200WATT LIK IÞIK GÜCÜNÜ 2-3 ADET FLOURASANLA SAÐLAYAMAZSINIZ. Yeriniz müsaitse ve gerçek anlamda bitkili tank kuracaksanýz, 2 adet 100veya 150 watt metal halide lamba kullanabilirsiniz.

DIÞ FÝLÝTRE ÖNERÝSÝNE BENDE KATILIYORUM. 900-1200 LÝTRE/SAAT  KAPASÝTESÝNDE FLÝTRE AKVARYUMUNUZA YETERLÝ GELECEKTÝR.

admin

• Baðýmlý Üye
  • Kurucu Üye
« Yantla #12 : Mart 08, 2008, 15:54:23 s »
Dolphin C-1000 veya Tetratec EX-1200 alabilirsiniz. Metal Halide lambalar hem Uv ýþýnlarý hem de aþýrý ýsý ürettikleri için akvaryum kapaklarýnda kullanmak pek mümkün deðildir. Su yüzeyinden en az 30 cm yüksekte tutulmasý gerektiði için genelde duvardan sarkýtýlan armatürlerle kullanýlýr. Akvaryumunuzda gerçek anlamda bitki yetiþtirmek istiyorsanýz ben floresan sayýsýnýzý 6'ya çýkarýn derim.

{SihirLi}

• Yeni üye
  • *
« Yantla #13 : Mart 08, 2008, 23:37:48 s »
ok tamam yapimde 6 tane florosani iki florosanlik bi kapaga nasil monte edecem bole bisi mumkunmu yoksa ozel bi kapakmi almaliyim ? bi sorum daha var biliyorssunuz benim akvaryumum daha 10 gunluk baliklar bitkiler her sey 10 gunluk ama bugun fark ettim akvaryumun on cami tamamen ama cok az hissedilecek kadar yesil alg lerle dolmus yarin cami ve tesisati temizleme gunum ama daha 10 gunde alg nasil olusabilir anlamiyorum  birda isik yetersiz diyorsunuz?gunes isigida almiyor akvaryumum sadece isik 11 saat acik kaliyor ve gunduzleri odanin normal gun isigi var ama gunes isigi akvaryuma temas etmiyor bu alg ler nerden cikti? co2 henuz almadim arasstirma yapiyorum fiyat bakimindan internetten burasi fransa burda sifir bi co2 tesisati 200 euro civari. fakat internette 50 eroya bile var ama guvenemiyorum bu isi bilmedim icinde guvenip alamiyorum bana bi yardimci olun ???10 gunde bu alg lmer isikta yetersizken nerden cikti ???? saygilar. salikli baliklar. basta admin   nikli arkadasimiza cok cok tsk ederim ilgileri icin ???

admin

• Baðýmlý Üye
  • Kurucu Üye
« Yantla #14 : Mart 09, 2008, 14:11:42 s »
Akvaryumu kurar kurmaz balýðý bitkiyi doldurursanýz yosun da olur herþey de olur. Biyolojik dengenin oturmasýný beklemeliydiniz. Kapaða ne þekilde takacaðýnýz ya da kapaðý deðiþtirip deðiþtirmemek size kalmýþ birþey. En uygun gelen þekilde yapmalýsýnýz. Bulunduðunuz ülke akvaryumculuk konusunda bizden çok daha ileri olmalý. 200euro tüplü komple bir sistem içinse çok iyi :)