Konu: bitkili akvaryum ve oksijen  (Okunma sayýsý 13616 defa)

mertsel

• Yeni üye
  • *
  • Ýleti: 9
bitkili akvaryum ve oksijen
« : Mart 13, 2008, 16:31:02 ös »
herkese selamlar..200 litrelik bitkili akvaryumumda dýþ filtreyi kullanmadan akvaryuma oksijen vermek istiyorum..hava motorlarý iþimi görürmü? akvaryuma co2 de veriyorum sizce havalandýrmayý gecelerimi yapmalýyým?

admin

• Baðýmlý Ãœye
  • Kurucu Ãœye
  • Ýleti: 1.624
  • Ad Soyad: Birkan Tatar
Ynt: bitkili akvaryum ve oksijen
« Yanýtla #1 : Mart 13, 2008, 18:55:36 ös »
Havalandýrmayý gece açýp gündüz kapatmanýz gerek. Co2 de gündüz açýk olmalý. Dýþ filtRe havalandýrma için deðildir zaten.

ersangundogdu

• Yeni üye
  • *
  • Ýleti: 15
« Yanýtla #2 : Mart 13, 2008, 22:01:46 ös »
herkese selamlar..200 litrelik bitkili akvaryumumda dýþ filtreyi kullanmadan akvaryuma oksijen vermek istiyorum..hava motorlarý iþimi görürmü? akvaryuma co2 de veriyorum sizce havalandýrmayý gecelerimi yapmalýyým?
Sayýn Mertsel; Akvaryumunuzla ilgili bilgi verseydiniz daha çok yardýmcý olabilirdik(balýk/bitki oranýnýz nedir, co2 kullanýyormusunuz?). Bitkili akvaryumlarda balýk/bitki oranýna göre davranmak gerek.  Ayrýca dýþ filtre olmadan oksijen verme konusunu bende anlayamadým. Sanýrým þelale olarak kullanýyorsunuz. Küçük bir rica; keþke kullanýcý profilinizi daha açýklayýcý yapsaydýnýz. Saygýlar...

mertsel

• Yeni üye
  • *
« Yanýtla #3 : Mart 15, 2008, 00:16:00 öö »
yardýmlarýnýz için teþekkür ederim arkadaþlar..dýþ filtreyi kullanmadan akvaryuma oksijen vermekten kastým dýþ filtre çýkýþýnýn su yüzeyine uzak tutlmasý ve ayrý bir havalandýrma motorunun alýnmasýydý.. akvaryumumda 10 adet rasbora, 2 komando çöpçü , 3 adet karides ve adýný þu an hatýrlayamadýðým 2 tane balýk var. bitki olarak ise ; 1 kök amazon, 5 kök Rotala macrandra , 3 kök Micranthemum umbrosum  , saz, ve  10 kök cabomba carolinna var fakat daha bitki eklemeyi düþünüyorum. akvaryuma günde yarým tablet co2 ( sera co2 start tabletli sistem) veriyorum. sizce akvaryuma oksijen vermek  için bir hava motoru almalýmýyým?  sera tabletli co2 sistemiyle ilgili ne düþünüyorsunuz?

ersangundogdu

• Yeni üye
  • *
« Yanýtla #4 : Mart 15, 2008, 07:47:35 öö »
Oksijen vermenize gerek yok derim ben...

admin

• Baðýmlý Ãœye
  • Kurucu Ãœye
« Yanýtla #5 : Mart 15, 2008, 08:38:26 öö »
Evet balýk azsa gerekmiyor. Þu an bende kullanmýyorum.100lt'de 5rasbora 6zebram var. Tablet co2 sistemleri hakkýnda bilgim yok ama bana güven vermiyor. En iyisi maya ;D

ersangundogdu

• Yeni üye
  • *
« Yanýtla #6 : Mart 15, 2008, 10:29:57 öö »
Oksijen vermenize kesinlikle gerek yok. Sadece bitkilerinizin fotosentezini kontrol edin...

mertsel

• Yeni üye
  • *
« Yanýtla #7 : Mart 15, 2008, 10:55:41 öö »
fotosentez yaptýklarýný nasýl kontrol edebilirim?

admin

• Baðýmlý Ãœye
  • Kurucu Ãœye
« Yanýtla #8 : Mart 15, 2008, 16:55:59 ös »
Mesela akþam saatlerine gelindiðinde akvaryumunuz ýþýk-besin-co2 açýsýndan saðlýklýysa yani bitkiler saðlýklýysa hava baloncuklarýný üstlerinde görebilirsiniz.

ersangundogdu

• Yeni üye
  • *
« Yanýtla #9 : Mart 15, 2008, 18:02:43 ös »
Çýkan hava kabarcýklarý saf oksijendir.

path_finder

• Yeni üye
  • *
  • Ýleti: 12
« Yanýtla #10 : Mayýs 02, 2009, 15:24:23 ös »
saðlýklý micranthemumlarým var oksijen çýkardýklarýný hiç görmüyorum ama büyüyorlar sürekli, lambayý 70watlýk spot ile deðiþtirdiðim de bir ara yapýyorlardý ama florensan lambalarla mümkün olmuyor

admin

• Baðýmlý Ãœye
  • Kurucu Ãœye
« Yanýtla #11 : Mayýs 02, 2009, 18:36:16 ös »
Floresan var floresan var :) Aydýnlatmanýn yanýnda su da birebir etkiliyor. Mesela ben su deðiþimlerini yapýp gübreyi döktükten sonra daha bir kabarcýk çýkýþý gözlüyorum.

soners

• Baðýmlý Ãœye
  • Özel Ãœye
  • Ýleti: 315
« Yanýtla #12 : Mayýs 05, 2009, 09:53:11 öö »
saðlýklý micranthemumlarým var oksijen çýkardýklarýný hiç görmüyorum ama büyüyorlar sürekli, lambayý 70watlýk spot ile deðiþtirdiðim de bir ara yapýyorlardý ama florensan lambalarla mümkün olmuyor

Diðer bitkilerimde fokur fokur fotosentez oluþurken (Anubias,Repens,Rotala,Saz,Zeytin,riccia,Bocoba vb.)Maalesef micrandhemumlarda ya hiç yada çok az bir þekilde oluþuyor herhalde bu bitki türü fotosentez yapmayý sevmiyor :D

admin

• Baðýmlý Ãœye
  • Kurucu Ãœye
« Yanýtla #13 : Mayýs 09, 2009, 19:08:04 ös »
Bitkinin yapýsýyla da ilgili olabilir ama benimkiler yaprakalrýnýn altýndan býrakýrdý kabarcýlarýný nanoda :)